Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Vy,kteří si nechavate vymalovat dum/byt malirem, nabidnete mu oběd? Nebo něco k piti? ![]()
Dávám k dispozici varnou konvici a kafé, nějaké pivo, minerálku a obloženou mísu nebo guláš, řízky.. osvědčilo se mi to
Pokud je to zmáný, tak ano. Pokud ne, tak jsme to většinou u rekonstrukce řešili tak, že jsme vždy donesli pár skleniček a láhev minerálky, někteří se napili, někteří měli svoje.
Můj otec je malíř, a jak říká někdo mu nachystá od svačiny po večeři, kafe i vodu a někdo mu nedá ani tu vodu. Takže je to o lidech. Ale řekla bych že když maluje už u někoho kdy už tam byl tak vždy pohoštění dostane. Myslím si že pracuje dobře a kvalitně a lidí si ho chválí.
@Diggy děkuji všem hodně mi příspěvky pomáhají. Říkám si, at nejsme s přítelem nějaké drzgresle ![]()
Vetsinou nám na kseft slouží nekdo známý, takze ano, pití i občerstvení. Akorat teply oběd si v bytě, kde se právě maluje, nedovedu představit vařit. Pokud bych si platila firmu za plnou cenu, tak maximálně piti, kafe. Ti mají prestavku na obed a vlastní svacinu.
Já osobně bych nabídla i oběd.. bylo by mi blbé obědvat aby on se na nás hladový jen koukal.. každý člověk potřebuje denně aspoň jedno teplé jídlo. Malíř si asi domů na oběd nezajde. Takže za mě oběd a nějaké rohlíky atd.. aby měl i na svačinu. Jedna porce oběda a 2 rohlíky navíc by nikomu nic neudělala. Ale jak už se tu psalo, je to i lidech.
@Janiiska podle toho, kolik si za malování bere. Když jsme se stěhovali do baráku a vlítli malíři z firmy, tak jsem nechystala nic (ani jsme tady nebyli), vzali si 10 tisíc.
Teď nám maloval soused, za celý barák si řekl 2000,– (manžel mu ale před tím pomohl s nějakou pokutou), tak tomu jsem uvařila guláš a nabídla i pivo. To ale nechtěl, nosil si ty 2 dny svoji vodu. Jo a kafe jsem mu vařila:)
@Lizatko15 Pokud je to nekde v Horni Dolní, tak bych dala jidlo i lidem z firmy. U nas je ale restaurace s obedovym menu na kazdem rohu, jsou zvykli dát si pauzu a jit si na oběd. Znamym firma delala kompletni rekonstrukci, i kdyz meli podstrojeno, nic si nevzali. Pry je to i narizeni zamestnavatele, v ramci udrzeni dobreho jmena firmy si mohou dat max. kafe ![]()
Malíře jsme ještě neměli, alejiný řemeslníky jo, např. sprcháč nám 3 dny dělali nový, nabízím pokaždý, ale nikdy nikdo nic nechtěl, ani to kafe, natož něco k snědku ![]()