Jak udělat mléko výživnější

20885
16.6.14 12:11

Jak udělat mléko výživnější

Ahoj holky, mám 6 týdenního kojence a ten místo aby přibíral tak hubne :( po dnešním vážení má ted váhu stejnou jak při propuštění z porodnice. Doktorka mu dala ještě týden, že pokud hladem nepláče a roste do délky, tak že ho ještě za týden zvážíme a pak se uvidí. Já tomu ale fakt nerozumím. Kojím často a dlouho a přitom nepřibírá. Proto se ptám, je něco jak udělat mléko výživnější? Nebo čím to může být že nepřibírá, ale jinak se jeví spokojeně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
16.6.14 12:13

Nic takového jako výživnější mléko neexistuje.. Jde spíš o efektivitu sání. Co laktační poradkyně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.6.14 12:14

Jinak jestli nepřibírá a je „spokojený“, bohužel může být naopak unavený a slabý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
16.6.14 12:16
@Bavi píše:
Nebo čím to může být že nepřibírá, ale jinak se jeví spokojeně?

Může to být tím, že blbě saje a defacto nic nevypije… to, že se jeví spokojený nemusí nic znamenat, já prý byla stejná (a dodnes je mi dost fuk, zda jím nebo ne).
Ač pro to normálně nejsem, tak v tvém případě bych půjčila někde váhu a zkusila vážit před a po kojení, abys viděla kolik opravdu vypije a pak případně tu laktační poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
16.6.14 12:16
@Sibyla0 píše:
Jinak jestli nepřibírá a je „spokojený“, bohužel může být naopak unavený a slabý..

tak přesně toto jsem řekla doktorce a ona že jsem přece zkušená matka a nemám poslouchat ostatní :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.6.14 12:18

A máš jistotu, že saje efektivně? Že správně přikládáš? Střídáš kojící pozice? Popravdě u hubnoucího dítěte bych už zřejmě dokrmovala, kojení je důležité, ale ne natolik, aby dítě strádalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
16.6.14 12:19

@j.a.n.i1 jj už sháním kdo by mi půjčil váhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
16.6.14 12:19

Já taky měla spokojené, hodné miminko, které krásně spalo a bylo to tím, že chudáček špatně sál, nic nevypil a proto furt spinkal, protože byl zesláblý. Zkontaktuj laktační poradkyni, ať Ti zkontroluje techniku sání, jestli dítě polyká a je správně přisáté. Neboj, to bude v pohodě ;-)
Jo a nic jako „výživnější“ mléko neexistuje, mléko je přesně takové, jaké ho konkrétní miminko potřebuje ;-)

• Citovat
  • Upravit
101606
16.6.14 12:20

@Bibi239 No, to už dokrmovala je těžko říct, třeba já měla dítko vážené v tom týdnu a pak až v těch 6 jako zakladatelka, takže bych kulový věděla zda přibírá nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
16.6.14 12:29

@Bavi : Laktační poradkyně odpustí, ale já bych po 6 týdnech nepřibírání dokrmila, to už mi přijde dost dlouhá doba. Právě i vzhledem k tomu, že jsi zkušená matka, tak si nemyslím, že bys neměla správnou techniku. Jsou v podstatě dvě varianty, buď je dítě líné/slabé a mléko nevytáhne nebo jej máš málo. Nejspíš obojí, protože pokud si to mrně aktivně nevytahá, tak pokles produkce. Můžeš s tím zkusit ještě bojovat, ale pravděpodobně skončíš našroubovaná na odsávačku a budeš dávat dítěti svoje mlíko z lahvičky. Jestli ti to stojí za to, tak držím palce. Já u prvního vyváděla všelijaké laktační tanečky a výsledkem byla akorát strhaná matka (první tři měsíce mám tak nějak v mlze…) a stejně jsem kojila jen částečně. U druhého už bych se na to vyprdla dřív, pokud by to nešlo samo. Nutrilon je taky jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.14 12:33

Teda tvoje dr. mi přijde lehce na hlavu…za měsíc a půl ti děcko nic nepřibere a ona by čekala ještě týden 8o Já bych teda mazala pro sunar a to jsem spíš pro-kojící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
16.6.14 12:35

No on nejdříh hodně přibral, pak přibral málo a ted zhubnul, nerozumí tomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.6.14 12:38

No a kolik vyrostl do délky? pokud hodně, třeba 5cm, tak mlíka má asi dost, když má dítě málo, tak neporoste, alespoň ne nějak moc :think: ale zvláštní to teda rozhodně je..ale každý dítko je jiný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
16.6.14 12:38

@Bavi : Hubnutí by mě teda děsilo ještě víc než nepřibírání. Asi bych trvala na důkladném proklepnutí někde na gastru. Může to být cokoli, nějaká alergie, intolerance laktózy, co my víme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.6.14 13:02

@Bavi zkusila bych odsávačku - ať víš, kolik vytáhneš sama a kolik on následně vypije, jako takhle čekat a vlastně nevědět bych asi nevydržela. Většina ženských neví, kolik kojené dítě vytáhne, tam to změřit nejde, ale pokud přibývá, neřeším. Pokud je to takto, tak to vezmu přes lahev s vlastním MM.
Případně pak trochu dokrmím, ono zase za jedno sání tě neodstaví :nevim:
To je divný přístup doktorky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí