Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravim maminky, prosim ty ktere jste mely hydrogelove polstarky od medely, jak vam lepily, drzely na prsou?
Ja dostala polstarek a zkusila ho, ale vubec mi nedrzel na bradavce, odlepoval se, byl takovy nepodajny, byl sice z nacateho, nicmene z uzavreneho baleni co zbyl zname.Tak premyslim, jetsli byl uz nejak „jety“ ci neco, jetsli ma smysl kupovat nove naplasti ci si se na to vyprdnout, neni to levna zalezitost…
dekuji ![]()
@RadanaH Ahoj, zachránili mi bradavky, jeden jsem stříhala na 4 ks a lepila jen na bradavky. A lepily v pohodě, v podprdě držely dobře. Jinak bez podprdy taky padaly. Jsou průhledné nebo už jakoby mléčné?
Mně to taky nějak extra dobře nedrželo, určitě mi nevydržely 24 hodin. Ale myslím, že mi pomohly, tak zase to asi za to stálo
@RadanaH to.se musi nosit s prsenkou ne? Me to taky dost pomohlo v porodnici.
Byly pruhledne, ale prste nedrzely ani trosku..
maji se nejak treba navlhcit, promnout?
prave premyslim jetsli koupit, bo me takhle zkusesnot docela odradila ![]()
Byly proste nepodajne, bradavky mam stale vystouple a proste drzelo to na heslo jen trosku na spicce a zbytek se odchlipoval od te bradavky…nekopiroval jakoby ten tvar…
mela jsme to v ruce prvne, tak nevim jetsli je to normalni ci byly polstarky „stare“ ![]()
Mě to drželo dobře, ale je pravda, že to musel být trošku větší kousek a jakmile se to nasáklo mlékem, tak se to odlepilo
ale zkus balzám Multi mam balm http://www.lekarna.cz/…m-balm-30ml/ ten mám teď a je výborný, stačí trochu namazat a hned cítíš úlevu
![]()
Ja jeste nekojim, ale ukrutne me boli bradavky, pali, skube mi v nich, mam je pricitlively, tak jsem chtela testnout ty polstarky…u prvniho jsem to neznala a tehdy by se sikly, tak chci byt ted pripravena…
ale je mi lito vyhodit 4kila pokud by to bylo vselijake…
@RadanaH a co zkusit máznout bepanthenem?
ten se ti bude hodit i pak ![]()
@RadanaH Mě to hodně pomohlo. Rychle se to hojilo. Ale u nás je na vyzkoušenou prodávaly v porodnici po jednom ks, není to tak i u Vás?
@RadanaH Zdravím!!! Určitě je kup nové v lékárně pro případ, že by jsi měla problémy při kojení. Teď bych bradavky mazala krémem. Ty peníze za to stojí. Prvních 14 dní po porodu mi malá bradavky „rozkousala“ do krve, měla jsem tam krvavé prskliny, poté i zánět v prsu, málem jsem přišla o mlíko, protože malá ode mě pít nemohla - sála krev a pak to zvracela. Hydrogelky mi zachránily prsa a do teď kojím ( už to budou 4 měsíce ). Jak už zde někdo psal, já vždy rozstříhala tu gelovou náplast na 4 díly - ušetříš
A pak jsem si místo Bepanthenu koupila ještě Purelan 100 od Medely - také výborný výrobek - hojí lépe jak Bepanthen! ![]()
@Daisy Veronica Purelan jsem si koupila taky, ale byl docela tuhý na roztírání, teď mám ten Multi mam balm a ten je super, krásně se roztírá a krásně hojí
ty polštářky mi taky hodně pomohly, měla jsem praskliny na bradavce cca 1 cm, skoro celou bradavku odtrhnutou, tak jak píšeš, kojit jsem z toho prsa nemohla, ale naštěstí se to zahojilo a kojím doteď ![]()
@petulka33 Je to boj ze začátku, co?
Ale jakmile se kojení krásně rozjede, tak si prsa zvyknou..jde o první měsíc…max. dva. Já jsem si to i zavinila tak trochu sama - špatná technika kojení. Malá nechtěla vzít prso i s dvorcem, tak jsem ji nechala tahat jen přes bradavku a dvorec jenom kousek, někdy ani to ne. Poučena pro třetí dítě ![]()
V lékárně prodávají hydrogelove náplasti asi za 15 korun kus, princip stejný jak medela.
Používala jsem je a pomohly hodně
@Petulinaxx píše:
V lékárně prodávají hydrogelove náplasti asi za 15 korun kus, princip stejný jak medela.
Používala jsem je a pomohly hodně
vzane? nevis znacku prosim? to koukam.-)