Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Omiii Dcera měla taky jedno prso oblíbenější, v 8m se šprajcla a z levého jsem nenakojila kdybych se zbláznila. Tři měsíce jsem to táhla jen z toho pravého a šlo to celkem v pohodě, ale to už nebyla na kojení životně závislá jako měsíční miminko
Co zkusit laktační poradkyni? A když nabídneš v polospánku, kdy moc nevnímá? Držím palce, ať je to jen dočasný blok ![]()
@Omiii vydržet, z toho druhého odstříkávat. Mi mladej taky jednu dobu preferoval jedno, po týdnu zase druhé atd.. teď kojíme z obou.. pokud by Tě to mělo stresovat moc, tak se na to vykašli
mmchdm, můžeš klidně kojit jen z jednoho, ono to mrněti neublíží ![]()
My jsme čas od času měli taky tento problém, ale vždy to po týdnu vymizelo a výhodou bylo, že polospánku se napila bez problému.
@Omiii zkusit co nejdříve laktacni poradkyní. Ja to neudělala a od 3 mesicu to tahnu jen na levém prsu. Všechny mozné rady jsem taky odzkousela, ale stále si rikam, zda by mi nejak přeci jen tehdy ne poradila, kdyby me viděla naživo. Mala ma ted 6 mesicu. Občas zvládne uz nejaky prikrm. Ale prsa uz vypadají hodne komicky. Prave 0 a levé ctyrnasobne
.
Držím pěsti at to dobre dopadne. A i kdyby tak jsem příklad toho, ze kojení tim nekončí ![]()
Nejsem žádná profi laktační poradkyně, ale náš prcek měl problém se přisát, takže jsem ze začátku kojila s kloboučky, kterých se povedlo zbavit asi za 2 měsíce, když povyrostl. Je fakt, že jedno prso si taky oblíbil míň. Vypozorovala jsem, že z toho mi mléko hůř teklo. Řešila jsem to tak, že z toho „horšího“ kojila jen opravdu v klidu, když byl ve stresu, tak si ho nevzal.
Na druhou stranu, prý se dá „ukojit“ dítě i z jednoho prsa, záleží, kolik máš mléka. Tak zatím kojit z jednoho a počkat, až zesílí…
Taky mě jako možnost volby napadá klobouček na to neoblíbené prso, ale to fakt není ideální, jestli se ti dobře chytá na to „oblíbené“…
Jinak rady jsem brala z kojeni(tečka) net, tam má paní poradnu, tak zkus projít ta témata, třeba tam najdeš něco chytřejšího…
Jestli je to tvoje první a jsi pečlivě poučená a zodpovědná, tak to kojení je fakt na budku, zvlášť v šestinedělí.
Ahoj, mně se minulý týden stalo něco podobneho..malá se vztekala, mlátila mě do prsou, kroutila se a k levému prsu nechtěla vubec. Naštěstí hlad zvítězil. Takhle to trvalo 2 dny a pak jsem začala 4m po porodu menstruovat. Teď už je to v pohodě, saje jako před tím
Třeba to může být důvod i u tebe.
@Omiii měla jsem podobný problém, malý měl teda už 2,5m (tedy asi tenkrát také tříměsíční spurt). Projdi si rady na kojeni.net, volala jsem taky laktační poradkyni, ta mi ale neřekla už nic nového. Nasadila jsem homeo na podporu kojení a tuším že kritický týden jsem kojila jen z levého prsa. Pravé jsem odstříkávala. Pak když to přešlo, jsem pravé nabízela, ale už né tak často (přeci jen mléka v něm ubylo) od čtyř měsíců byl syn kojen jen výhradně z levého (pravé jsem 1-2× denně odstříkávala a dávala mu to jako dokrm večer, kdy už z levého neměl co pít). Vydrželi jsme to do necelých 10m, pak se malý odstavil.
@Omiii hlavne se tim netrap. Pokud se prisaje v polospanku, tak je to na dobre ceste. A za tyden bude pit z obou. Mala se mi i v noci hrůzou, ze z nej ma pit vzbudila a rvala. Tak jsem si rikala, ze UM to jisti a jedeme s klidem na 1. Takže se Néstresuj. Užívej miminko. A kdyby, tak co v UM jsou taky veci na kterých vyroste. Neboj vse se podda ![]()
@Omiii určitě nabízet. A odsavat. At se hlavne tvoří mlicko.
Prso nabízet, když ho nebude chtít, tak odsávat. Jestli ho bere v noci, tak super, dávej mu ho v noci
. Zpětně mám pocit, že právě „musíš, nesmíš“ je na blázinec. Ve svojí situaci jsem tenkrát měla pocit, jako by kojení s kloboučkem byla druhá nejhorší věc po zahození dítěte do lesa
, no vida, a poddalo se to. Ber to tak, že děláš všechno tak, jak nejlíp umíš, a na to, co je v dané situaci „ideální“ nemá nikdo patent. Ono se to bude s tím kojením vyvíjet - prcek poroste, tobě trochu poleví ty nervy, co máš, a bude líp, neboj.