Proč mám málo plodové vody?

40
21.7.11 16:21

málo plodové voda

Ahoj holky,nemá z vás některá zkušenosti s málo plodové vody?Nevíte proč tomu tak může být,nebo jestli to jde nějak ovlivnit.Nikdo mi pořádně nic nepoví.Díky za příspěvky Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
21.7.11 16:58

Ahoj, no u mě se teda nevědělo vůbec, proč to tak bylo…Nejprve mi řekli mírný oligohydramnion a za deset dní už tam ta plodovka nebyla vůbec, ale vůbec sem prosakování nezaznamenala :-( Já měla výtok celý těhotenství, takže sem si toho prostě nevšimla :nevim: Rodila sem 32+5 (podle ultrazvuku 33+0). Tak držím pěsti, ať to doklepete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.7.11 17:04

Já měla u prvního málo plodové vody to bylo zplsobeno špatnou funkcí placenty. No a u druhého mě prozměnu prosakovala tak jsem ji taky měla málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
21.7.11 17:07

Tohle jsem taky měla a kvůli tomu jsem musela plánovaně rodit císařem. Nic moc mi k tomu v nemocnici neřekli, jenom porodit a to ihned. Ještě mě strašili, že kluk bude mít jenom 2,5 kg a je menší než by měl být. Nakonec měl přesně 3 kg a 47 cm :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.7.11 17:20

Ahoj holky,díky moc za vaše názory,takže myslíte,že se nemusím až tak obávat,že by mi hrozil potrat?Strašili mě s tím teď v Náchodě,co jsem tam ležela.Jedna řekla skoro žádná plodová voda,druhá zase po třech dnech,že to stačí na to aby se uživilo.Čím je ta plodová voda ovlivněna?Můžu já sama nějak pomoct zvíšit její množství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.7.11 17:44

Mě řekli u káti hodně pít a odpočívat. Katu jsem donosila do 39.tt a míšu do 32.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.7.11 18:01

tak to zkusím uvidíme zda to zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21081
21.7.11 18:19

Podívej se do starších diskusí - přes jednoduché vyhledávání.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
21.7.11 23:51
petra810 píše:
Ahoj holky,díky moc za vaše názory,takže myslíte,že se nemusím až tak obávat,že by mi hrozil potrat?Strašili mě s tím teď v Náchodě,co jsem tam ležela.Jedna řekla skoro žádná plodová voda,druhá zase po třech dnech,že to stačí na to aby se uživilo.Čím je ta plodová voda ovlivněna?Můžu já sama nějak pomoct zvíšit její množství?

Záleží v jakém jsi tt :-? . Já měla zase vždycky moc polodvky :-? . pokud je jí hodně málo tak e to nebezpečné pro miminko :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.7.11 06:29

ahoj jsem ve 20 t,no mám také strach,ale co jsem tu zase četla,tak každá má jiné zkušenosti.Když na to tak koukám,tak jak se říká,tak na tom pravdy něco je,každé těhotenství je úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
22.7.11 14:02

tak 100% něco říkal lékař a on je rozdíl že někdo má málo plodovky jakoby na hraně kolik má být a když fakt mizí nebo neni žádná. Ale ona se pořád obnovuje takže to chce víc kontrol. Držim palce at to dopadne dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.7.11 14:10

Ahoj no doufám,že to bude vše v poho.Právě jak jsem psala jeden poví moc málo,jeden skoro nic,a další řekne je to na hraně.S toho se těžko vybírá jak na tom člověk je.Na kotroly chodím každých čtrnáct dní.Ale ne na ultrazvuky.Takže nevím zda to při běžné kontrole v poradně zjistí spíš myslím,že ne než jo.Nevím zda si můžu zažádat o nějaké vyšetření na víc.Byla bych radši,jsem takto vždy neklidná zda je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
22.7.11 16:03

Určitě můžeš, buď si to budeš muset zaplatit, ale pokud je ten doktor normální, tak uzná, že tohle je indikace na ultrazvuk navíc, to pojišťovna musí proplatit! Určitě bych si o něj řekla! A jako jestli jeden říká, že tam plodová voda skoro není, tak bych se bála a určitě bych chtěla i žádanku na genetiku! Protože (nechci tě strašit), ale nedostatek plodové vody může být způsoben i vývojovou vadou plodu :-( Miminko může mít špatně vyvinuté ledviny…Určitě bych to jako důrazně požadovala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
22.7.11 17:22

To bych teda počítala pokud je plodovky málo že to budou kontrolovat hodně často prootže pokud by tam plodovka nebyla tam miminko nemůže přežít :-? . Takže bych to fakt nějak řešila. To k tomu ani nic neřekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.7.11 07:38

ahojky ano řekli,jeden že to je na přežití,jiný straší potratem.Na genetice jsme byli,já a přítel jsme v poho,jen u mimi se oběvilo něco nového,ale zatím nevím co.Je to na dalším vyšetření a jak dlouho budou trvat výsledky nevím.Jinak nic víc k tomu mi nikdo neřekl.Když se zeptám proč to je tak mi nikdo neřekne nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí