Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
jdu si k vám zoufalá pro radu, mám 16 denní holčičku a snažím se marně rozkojit, ať dělám co dělám tak mléka mám málo, dnes jsem vážila a vypije tak 30 ml na jedno kojení, takže jí mám u prsa skoro pořád a stejně pořád pláče. Smířila jsem se s tím, že to prostě nejde a chci dát flašku s UM a to je kámen úrazu, malá mi to odmítá. Mám flašku avent, už jsem zkusila i jinou savičku a je to stejné, vypije max. 30 ml a ještě u toho pláče. Nevím jestli jí nechutná to UM, zkoušela už jsem 3 značky. Chci se zeptat, jestli někdo neměl podobný problém a jak to řešit. Co když MM ztratím úplně a malá mi to UM nebude nadále pít? Nebo se rozpije? Problém je, že ji odstavit nemůžu, protože v noci je k neutěšení, to jí mám skoro pořád u prsa a je klidná. Pokud by mi to UM nepila tak jaký je postup? Mám z toho stres, že mi malá nebude prospívat, už teď mi hubne, ještě nemá porodní váhu
.
@JanulaM Laktační poradkyni, nejlépe hned. Jinak měla jsem doma to samé, špatně sála a UM nechtěla, u nás to tedy zachránil starší sourozenec, který byl tou dobou ješt kojený, tak laktaci udržoval. A malá po pár pokusech s UM přestala ječet u prsa a začala lépe pít.
Něco vypije, to je dobrá zpráva, než začneš dávat UM, zkonzultuj s doktorkou, ta tvoje mimčo zná a vidí, jestli prospívá. ![]()
LP mám, říká, že zatím vydržet a snažit kojit, nemám problém s technikou jen je malá hodně spavá, ale jak říkám ideál by bylo přestat kojit jsem rozhodnutá, že nechci, ale nevím jak na to.
@JanulaM Nemůžeš vědět, že by to byl ideál. Když chceš kojit, tak musíš vydržet a kojit pořád, aspoň ze začátku, časem dokáže vypít víc a za kratší dobu.
@Tiger-lily k doktorce jdeme poprvé až za dva týdny, nežiju v ČR a tady tohle do té doby řeší laktační poradkyně, ta říká, že zatím v pohodě za 6 dní je nárůst váhy 90 gramů. Mě se to zdá málo a hlavně malá je nespokojená pořád pláče a skoro nespí ![]()
Tak kojeni neni podle tabulek jako um, jednou vytahne vic, pak min
nechces jeste vydrzet? Ani um neni zaruka ze nebude dal jecet..
@JanulaM Tak jestli jsi rozhodnutá, tak ji ale přestaň kojit a nabízej jí jenom UM. On ji hlad stejně nakonec donutí. Zkus to nejdřív třeba stříkačkou přes prst nebo nejlíp třeba v noci, kdy je rozespalá nebo když je nejvíc hladová, to už musíš vychytat ty.
@JanulaM A brečí opravdu hlady? Není to jen bolebřich, který ty vydáváš za nedostatek mléka, protože kojit nechceš? ![]()
@JanulaM Jak často a jak dlouho ji máš u prsa? Možná vyžaduje téměř neustálé kojení
@JanulaM píše:
@Tiger-lily k doktorce jdeme poprvé až za dva týdny, nežiju v ČR a tady tohle do té doby řeší laktační poradkyně, ta říká, že zatím v pohodě za 6 dní je nárůst váhy 90 gramů. Mě se to zdá málo a hlavně malá je nespokojená pořád pláče a skoro nespí
Twn nýrůst váhy je sice hraniční, ale né tragický, zvlášť, pokud je dítě spavé. Jak jste na tom se žloutenkou?
@Svistice pořád hledá, tak myslím, že to hlad bude, navíc mám váhu a vím, že vypije 30 ml a to je na její věk málo.