Malíř, dáváte oběd?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44170
17.7.17 19:05

@Lizatko15 Pokud je to nekde v Horni Dolní, tak bych dala jidlo i lidem z firmy. U nas je ale restaurace s obedovym menu na kazdem rohu, jsou zvykli dát si pauzu a jit si na oběd. Znamym firma delala kompletni rekonstrukci, i kdyz meli podstrojeno, nic si nevzali. Pry je to i narizeni zamestnavatele, v ramci udrzeni dobreho jmena firmy si mohou dat max. kafe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.7.17 19:06

Malíře jsme ještě neměli, alejiný řemeslníky jo, např. sprcháč nám 3 dny dělali nový, nabízím pokaždý, ale nikdy nikdo nic nechtěl, ani to kafe, natož něco k snědku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
17.7.17 19:07

@neila jo,budou to malíři z firmy.Jak vidím, je to různé. Něco nabidnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
17.7.17 19:09

Můj otec pracuje sám, ale je pravda že když přijde firma o x lidech tak bych nabídla kafe, vodu a obložené mísy nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
@Janiiska píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Vy,kteří si nechavate vymalovat dum/byt malirem, nabidnete mu oběd? Nebo něco k piti? :think:

Tak my si malujeme sami :mrgreen: ale u jiných řemeslníků záleželo - pokud byli z firmy, většinou nechtěli nic, max kafe a na jídlo šli ven nebo měli s sebou. Víc jsme při stavbě měli známých, kterým jsme neplatili nebo mnohem míň než firmě, takže pro ty bylo jídlo - oběd i svačina, samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186

@Janiiska jestli to nejsou nějací známí, tak vyúčtují vše do koruny a obvykle ani nepočítají s pohoštěním. Moc bych se nepřetrhala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
17.7.17 19:10
@Janiiska píše:
@neila jo,budou to malíři z firmy.Jak vidím, je to různé. Něco nabidnem.

Prichystala bych spíš nějaké jednohubky, drobnosti. Ale jak píšu, u nás si některé firmy v rámci internich předpisů jidlo brát u zákazníků nesmí. Muj muz vlastne take pracoval u velké stavebni firmy, taky sem tam opravovali interiery, jidlo si brát nesměli. Rikal, ze kdyz nekdo neco nachystal, zobli si tak, aby neurazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
17.7.17 19:19

@Moise firmě tedy dávat nebudu, když to není nějaký soused
@neila takže jen něco k piti a nějakou chutovku
@Jana206 oběd jim tedy dávat nebudeme, když je to firma.Asi mívají oběd zajištěny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
17.7.17 19:26

Ne, nedávala jsem jim nic. Nabídla jsem jim akorát pití a to si nosili svoje, na oběd chodili. Nevidím důvod je krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
17.7.17 19:32

Ja osobne bych dala jidlo aj piti, ale tady dela vse muj chlap, takze ciziho netreba :lol: je strechar a kdyz delaji nekde barak, tak dostanou vzdy piti, kafe a bud jim navari, nebo alespon neco mensiho na jidlo daji. Podle mne to neni pravidlo, ale zastavam nazor, ze je to proste vec slusnosti ;)

• Citovat
  • Upravit
2258
17.7.17 19:42

Nabízím vodu, kafe, čaj. U ostatního záleží na ceně. Když mi přijde vymalovat něčí známý, dejme tomu za 3000, tak nabízím i teplé jídlo, pokud je v tu chvílí kuchyň dostupná (když ne, nakoupím aspoň nějaké občerstvení). Kdyby dorazil někdo z firmy, kde mi řekli, že za každý pokoj i se štukováním zaplatím 7000 Kč, tak bych max. nabídla vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
17.7.17 19:43

Vodu nebo kafe nabízím každému, to považuji za slušnost a základ. Jídlo jen když je u nás někdo déle (více dní) a není to studený čumák. :lol: Když vidím, že si s tím dává práci a je tu celý den, tak nabízím i třeba oběd, když si vařím i pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68842
17.7.17 19:56

Firmam jsem nikdy nenabizela a oni zcela automaticky bud meli neco z domova, nebo se sli vyvetrat do nejake hospody pobliz. Vodu a kafe jsem nabizela vzdy, ale zdaleka ne vsichni prijali. Ale byly to vsecko placene firmy, sepsana smlouva a tak, ne zadny znamy, ktery mi to udela pomalu za material.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
17.7.17 20:01
@Janiiska píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Vy,kteří si nechavate vymalovat dum/byt malirem, nabidnete mu oběd? Nebo něco k piti? :think:

Ano, nabízím vodu, max. kafe. Oběd určitě ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.7.17 21:41
@Patricia89 píše: :lol: muj rika presne to samy. Pred deseti lety a vic dostal vsude. I od „neznamych“ lidi. A ted? Pomalu nikdo mu nic neda.
Jen ty starsi babci, co u nich maluje uz po xkrat.Příspěvek upraven 17.07.17 v 18:57

Protože dřív bylo těžké řemeslníka sehnat. Za socíku to bylo to první, na co se řemeslník ptal - co bude k obědu, paninko.

Tak to v lidech zůstalo.

Myslím, že kafe nebo voda ano, ale oběd dneska už fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová