Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@slavuska1 ty jo, tak to sem fakt netušila, sem myslela že může být jen ze začáku, tak snad už mi ta teplota nepoleze a bude to dobrý, ten tvaroh hodně pomohl
@misicka 149 Neptas, klasicka hlavka cerstveho zeli, naklepat listy, aby pustily stavu a prilozit na prsa.Mne to pomohlo od zanetu a zachranilo mliko.
@Chocoloco Ty jo tak jak přestane pršet tak se hned vypravím na zahradu a budu střídat s tvarohem
Plaším, nemám ráda když mi něco je
nejsem na to zvyklá
![]()
@misicka 149 zkus před kojením hodně nahřát, já jsem nahřívala gelovým polštářkem i během kojení a střídat polohy, aby dítko pilo z různých stran. Při problému jsem kojila jen v leže, děti mi toho vypily vždy víc.
@misicka 149 Ja jsem z lekarske rodiny a tvarohove zabaly mi bohuzel nepomohly, az mamince v nemocnici poradila Ukrajinka ty zelne zabaly. A pomohlo, jinak bych to neradila.
@Chocoloco Zelí už mám natrhaný a zkouším
Moc děkuji, zkusím všechno jen aby to přestalo ![]()
@Aspera Já kojím jenom v leže, malýmu i mě to nejvíc vyhovuje, on je hroznej neposeda a v náručí nejde udržet
Navíc se nechce chovat
@misicka 149 Hlavně zkusit ztvrdlinu „rozkojit“. Laktační poradkyně radila dát dítě sát proti zatvrdlině. Pokud je zatvrdlina třeba nahoře, je dobré dítě přiložit zespoda (pololeh a dítě si položíš břichem na břicho). Jinak před kojením nahřát, rozmasírovat, trošku odstříkat, ať snížíš napětí a po kojení pořádně zchladit studenou vodou - třeba namočit plínu. A jinak ten tvaroh, jak holky říkali. Pokud máš odsávačku, tak nahřej a trošku odsaj do úlevy a pak nezapomeň opět zchladit. Držím palce, ať se to nerozjede. Jinak lkidně můžeš paralen nebo ibalgin, v tomhle spíš ten ibalgin (prostě něco s ibuprofenem), je to protizánětlivý kék.
A měla bys kojit v poloze, aby bradička miminka směřovala k místu, kde to nejvíc bolí, aby malej tu zatvrdlinu vytáhl. jinak já žádný zábaly ani listy nezkoušela, upřímně na to moc nevěřím, já jen tiše trpěla, a čekala až to přejde, když bylo hodně zle, vzala jsem si paralen. a jak říkám, do 24hodin to bylo o hodně lepší, i bez nějakých opatření ![]()
@misicka 149 a ještě jedna věc. při zánětu jsem si volala do porodnice, do kdy můžu bojovat doma a kdy mám vyrazit pro ATB a řekli mi, že do teploty 39 stupnů můžu zkoušet léčit doma, pak pro ATB.
@slavuska1 Tak ten tvaroh je hodně příjemnej, a to kojení ještě zkusím, ale malej mi v noci stává jen jednou tak budu muset odsávat.
Nebo to třeba zaspím ![]()
@Aspera dobrá tak kté teplotě sem ještě hodně daleko a snad se kní nedohrabu, ale moc děkuji, tahle rada je cená, já sem nad tím teď zrovna přemýšlela.
@Amys Ibalgin ne, ten nesnesu, ale vzala sem si paralen, děkuji za radu.
Rozhodně to nezaspávej, to mlíko musí všechno ven. Jestli máš odsávačku, tak odsávej, koj, nebo ať pomůže partner, jde opravdu o zdraví.. koj v poloze, kdy bradička směřuje k bolavému místu.
@Lizzi jj mám odsávačku, dokonce tři
tak budu odsávat, stejně bych do rána nevydržela.