Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hezké dopoledne maminky,
potřebovala bych poradit, popřípadě se podělit o vaše zkušenosti…Dcera 9 týdnů najednou od soboty začala odmítat pravé prso, nechce se k němu ani přisát, zánět tam nemám, polohy jsem zkoušela střídat i místnosti kde kojím, ale nic nepomáhá. Vezme si ho jen v noci a to jen 1×. Druhé prso si normálně vezme. S laktační poradkyní a i s doktorkou jsem už mluvila, ale v podstatě mi řekli vydržet a být v klidu což už mi nejde a brečím, na UM přecházet nechci. Zatím odstříkávám, ale jde to špatně.
Zajímalo by mne, zda jste to také některá měla a zda se mimčo vrátilo zpět i k druhému prsu? Děkuji za vaše zkušenosti/rady.
…mě syn 7 týdnů odmítá zase levé…nechce se taky přisát a vždycky se vzteká a odtrhává, ale nakonec se po boji semnou přisaje, ale takto je to pokaždé, taky nevím, čím to je ![]()
@Purelily mi malá odmítala pravé prso, teda spíše neměla ráda kojení z této strany, nakonec ho vzala na milost když jsem ji kojila jen vleže na levém boku a vždy jsem se natočila tak že pila i z toho pravého, sice to byl trochu tělocvik, ale aspon pila ![]()
@Purelily
Slyšela jsem to a přešlo to
Miminka mají kolem těch 2-3 měsíců najednou svoji hlavu a vymýšlí si. Zkoušela jsi ji kojit někdy polospící? Moje holky taky zlobily s kojením, vymýšlely si zase jiné speciality a většinou nejlíp pily, když byly trochu prospalé a ještě v polospánku, tak jsem se s nima pak neprala, dala jsem je spát a tak po půlhodince spánku jsem je zkusila přiložit, probudily se tak napůl a pily bez vztekání.
U nás podobné. Dcera měla oblíbenou pravou stranu (predilekce) a jakmile se mělo kojit z prsa na neoblíbené straně, konec.
@Purelily muj vejmrza taktez, ale byl uz teda vetsi. Zacalo to tak v pul roce. Ja to prisuzovala malicko delsimu spoustecimu reflexu, tomu, ze vlevo ho uklidnuje srdce a taky si myslim, ze v tom pravem mam uzsi mlekovody, tak by musel zabrat…a ona miminka by nejradeji pecene holuby do huby
Pomahalo mi kojit nejdriv v toho, co nechtel. Kojila jsem za chuze, to se tolik nevztekal. Kdyz jsem pak zacala kojit nejdriv z toho, co chtel, tak mi dost klesla laktace. To prave uz poradne nechtel nikdy, ted uz z nej jen dokojuju, takze vecer mam eve prso trojku a prave slabou dvouku,, vypada to vtipne ![]()
Musis jen vydrzet, nejak to dopadne. Fakt zadne nervy (keca se mi to, taky jsem byla brecici uzlicek nervu) ![]()
@Purelily Tak předně odmítání jednoho prsu v žádném případě není důvodem k přechodu na UM. Dítě se dá v pohodě „ukojit“ z jednoho
. Jak by to dělaly maminky dvojčat?
Já myslím, že ji to přejde. Zatím odsávej, i když třeba nic moc nepoteče, jde o tu stimulaci. Já bych to zkoušela v polospánku, nejdřív dát k tomu preferovanému a když se trochu napije, nenápadně přešoupnout k tomu horšímu - rovnou jí to poteče, jak už je mléko jednou spuštěné.
@AliTad píše:
@Purelily Tak předně odmítání jednoho prsu v žádném případě není důvodem k přechodu na UM. Dítě se dá v pohodě „ukojit“ z jednoho. Jak by to dělaly maminky dvojčat?
Já myslím, že ji to přejde. Zatím odsávej, i když třeba nic moc nepoteče, jde o tu stimulaci. Já bych to zkoušela v polospánku, nejdřív dát k tomu preferovanému a když se trochu napije, nenápadně přešoupnout k tomu horšímu - rovnou jí to poteče, jak už je mléko jednou spuštěné.
Jo, to si taky myslím, četla jsem tuším v nějaké poradně, že maminka kojila z jednoho prsa celý rok a stačilo to. Hlavně klid, fakt o nic nejde
nervozitu miminko vycítí a mohly byste časem přestat kojit úplně.
Mně se holky začaly zase u kojení v tomhle věku hrozně vztekat a odtrhávaly se - nejdřív že to teklo málo, pak zas moc
Polospánek je nejlepší nebo při kojení jemně pohupovat na míči.
@madeto píše:
@Purelily mi malá odmítala pravé prso, teda spíše neměla ráda kojení z této strany, nakonec ho vzala na milost když jsem ji kojila jen vleže na levém boku a vždy jsem se natočila tak že pila i z toho pravého, sice to byl trochu tělocvik, ale aspon pila
jo, taky jsem se občas natočila tak aby měl třeba při lehu na levém boku(u mě na klíně), pravé prso, často to zabralo ![]()
No kojit jen z jednoho si teda nedovedu představit, jednu kozu o 3 čísla větší než druhou bych teda nechtěla. Ale k věci @Purelily Mě syn bojkotoval taky pravé, nechala jsem ho pěkně vyhládnout, pak jsem mu dala cucnout z oblíbeného levého a pak ho přešoupla k pravému a to u nás zabralo. Pak ho to přešlo, když byl větší, už mu to bylo jedno. U mě to bylo asi tím, že mám na levém lepší bradavku, šlo mu to líp.
Příspěvek upraven 23.06.14 v 13:03
@Purelily jj, to znam…uz asi 3mes jedno prso odstrikavam a z druhyho pije (kdyz se z nej napije tak vetsinou jen v noci a to jen jednou za cely den). je to opruz a k tomu mam to jedno fakt o dost vetsi nez druhy…ale co bych pro to mimco neudelala, ze? ![]()
Mě od třetího měsíce taky nechtěla pravé prso, tak kojim jenom z levého a stačí to
akorát nevýhoda, že to levé mám o dost větší, ale to se zpraví
Mě se právě k tomu prsu nepřisaje vůbec (jen v noci), zkoušela jsem to i v leže se různě natáčet, abych s ní nemusela hýbat, ale to pozná
…ještě jsem to nezkoušela v polospánku jak tu píšete a za chůze, na míči, ten máme doma také…ještě zkusím dát to co chce a pak odtrhnout a zkusit dát to druhé…ráda bych kojila z obou, protože u syna jsem poslední 3 měsíce kojila převážně jen z jednoho prsu z důvodů zánětů a pak po ukončeném kojení to bylo na tvaru prsou znát, takže kdybych teď měla kojit jen z jednoho plně tak si to nedokážu představit, ledaže bych celou dobu odstříkávala…
každopádně děkuji za rady a názory, nějak se s tím musíme poprat…a budu doufat, že ji to brzo přejde ![]()
@Purelily předně hned neplaš s UM a neplaš vůbec. Ono se to pravděpodobně srovná brzo samo. Nabízej malé prso, ale nenuť jí ho. Náš syn měl kolem třetího - čtvrtého měsíce takové vrtochy, že jeden den nechtěl jedno prso, pak týden dobré, pak zas nechtěl druhé prso, pak se chtěl kojit jen v leže na boku, pak zas v sedě a vůbec ne v leže… Nevím, proč to dělal, ale vždycky ho to pustilo a srovnal se. Nehrotila jsem to. Kamarádce prý dcera nepila z jednoho prsu 9 dní, nevím, jak byla tehdy stará, ale prostě po těch 9 dnech z něj začala zase pít jakoby nic.
Ahoj jestli můžu zkusit poradit.
Já bych zkusila koupit kloboučky, a z toho pravého kojit s kloboučkem.
Já také kojím z levého prsu s kloboučkem a z pravého bez.