Syn odmítá UM a kaše

10
18.6.14 08:40

Syn odmítá UM a kaše

Maminky, poradte mi, začinam byt zoufalá, syn ma 10 mesiců…od malička se s mlíčkem pereme. Byly časy kdy vypil 200ml na ex ale ted do nej rano a odpo dostanu tak max. po 60 ml… Mudra řekla at to nahradím jinou mléčnou stravou ale to mu mam dvakrat denne davat jogurt? I ve 4 rano? změnili jsme značku i láhev a nepomohlo :-( :| :| :| :| :| :| :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.6.14 08:45

Tak mu dej ve čtyři ráno vodu nebo čaj a zaměř se na stravu. Mlíko až tak nepotřebuje, zkus lušteniny (zatím nenadýmací), tvrdé sýry, v tom je vápníku dost. Můžeš přidávat smetanu či klidně UM do omáček. Mlíko až tak životně nezbytné není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
18.6.14 08:47

Ja mam teda kojenou, ale mliko uz skoro nema, jen pred si cucne spanim a vecer 150 v kasi :nevim: pak ma 1 jogurt a to je vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.6.14 08:48

@Martuš24
No ve 4 ráno asi ne, že jo.. Dej mu jogurt, tvaroh, kaši, mléčnou rýži(tu možná později) atd. Pokud v noci nebo takhle brzy ráno něco vyžaduje a nechce UM tak bych dala čaj nebo vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.6.14 08:56

HOlky, takže každý den dát nejaký jogurt? a tvrdý sýr do jídla? Zatim mu vařim spise masozeleninove přikrmy než omačky no…Vím, že to tak není ale ta strava těch dětí mi připadá jako hrozná věda…Je to moje první dítě a v prvních mesících neprospíval tak jsem pořad vystresovana z jídla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.6.14 08:59

@Martuš24
Jestli tě to uklidní tak mě neprospívá ani teď ve 3 letech, váží 13kg :zed:

Jo dej každý den jogurt, na kousaní kus sýra. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.6.14 09:02

Wau, tak to asi uplně zmagořím do té doby…svaču zvalí jak nic ( přesnidavka) i obed otvírá pusinku ale to co je s mlikem. grrrr, tak nakoupim jogurty a bude no :-D davaš ty selske nebo už každy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.6.14 09:02

@Martuš24 prosím tě jaká věda, zas to tak neprožívej. Stejně mají nejraději normální jídlo, jen trošku opatrněji s kořením. Naše miluje těstoviny, na to propašuješ jakoukoliv omáčku a i to tím sýrem můžeš posypat. Stejně tak rizoto. Jogurt, puding, občas dej i tvaroh a máš mléčnou dávku splněnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.6.14 09:05

To je přesně ono…moc to řešim, tlačim do kluka mliko protože je to v tabulkach a tak…chudak kluk no :-( Začnu zkoušet omačky- koprovku light snad zvládne ;) pořad mixuju na pyre, nechce kousky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
18.6.14 09:08

Dávej jogurty, tvrdý sýr, od roku pak může tvaroh, lučinu a můžeš pak zkusit třeba kakao, normálně z plnotučného mléka, z hrnečku, třeba mu to pak zachutná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
18.6.14 09:18

Je mu 10m, to by už mohl kaši z kravského mléka, každý den dej jogurt (Hollandii nebo jiný kvalitní) tvrdý KVALITNÍ sýr (Madelland, Gouda, Leerdamer…) kvalitní šunku, Lučinu, Gervais.. Prostě ten vápník nahoníš takhle. Můj syn taky nechtěl instantní kaše, ale po krupici se může uplácat :lol:

• Citovat
  • Upravit
2997
18.6.14 09:37
@anairda píše:
Dávej jogurty, tvrdý sýr, od roku pak může tvaroh, lučinu a můžeš pak zkusit třeba kakao, normálně z plnotučného mléka, z hrnečku, třeba mu to pak zachutná. :)
lehce OT-vsude se pise tvaroh od roka a mne rekla dr., ze uz muzu na 8m prohlidce. Zatim jsem teda nedala. Svagrove jina dr rekla to same :nevim:
@Martuš24 píše:
Wau, tak to asi uplně zmagořím do té doby…svaču zvalí jak nic ( přesnidavka) i obed otvírá pusinku ale to co je s mlikem. grrrr, tak nakoupim jogurty a bude no :-D davaš ty selske nebo už každy?

holandie je dost kysela, tu mi zpocatku nechtel a taky mam dojem, ze ho lehce protahuje :) Davam valassky, nekdy holandii nebo madetu. Zpocatku mi jedl jen jihocesky ve sklenickach, to byl darek, denne 23 kc za malej jogurt :lol: chce to vyzkouset…zpocatku se mi ksichtil a cca po tydnu uz dlabal jogurt i samotny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
18.6.14 09:41

Trochu se vetru. Mužů dávat sýr už od 9M nebo raději počkat do 10 M? S mlikem zatím problém není, ale zda se mi, ze mu furt dávám to samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
18.6.14 09:43

Přidávám se do klubu :mavam:, malý neprospívá, má ve 3 letech cca 13,5 kg a to musí mít dobrý den, kdy jí. Kojila jsem, ale odstavil se sám cca v 15 měsících, samotné UM nikdy nepřijal, tak mu večer pořád dávám kaši s UM, tu tak nějak sní, ale poslední dny mi ji občas bojkotuje. Jogut měl 1× denně, teď nejí ani ten, 1 plátek plátkového sýra cca 1× týdně, Lučina ani Kiri u nás nefrčí. Zkoušela jsem i rýžový nápoj s vápníkem z DM drogerie, ale ten už taky nechce, prostě furt jen a jen bojkot čehokoliv,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.6.14 09:47

@malinkaNy
Jak jsem psala mě malá váží ve 3 letech 13kg, ale třeba u nás pomáhá brokolice se smetanou a těstovinama + sýr - pokud by ti to jedl tak tam má vápníku dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová