Vadí, když mám málo plodové vody ve 23tt?

1053
30.5.11 13:00

malo plodovky

Ahojki,jen sem se chtela zeptat.jsem ted ve 23.tydnu a ve 20.tydnu mi rekli na tom prvnim velkem ultrazvuku ze mam malo plodove vody.Dva tydny na to sem prisla znovu a mela ji porad malo.Ale mimi porad roste,cele je v poradku,ma vsechno co ma mit a nema tam nic navic.Tak nevim jestli je to nejkay problem.Tchyne je zdravotni sestra a rika ze to vubec neva,ze nekdo ma mokry porod a nekdo suchy…Ale je to moje prvni a nechtela bych o nej prijit.A taky nevim jak bych poznala ze my odteka pomalu plodovka.Prosim poradte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
30.5.11 13:08

AHojky,
hlavně bud v klidu a věř miminku. Kdyby bylo plodovky opravdu moc málo, nenechali by tě doma, byla bys v nemocnici.
Odtékání plodovky může působit i jako silnější výtok. Pokud máš podezření, zajdi určitě za dr, může udělat zkoušku Temešváryho roztokem.
Když jsem ležela na riziku, ležela jsem tam s paní, která „neměla“ plodovku od 20tt!!!! Ale mimčo pořád rostlo, i když trošku pomaleji. Doktoři to vysvětlovali tak, že plodovka se tvoří pořád a malý si ji olizoval z děložní stěny. Dokonce nám to pak paní ukazovala i na fotce z UTZ :-) Malý se narodil ve 33tt, měl 1200g, a během prvního roku dohnal našeho chlapečka, nebyl u nich žádný rozdíl. Oba chodili, povídali :-)
Takže pokud se ti neco nezdá, zajdi k dr nebo na pohotovost a neoj, bude to v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.5.11 13:12

Ahojda, já měla taky málo plodové vody už od počátku. Nic to není porodila jsem týden před termínem , ale to jen díky tomu, že byla malá KP a muse císařem, jinak bych jí donosila až do konce!!! :wink:
Měla jsem tak málo plodovky, že ani nešel udělat 4D ultrazvuk! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
30.5.11 13:14

moc dekuji…jako maly porostl. kdyz sem byla na tom UZ ve 20.tydnu mel 19+5 a ve 22.tydnu mel už 21+5…takze mi rikali jako ze vse je o.k. akorat ma malo vody…Sem si myslela ze na to mohl mit vliv ten hematom co sem mela v 14.tydnu.Byl okolo celeho miminka.Lezela sem tyden ve spitale a pak klid na luzku jeste doma tak mesic.Cely sem vyloucila ven diky prasku a sile miminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.5.11 13:16
CARMENSANY píše:
moc dekuji…jako maly porostl. kdyz sem byla na tom UZ ve 20.tydnu mel 19+5 a ve 22.tydnu mel už 21+5…takze mi rikali jako ze vse je o.k. akorat ma malo vody…Sem si myslela ze na to mohl mit vliv ten hematom co sem mela v 14.tydnu.Byl okolo celeho miminka.Lezela sem tyden ve spitale a pak klid na luzku jeste doma tak mesic.Cely sem vyloucila ven diky prasku a sile miminka…

Neboooj vše bude v pořádku, zbytečně se nestresuj :kytka: Čím více mimi roste, tím je tam taky méně plodovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
30.5.11 13:37

to mi taky rikaly,podle tchyne se muze nrodit i klidne drive… jen aby se pak udrzelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6912
30.5.11 13:44

Carmensany - moc tě zdravím :mavam: :mavam:
Já jsem taktéž ve 23t.t. a mám míň plodové vody. Po amniocentéze /28.3./ mi odtekla skoro všechna plod.voda.Byla jsem tři týdny v nemocnici a voda se postupně doplnila. Doktor na gyndě mi dokonce do žádanky na velký UTZ napsal oligohydramnion a v Brně na UTZ pak doktor říkal,že je voda v normě. Takže co doktor to jiný názor. Vůbec se neboj,voda se neustále vytváří. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí