Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě, já jsem toho názoru, že když se trápí matka, trápí se i dítě. Stejně je to s psychikou i fyzickými projevy. TAkže pokud se ti špatně dýchá, tak bych si i pro uklidnění psychiky, ten ventolin dala.
Já teď končím 3.měsíc a musím říct, že ze začátku jsem měla hrozné výčitky, že vůbec beru nějaké léky. Snažila jsem se je vysadit, ale bylo mi hůř a to i psychicky. Pak mě dr. uklidnila, že je lepší, když se cítím dobře a srovnám se i psychicky. Teď mi i snížila dávku, protože se cítím v pohodě… tak snad to vydrží.. třeba postupně i bez léků.
Holky a jak vám vyšla spirometrie. Já jsem jí měla v pořádku a tak na mně na plicním koukali jako kdybych si vymýšlela, ale mně se špatně nedýchá celý den?!
Já měla spirometrie OK, jen později trochu horší, ale to mi MUDr. vyvětlovala, že je to tím, jak roste bříško ![]()
Já taky nemám dechové obtíže celý den
Nejhorší je to, když je teplo a zaprší ![]()
já jí měla taky v pořádku, ale já spíš často trpím na průdušky a tak mi ten ventolin napsal můjh obvoďák.. já mám spíš takový jak kdyby to bylo z alergie nebo co..
fragola: kočko ty máš opravdu tolika dětiček? to je hezký ale já bych to asi nezvládala.. nejen kvůli financím
obdivuji!!
Já mám taky astma, celé těhotenství jsem brala Pulmicort turbuhaler 400, na potíže mám Berodual.
Tak já se bála něco používat, protože jsem mimču nechtěla ubližovat lékama, ale na plicnim mi vysvětlili, že je horší, když ty léky brát nebudu. Jinak beru Pulmicort, dávky mi dala vysoký, tak jsem to dodržovala týden, abych se dostala z nejhorších záchvatů a teď to udržuju malýma dávkama. Horší to bude asi u porodu, toho se docela bojím ![]()
A vy míváte, holky, potíže po celý rok? Já teda trpím hlavně přes léto, jinak jsem bez obtíží
A rodila jsem 5 dětí podzim-zima, takže u porodu mě to nějak neomezovalo ![]()
já je mám taky spíš jen na jaře, púrotože mívám alergie na pyl.. ale posledních =ár dnů mám potíže s t쨞kým dýcháním skoro třikrát za den..jako nemám náběh na záíchvat ale prostě strašně těžce se nadechuji, no a do toho permanentně ucpaný nos, na který mi nic nepomáhá, pořád smrkám ale prd platný, vysmrkám se a hned ho mám ucpaný znova… ![]()
Tak já když to měla rozjetý, tak sem měla dost těžký astma celoročně…I noční suchej kašel…dýchání v předklonu, namožený svaly…Hnus jako! Mně vadily i přechody ze zimy do tepla…
Já jsem teda na tom hůř na jaře, ale i v zimě mě to pravidelně chytá
Jinak s tím nosem to mam to samé Gábi, celý den nemůžu pomalu dýchat, večer je to nejhorší akorát k tomu mám trochu toho sípání.. no snad to nějak zvládnem ![]()