Odmítá pravé prso

6381
23.6.14 09:11

odmítá pravé prso

Hezké dopoledne maminky,
potřebovala bych poradit, popřípadě se podělit o vaše zkušenosti…Dcera 9 týdnů najednou od soboty začala odmítat pravé prso, nechce se k němu ani přisát, zánět tam nemám, polohy jsem zkoušela střídat i místnosti kde kojím, ale nic nepomáhá. Vezme si ho jen v noci a to jen 1×. Druhé prso si normálně vezme. S laktační poradkyní a i s doktorkou jsem už mluvila, ale v podstatě mi řekli vydržet a být v klidu což už mi nejde a brečím, na UM přecházet nechci. Zatím odstříkávám, ale jde to špatně.
Zajímalo by mne, zda jste to také některá měla a zda se mimčo vrátilo zpět i k druhému prsu? Děkuji za vaše zkušenosti/rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1952
23.6.14 09:15

…mě syn 7 týdnů odmítá zase levé…nechce se taky přisát a vždycky se vzteká a odtrhává, ale nakonec se po boji semnou přisaje, ale takto je to pokaždé, taky nevím, čím to je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
23.6.14 09:20

@Purelily mi malá odmítala pravé prso, teda spíše neměla ráda kojení z této strany, nakonec ho vzala na milost když jsem ji kojila jen vleže na levém boku a vždy jsem se natočila tak že pila i z toho pravého, sice to byl trochu tělocvik, ale aspon pila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.6.14 09:22

@Purelily
Slyšela jsem to a přešlo to ;) Miminka mají kolem těch 2-3 měsíců najednou svoji hlavu a vymýšlí si. Zkoušela jsi ji kojit někdy polospící? Moje holky taky zlobily s kojením, vymýšlely si zase jiné speciality a většinou nejlíp pily, když byly trochu prospalé a ještě v polospánku, tak jsem se s nima pak neprala, dala jsem je spát a tak po půlhodince spánku jsem je zkusila přiložit, probudily se tak napůl a pily bez vztekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
23.6.14 09:22

U nás podobné. Dcera měla oblíbenou pravou stranu (predilekce) a jakmile se mělo kojit z prsa na neoblíbené straně, konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.6.14 09:28

@Purelily muj vejmrza taktez, ale byl uz teda vetsi. Zacalo to tak v pul roce. Ja to prisuzovala malicko delsimu spoustecimu reflexu, tomu, ze vlevo ho uklidnuje srdce a taky si myslim, ze v tom pravem mam uzsi mlekovody, tak by musel zabrat…a ona miminka by nejradeji pecene holuby do huby :D Pomahalo mi kojit nejdriv v toho, co nechtel. Kojila jsem za chuze, to se tolik nevztekal. Kdyz jsem pak zacala kojit nejdriv z toho, co chtel, tak mi dost klesla laktace. To prave uz poradne nechtel nikdy, ted uz z nej jen dokojuju, takze vecer mam eve prso trojku a prave slabou dvouku,, vypada to vtipne :)
Musis jen vydrzet, nejak to dopadne. Fakt zadne nervy (keca se mi to, taky jsem byla brecici uzlicek nervu) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.6.14 09:38

@Purelily Tak předně odmítání jednoho prsu v žádném případě není důvodem k přechodu na UM. Dítě se dá v pohodě „ukojit“ z jednoho :kytka:. Jak by to dělaly maminky dvojčat?
Já myslím, že ji to přejde. Zatím odsávej, i když třeba nic moc nepoteče, jde o tu stimulaci. Já bych to zkoušela v polospánku, nejdřív dát k tomu preferovanému a když se trochu napije, nenápadně přešoupnout k tomu horšímu - rovnou jí to poteče, jak už je mléko jednou spuštěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.6.14 09:45
@AliTad píše:
@Purelily Tak předně odmítání jednoho prsu v žádném případě není důvodem k přechodu na UM. Dítě se dá v pohodě „ukojit“ z jednoho :kytka:. Jak by to dělaly maminky dvojčat?
Já myslím, že ji to přejde. Zatím odsávej, i když třeba nic moc nepoteče, jde o tu stimulaci. Já bych to zkoušela v polospánku, nejdřív dát k tomu preferovanému a když se trochu napije, nenápadně přešoupnout k tomu horšímu - rovnou jí to poteče, jak už je mléko jednou spuštěné.

Jo, to si taky myslím, četla jsem tuším v nějaké poradně, že maminka kojila z jednoho prsa celý rok a stačilo to. Hlavně klid, fakt o nic nejde ;) nervozitu miminko vycítí a mohly byste časem přestat kojit úplně.
Mně se holky začaly zase u kojení v tomhle věku hrozně vztekat a odtrhávaly se - nejdřív že to teklo málo, pak zas moc :roll: Polospánek je nejlepší nebo při kojení jemně pohupovat na míči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.6.14 09:56
@madeto píše:
@Purelily mi malá odmítala pravé prso, teda spíše neměla ráda kojení z této strany, nakonec ho vzala na milost když jsem ji kojila jen vleže na levém boku a vždy jsem se natočila tak že pila i z toho pravého, sice to byl trochu tělocvik, ale aspon pila :pankac:

jo, taky jsem se občas natočila tak aby měl třeba při lehu na levém boku(u mě na klíně), pravé prso, často to zabralo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 11:03

No kojit jen z jednoho si teda nedovedu představit, jednu kozu o 3 čísla větší než druhou bych teda nechtěla. Ale k věci @Purelily Mě syn bojkotoval taky pravé, nechala jsem ho pěkně vyhládnout, pak jsem mu dala cucnout z oblíbeného levého a pak ho přešoupla k pravému a to u nás zabralo. Pak ho to přešlo, když byl větší, už mu to bylo jedno. U mě to bylo asi tím, že mám na levém lepší bradavku, šlo mu to líp.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.6.14 11:21

@Purelily jj, to znam…uz asi 3mes jedno prso odstrikavam a z druhyho pije (kdyz se z nej napije tak vetsinou jen v noci a to jen jednou za cely den). je to opruz a k tomu mam to jedno fakt o dost vetsi nez druhy…ale co bych pro to mimco neudelala, ze? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
23.6.14 11:40

Mě od třetího měsíce taky nechtěla pravé prso, tak kojim jenom z levého a stačí to :) akorát nevýhoda, že to levé mám o dost větší, ale to se zpraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
23.6.14 11:46

Mě se právě k tomu prsu nepřisaje vůbec (jen v noci), zkoušela jsem to i v leže se různě natáčet, abych s ní nemusela hýbat, ale to pozná :roll:…ještě jsem to nezkoušela v polospánku jak tu píšete a za chůze, na míči, ten máme doma také…ještě zkusím dát to co chce a pak odtrhnout a zkusit dát to druhé…ráda bych kojila z obou, protože u syna jsem poslední 3 měsíce kojila převážně jen z jednoho prsu z důvodů zánětů a pak po ukončeném kojení to bylo na tvaru prsou znát, takže kdybych teď měla kojit jen z jednoho plně tak si to nedokážu představit, ledaže bych celou dobu odstříkávala…
každopádně děkuji za rady a názory, nějak se s tím musíme poprat…a budu doufat, že ji to brzo přejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.6.14 12:19

@Purelily předně hned neplaš s UM a neplaš vůbec. Ono se to pravděpodobně srovná brzo samo. Nabízej malé prso, ale nenuť jí ho. Náš syn měl kolem třetího - čtvrtého měsíce takové vrtochy, že jeden den nechtěl jedno prso, pak týden dobré, pak zas nechtěl druhé prso, pak se chtěl kojit jen v leže na boku, pak zas v sedě a vůbec ne v leže… Nevím, proč to dělal, ale vždycky ho to pustilo a srovnal se. Nehrotila jsem to. Kamarádce prý dcera nepila z jednoho prsu 9 dní, nevím, jak byla tehdy stará, ale prostě po těch 9 dnech z něj začala zase pít jakoby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.6.14 13:59

Ahoj jestli můžu zkusit poradit.
Já bych zkusila koupit kloboučky, a z toho pravého kojit s kloboučkem.
Já také kojím z levého prsu s kloboučkem a z pravého bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová