Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
asi bych tu našla podobné diskuze, ale chci se zeptat - mojí dceři byl teď rok. Kojila jsem jí už jen 1× večer, občas pila 10min, někdy třeba jen 2min. Teď mi už třetí večer odmítá pít. Když jí mlíčko odstříkám, tak si ho dá, ale z prsu ho prostě nechce. Koupila jsem tedy sunar a zkusila jí ho ráno dát, bez problému pije. Na krabici je ale napsáno, že mám od 12měsíců dávat 3× denně 180ml nebo 2× denně 240ml. Tak se chci se zeptat - že stačí dávat jí sunar jen 1× denně jak je zvyklá? A kolik? 240ml? Ještě doplním, že baští úplně všechno a s chutí, každé ráno má bílý jogurt s ovocem, ke svačině chleba s lučinou nebo máslem, k obědu 250g masozeleniny, ke druhé svačině přesnídávku nebo banán a před kojením mléčnou kaši.
Děkuju moc za rady!
S tabulek si nedělej těžkou hlavu, v roce mužeš dávat UM jednou denně, když má jogurt a kaši ![]()
Jo, bohatě stačí, mléčná dávka má odpovídat 0,5l, jogurtu je 150ml, kaše předpokládám taky tak těch 150ml vody, takže do normy vám stačí doplnit tak těch 200ml ![]()
Kdybych se měla řídit tabulkama, tak mi asi malej umře hlady
Máme teda Nutrilon AC, ale jsme i tak mimo tabulku ![]()
Já po roce už sunar nedávám. Dle Dr. to není potřeba pokud má dítě dostatek jiných mléčných a zakysaných výroků a navíc již může i kravské mléko. Dávám i kozí.
Takže pokud dáváš jogurt a mléčnou kaši, stačí jedna dávka mléka denně jak byla dcera zvyklá.
Moje děti když se odstavily od prsu, tak UM nechtěly, tak uvidíš.
Dej jí kolik bude chtít
Malá pije stěží 60 ml, ale má to jen tak na chuť. Je teda starší, ale taky jsem přestala kojit nedávno.
Díky za reakce, jsem ráda, že to stačí. I když jsem to teda skoro obrečela, ale v roce snad to kojení už tak důležité není..