Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, jdu si pro radu, začíná mi zánět v prsu, mám ho tvrdé, červené a strašně to bolí. Taky mi stoupá teplota
Prosím vím že tvaroh ale nevím jak to udělat, a nebo ještě nějaké rady. Moc děkuji.
Naplacat tvaroh na prso a nechat do uschnuti..ale jestli uz zacinas mit teplotu, mazala bych zitra na pohotovost.Zkus prso rozmasirovavat a chladit, chladit, chladit.
@misicka 149 tvaroh igelit a plýnu, ale jestli ti teplota stoupá moc bych na něj nespoléhala
Jakmile už je prso červené a máš teplotu, tak jeď na pohotovost si nechat napsat antibiotika!!! vím o čem píši, měla jsem zánět třikrát! Tvaroh pomůže u úplně prvních příznaků, pak je to zbytečné..
Netoupá nějak moc, mám 37,3 ale já nejsem teplotová tak mě to děsí a to prso je fakt jak kámen a červený
Ach jo, kojím už sedm měsíců, tak sem myslela že už se mě to netýká ![]()
@misicka 149 pořádně ho nahřej rozmasiruj a odstříkej co to půjde bolí to, ale uleví se ti. Pak si na to dej ten vychlazenej tvaroh igelit a plínu samotnej rychle vyschne. ATB bych dneska nehrotila, vyzkoušej to a uvidíš hlavně hodně pít
@BrunoKri děkuju, já sem stoho strašně neštastná
za takovou dobu nic a to malej pije hodně, já fakt nevím.
Ahoj, já měla strašně moc mlíka. Musela jsem často odstříkávat i venku do trávy jinak jsem měla během chvíle prsa jak šutr. Taky jsem dostala zánět a horečka 39,8. Měla jsem antibiotika, hodně studenej tvaroh z vaničky mi normálně přítel naplácal na prso, musela jsem se snažit odstříkat i přes tu šílenou bolest, ještě nějakou mast bílou v kelímku jsem dostala.. Mě začalo prso bolet ráno a ještě ten den večer jsem myslela, že mi ho uříznou. Jela bych určitě na pohotovost!
![]()
@misicka 149 stává se to a moc se tomu předcházet nedá, já mám odkojený už dvě děti a na záněty jsem trpěla moc. Stačí že se protáhl interval mezi kojením nebo máš mlíka víc než malej spořádá a je to hned. Ten postup si dneska párkrát zopakuj a bude to dobrý, jen hlídej tu teplotu a prso kdyby se ti zapálilo raději zajeď na pohotovost
@BrunoKri Děkuju moc, já se snažím, dávám tvaroh, budu masírovat a snad to přejde, nerada bych o mlíko přišla.
@misicka 149 po jednom zánětu určitě ne, já jich prodělala hodně než jsem o něj přišla. Hlavně pořádně nahřát masiruj a odstříkávej i přes tu bolest, klidně si v koupelně udělej saunu ať to jde co nejlíp, úplně s tebou trpím jsem teď těhu a z tohohle mám větší hrůzu jak z porodu
@misicka 149 píše:
@BrunoKri Děkuju moc, já se snažím, dávám tvaroh, budu masírovat a snad to přejde, nerada bych o mlíko přišla.
neboj, z toho o mlíko nepřijdeš, to akorát bolí jak krá. va, ale ztráta mlíka nehrozí…já to v prvních 15 měsících kojení staršího měla snad 15krát, co měsíc, u druhorozeného kupodivu jen 3krát, a naposledy asi v jeho 10m. pak už naštěstí ne, i když jsem kojila, vlastně kojím, oba hodně přes 2 roky. pokud to je jen ta klasická retence, což při 37,3 patrně ano(já k tomu mívala i 38,5). tak do 24h je to pryč, neboj ![]()
@Chocoloco Jako ze zelí co se vaří k masu? ptám se jak deb… promiň ![]()