Těhotné astmatičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13046
8.7.11 17:53

jj a z toho je mi vždycky špatně u srdíčka.. nám se povedlo napoprvé, a vím jak jsem na tom byla upnutá, jak moc jsem mimi chtěla a prostě hned… :twisted:

a dokážu se tak nějak alespoň drobet vcítit do ženy která nemůže.. je to strašný, a všem přeju dobrý konec čekání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
8.7.11 18:05

Gabi,

je to tak jak píšeš.. mimčo je opravdu zázrak a když se nedaří, je to hodně psychicky náročné..
už máte kočárek? my ještě ne, tak sháním typy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
8.7.11 18:11

jj máme, koupily jsme V´cross, takový stříbrnošedý, ten se mi v obchodě líbil nejvíc, je takovej pevnej fakt pěknej, snadno si předělám korbu na sporťák i na autosedačku sama, a do auta si ho taky složím sama je to jen styl "cvak, cvak! a je to :-D no a ještě jsme ho sehnaly na internetu se vším všudy za 7000, takže nebylo co řešit :-), máme ho u tchánovců v domě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
8.7.11 18:16

http://www.letajicisen.cz/…CROSS-vz-912

tenhle ale je světlešedostříbrnej :-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
8.7.11 18:19

jsme tu drobátko Off-topic :-D

:twisted:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
11.7.11 18:37

Gabi,

trošku jo, ale astma jsme probraly, no né? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.7.11 19:55

Ahojda! Jsem taky astmatička,těžší (myslím tím astma :lol: ).A od začátku jsem jako normálně na doporučení své plicařky taky brala Symbicort 2×2 dávky + při potížích Atrovent spray.Akorát jsem musela vysadit antihistaminka v prášcích,což bylo celkem peklo. První 3 měsíce jsem se jen drbala a drbala (mám k tomu ještě atopický ekzém).Po 21.tt mi ale antihist.vrátili a celkem v pohodě.Mě jinak pomohlo i to, že už pár měsíců spím s výše podloženou hlavou - 2 polšáře.Líp se dýchá. Takže lékař by Ti měl poradit, co je pro Tebe vhodné. Ale i mě i genetik řekl, že víc ublíží mimču úplné vysazení léků na astma… Protože mamina je pak pod větší zdravotní zátěží.
To zvládneš, neboj. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.10.11 16:41

Ahoj holky, co máte astma.
JAk se Vám dýchá. Já jsem dnes 30tt a začíná to báý horší a to mám jen 6 kilo nahoře. Pociťujete ve třetím trimestru nějaký zhoršení?. Mně bylo více méně až dotedˇ dobře, byla jsem jen na seretidu no a tedˇ, musím přidávat ecosal, kterej tedˇ nějak hůř snáším, dost se po něm třepu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
7.10.11 21:29

Já jsem taky 30tt a taky mi připadá, že je to o něco horší. I v září, když jsem byla na plicním, tak spirometrie sice ok, ale zvýšilo se množství vydechovaného NO, tak jsem z toho trochu znervozněla :-( musela jsem přidat víc pulmicortu a občas taky dýchnu ventolin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
13.10.11 00:29

Ahojky, tak jsem byla na pravidelné půlroční kontrole, a paní doktorka mi též doporučila brát léky, místo duaspiru mi dala Gionu, tak uvidíme, před devíti lety jsem poprvé rodila, císařem, při probouzení jsem se dvakrát dusila, říkala, že to mohlo být i tím neřešeným astmatem, tak si to teď nelejsknu a budu dýchat, a dýchat.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
17.8.13 14:48

Chci oživit toto téma a zeptat, jak jste astmatičky zvládly porod. Mám lehké astma bronchiale, které se u mě objevilo ve 20ti letech, asi v 16ti se u mě objevily alergie na kočky, pyly. Teď je mi 32, na záchvaty ani ranní dušnosti už několik let netrpím, jen když jsem před dvěma lety neplánovaně přelézala Tatry, tak jsem měla trochu potíže, ale myslím, že v tom sehrálo velkou roli i špatné počasí a moje nevybavenost. O co teda jde. Chodím na pravidelné kontroly na alergologii do nemocnice U sv. Anny v Brně. Teď mám 6 týdnů před termínem porodu a od června mě pan doktor z alergo „straší“, že neudýchám porod. Je pravda, že teď při každé kontrole jsem měla zhoršený výsledek na spirometru, ale je dosti možné, že to bylo ovlivněno tím, že tam bylo hrozné dusno (jak v červnu i v červenci, když jsem byla na kontrole, bylo hodně horké počasí a tam jak v čekárně, tak vevnitř na spirometru je nedýchatelno). Jediné, co užívám, je Miflonid - vdechuji prášek. Spreje nesnáším. Jinak potíže nemám, jsem zvyklá hodně chodit, vedro mi nevadí, potíže mívám naopak při silných mrazech. Z přístupu pana doktora jsme s mužem „mírně rozhozeni“, protože jinak těhotenství mám ukázkové. Ptala jsem se své gynekoložky, ta mi řekla, ať si z toho hlavu nedělám, že se to kdyžtak bude řešit na porodním sále a když žádné zjevné potíže nemám, ať se tím nenervuji. Za týden jdu opět na alergo na kontrolu a už teď se mi tam nechce při představě, jak je na mě pan doktor „milý“ (dokonce se mě ptal, jestli už vím, jak budu rodit, jestli císařem nebo normálně - no nechápala jsem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.10.13 23:36

Nevím, jestli jsi už náhodou neporodila. Nicméně bych Ti i tak odpověděla. Porod byl nakonec s ohrožením mého i synova života. Bohžel jsem nakonec měla ještě preeklampsii. Porod byl indukován 2 dny. Na porodním sále jsem musela dostat kyslík. masku, malého jsem stejně nevytlačila. Doktoři na mě zvyšovali hlas, že prodýchávám. Bohužel se mi fakt špatně dýchalo :jazyk:.Takže malému začala padat srdeční akce. Dělal se akutní císař. Poté se mi přišel omluvit sám pán primář, že malý měl těsně omotanou pupeční šňůru. Takže mám docela velké obavy z toho co by bylo u dalšího těhotenství… :nevim:
Každopádně ten pocit bezmocnosti, protože nemám sílu ani dech na to, abych dýchala jak mám byl hrozný. Tak doufám, že u Tebe to bylo O. K.
Zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
14.10.13 09:19

Ahoj, díky za příspěvěk. Ano, porod už mám za sebou, budou to 3 týdny. Co se týče dýchání, tak to bylo úplně v pohodě. Bolesti mi začaly už v úterý ráno, jakmile byly pravidelné po 5ti minutách, tak jsme vyrazili do porodnice. Večer mi dr. píchla vodu, pak se bolesti rozjely víc, ty jsem si pěkně prořvala, sestra tvrdila, ať si šetřím síly na porod a tak, ale mně to řvaní pomáhalo. O půlnoci jsem šla na kozu, tlačení mi vůbec nevadilo, nic mě nebolelo, a s dýcháním už vůbec žádný problém nebyl. V jednu v noci se malá narodila. Takže mě doktor na alergologii vystrašil úplně zbytečně. Ten lék, co mi dal kvůli porodu, jsem vlastně vůbec nevytáhla, ani jsem ho nezkoušela, jen před odjezdem do porodnice jsem si dýchla ten „svůj“ Miflonid a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
17.1.14 14:26

Tak to je fajn a gratuluju. Já si měla dle rady lékaře při porodu, kdybych nemohla dýchat, stříknout z inhalatoru. :mrgreen: Vtipná rada. Jsem ráda, že to proběhlo v poho. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
22.12.15 10:04

Holky brala jste některá Cezeru? Mmůže se v těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí