Konec s kojením, jaké UM dát?

Kačabka711
16.6.14 08:06

Konec s kojením, jaké UM dát?

Maminky moc Vás prosím o radu, Filípkovi je 10M, a já už opravdu delé kojit ze zdravotních důvodů nemohu, mám problémy se štítnou žlázou, padají mi vlasy, hubnu atd, a čeká se s léčbou až přestanu kojit, ale to není podstatné. No jenže včera jsem koukala v krámě kolik je UM, a vůbec nevím, které vybrat, samozřejmě, že to nejlepší bych chtěla, na druhou stanu chápu, že každému vyhovuje něco jiného, ale co vyhovovalo nebo vyhovuje Vám pro tyhle větší děti? Moc děkuji za každou radu=o)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
16.6.14 08:10

Co dítě, to originál. Všechna mléka jsou kvalitní a veskrze podobná, liší se hlavně přidanými látkami. 10 měsíční kojenec už je velký, takže bych něco koupila, nějak extra to neřešila a zkusila. A následně dávala to, co mu bude chutnat (pokud vůbec). Starší kojený nebyl, měl Sunar Complex, mladšího jsem kojila téměř 10 měsíců, má Hipp - jediné mléko na českém trhu, které obsahuje probiotika, je v BIO kvalitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.6.14 08:12

Já odstavila po dvou a půl letech, malá je nejedlík, koupila jsem Nestle junior - má mít nejvíc vitamínů a železa.. No ale vzhledem k tomu, že si dá tak obden 90 ml, tak je to asi jedno. Ale kupodivu jí chutná víc než kravské. Takže jsem ochotná jí ho kupovat klidně do čtyř, s tím množstvím co vypije na mizinu nepříjdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
16.6.14 08:24

Od pul roku nasemu kupuju z dm babylove um. Chutna mu, zadny problem, prizniva cena.

• Citovat
  • Upravit
17715
16.6.14 08:25

Ja taky muselav 10m prestat kojit a mala mi zadne UM nevzala, byla bez mlika :roll: :nevim: a ze jsem jich vyzkoušela :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
16.6.14 08:26

Také dávám z Dm babylove a malá je spokojená. Nutrilon jí děsně ucpával, sunar jí nechutnal a měla z něj zelenou stolici, teď žádný problém a slušná cena. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
16.6.14 08:30

Dávám od 11 měsíců nestlé junior 1+ s vanilkovou příchutí. Denně mi vypije 240ml (takže těch 600g vydrží skoro na měsíc) a jinak dávám i kravské mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
16.6.14 08:35

Ahoj, mám syna 11 m a nejvíce mu chutná Sunar, tak jsme mu věrni :)
Zpočátku jsme měli Nutrilon, ale ten je chuťově hnusnej, takže jak začal být syn „vybíravější“, tak vzal na milost Sunar, ten je fakt dobrej:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
16.6.14 08:35

Od 5m jede na Nutrilonu- vypije denne 500ml, takze kupuje mliko cca co 2 tyden. Kravske jeste nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačabka711
16.6.14 08:47

Dekuji moc všem. Vážím si každého příspěvku, na ceně mi celkem nezáleží, ale spíše vím co je drahé ještě neznamená, že je dobré( mám na mysli Nutrilon, na něj jsem opravdu neslyšela nic moc pozitivního je spíše náhoda když dítěti sedne). Ale vyzkoušíme Sunar, nestle, a i to babylove na to jsem slyšela snad nejvíce ohlasů. A můžou se ty mlíčka střídat? Nebo je dobré dávat pořád to jedno dokola? :nevim: V tomto mám mezery přiznávám :oops:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
16.6.14 08:49

@Kačabka711 to platí pro mimina, ještě nemají trávící systém zralý, tak se jim to nemá střídat. Skoro ročnímu už by to mělo být jedno, i když samozřejmě se může stát, že něco mu sedne hůř něco líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.6.14 08:56

@Kačabka711 Od roka jsem to pak staršímu i vystřídala, měl mezi tím Sunarem několikrát i Babylove. To střídání opravdu platí pro mladší děti, jejich trávící soustava je ještě nezralá a mléko je většinou ještě hlavní složka výživy. Nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.6.14 09:20

Sice jeste kojim, ale kupuju um na vecerni kasi, pocitam s tim, ze az prestanu, preucim ho taky na tohle um. Maly ma problem s prdenim :roll: takze proto jsem vybrala hipp - obsahuje probiotika. A co jsem ho chutnala, je docela dobre treba oproti nutrilonu ha, ten mi hrozne smrdel.
Co se ceny tyka, tak u takhle velkeho ditete mi to pripada uz skoro jedno, tolik toho nevypije. Kdyz navic covek koukne po akcich nebo si najde levnou lekarnu, vyjdou ty mlika stejne (um teda nenakupuju v dm, hipp tam maji skoro o kilo drazsi nez v lekarne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
16.6.14 09:34

Malá se odstavila v 8 měsících a začala jsem kupovat UM babylove z dmka, je bio a cena je pro mě jako pro samoživitelku příznivá..pije ho doted, občas už ale dávám i kravské, jí je to fuk, vypije cokoliv, hlavně, že to teče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
16.6.14 09:48
@Kačabka711 píše:
Dekuji moc všem. Vážím si každého příspěvku, na ceně mi celkem nezáleží, ale spíše vím co je drahé ještě neznamená, že je dobré( mám na mysli Nutrilon, na něj jsem opravdu neslyšela nic moc pozitivního je spíše náhoda když dítěti sedne). Ale vyzkoušíme Sunar, nestle, a i to babylove na to jsem slyšela snad nejvíce ohlasů. A můžou se ty mlíčka střídat? Nebo je dobré dávat pořád to jedno dokola? :nevim: V tomto mám mezery přiznávám :oops:

Dětem kolem roku už by střídání vadit nemuselo. Ale já teda nestřídám. Nechci dělat synovi v zažívání maglajs. Bez ohledu na to, že z nějakého mlíčka mu může být těžko, z jiného může mít průjem, atd. Takže když vím, že mu Sunar sedí, nic mu nedělá a tak, tak nevidím žádný důvod k tomu mlíka střídat. Jen vždycky nakoupím různé příchutě, občas dám obyčejné, občas banánové a teď od 12. měsíců bude dostávat i vanilkové:) Když ti nejde vyloženě o cenu (jakože bys nakupovala mlíko, které je aktuálně v akci), tak bych mlíka nemíchala, je to spíš ke škodě, než k užitku. Krom toho na mallu nebo na feedu se dají koupit za skvělé ceny pořád:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová