Těhotné astmatičky

13046
30.5.11 08:51

Těhotné astmatičky

Zdravím těhulky které trpí astmatem, chtěla jsem se vás zeptat jestli jste v těhotenství užívaly nějaké léky, já mám slabší formu astmatu ale od 3. měsíce mě záchvaty trápí skoro každý týden, nemohu dýchat a ani spát, doktorka řekla že pokud vyloženě nepůjde o život žádné léky užívat nemám. Já mám pouze Ventolin, ale nikde jsem se nedopátrala jestli se smí nebo nesmí užívat v těhotenství.. takže díky za rady a nápady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1769
30.5.11 08:54

ja požívala pulmicort (nevim presne ze se to tak pise) napsala mi ho sama doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
30.5.11 08:55

jo a stim ventolinem, mohla jsme ho pouzivat ale nepouzivala, jen vlastne u porodu kdyz uz jsem fakt nemohla dychat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
30.5.11 08:56

Ahoj, no já měla před těhotenstvím astma docela dost silný, ale v době, kdy sem otěhotněla, už se to docela zase zlepšovalo (otěhotněla sem v květnu, takže pylová sezóna v plným proudu :) )…Mám od mojí alergoložky předepsanej Symbicort a říkala, že to předepisuje i těhulím a kojícím matkám, takže občas sem to použila, rozhodně nešlo o život, jen se mi trochu hůř po ránu dýchalo…A fakt to pomáhá strašně moc! Já ho používala i před těhotenstvím, když sem měla fakt hooodně problémy a vždycky zabral po chviličce…Jinak ve druhým a třetím trimestru mi potíže úplně vymizely a teď (ťuk, ťuk, ťuk) taky zatím dobrý…Tak držím pěsti, ať se ti to po porodu ztratí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
30.5.11 08:58

Mně řekl alergolog, že miminku víc ublíží, když ty léky brát nebudu, než když je beru. Jsou prý neškodné. Mám Ventolin, Seretide, Singulair a Cezeru. Jo, a Ventolin se mi hodil, na porodním sále :) ale nakonec jsme šly stejně císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041

http://www.lekarna.cz/…200x100rg-1/

ahoj, tady jsem našla příbalový leták, já mám slabší průduškový astma a beru na to denně Gionu, jsem taky těhotná , jinak jsem ji měla i v minulém těhu

Příspěvek upraven 30.05.11 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046

díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.5.11 09:01

Ahoj,
přesně tak, pro miminko je horší, když budeš mít záchvaty. Léky jsou menší zlo.
Já užívala denně Pulmicort a podle potřeby při záchvatu Ventolin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
30.5.11 09:13

přesně tak, muj dr mi taky rikal, ze jsou zachvaty horsi nez podavani leku, ja brala cele tehu symbicort a ted pri kojo taky, ale uz mensi davku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
30.5.11 09:28

Ahojky, mám také slabé astma které se mi pobytem v horách skoro ztratilo, ale v současné době se mi dýchá hůř, sice můžu spát ale jak kdybych měla skoro celý den kámen na hrudi. Na plicním jsem byla a mám zakázané veškeré inhalátory pokud jak říká i tvoje lékařka nejde o život. Bylo mi řečeno že je normální že se astma v těhotenství zhorší a že musím vydržet alespoň do druhého trimestru, pak už můžou napsat nějaký slabší lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.5.11 09:35

já už právě v druhém trimestru jsem, a mám jen ten Ventolin, tak když budu mít zase tenhle horší záchvat asi ho už použiju, taky si myslím že je asi pro mimčo horší když nemůžu pořádně dýchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.5.11 10:18

Já myslím, že co doktor, to názor… Mně zase doktorka, že je horší, kdybych nemohla dýchat nebo hodně kašlala. Já mám pulmicort (nejslabší verzi) a případně ventolin, když nebudu moct dýchat. A četla jsem toho o užívání léků na astma v těhu dost a většinou z toho vycházelo jako nejdůležitější brát preventivně co nejnižší dávků léků, ale mít astma co nejvíc pod kontrolou. Jsou to léky, kde převažuje užitek nad rizikem. Podívej se např. tady: http://cipa.meditorial.cz/…-a-gravidita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
30.5.11 10:19

joj…taky mi doktorka říkala, že když se nedostává dechu mě, tak kolik kyslíku asi se dostane k mimču…takže leékyano…divím se tomu ventolinu…mě ho nedoporučila, že může způsobit v pokročilejším stádiu těhotenství otvírání čípku a předčasný porod, tak jsem dostala atrovent a pulmikort a z léků claritine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.5.11 10:24

Misuna: to znamená že i ten Ventolin je v kategorii léků kde převažuuje užitek nad rizikem jestli jsem to správně pochopila z té tabulky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.5.11 10:31

tak o Ventolinu jsem našla toot, takže se asi v případě začínajícího záchvatu už nebudu bránit užití …

http://www.porodnice.cz/node/55290

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky