Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jj sípu taky a úplně to ve mě píská, vždycky když si lehnu do pelechu je to horší.. ale já doteď čekala ažto prostě odezní, ale asi si začnu fakt stříkast ten Ventolin, protože nechci aby mimčo trpělo nedostatkem kyslíku!
Gabrielaaa píše:
jj sípu taky a úplně to ve mě píská, vždycky když si lehnu do pelechu je to horší.. ale já doteď čekala ažto prostě odezní, ale asi si začnu fakt stříkast ten Ventolin, protože nechci aby mimčo trpělo nedostatkem kyslíku!
Opravdu doporučuju brát ty prášky, protože jsem vypadala jak blbec když jsem řekla, že nechci brát prášky kvůli mimču a ona mi říká: A to, že se vašemu miminku nedostává kyslík si myslíte že je lepší?
Takže poctivě šňupu
ale v menších dávkách než mam předepsaný a fakt je, že je mi lépe ![]()
Já rodila císařem…a v průběhu těhotenství se mi astma výrazně zlepšilo ![]()
Vleže právě bývaj dýchací problémy horší no
Mně alespoň trošku pomohlo spát v takovým polosedu
vystlat si to za zádama polštářem…Ale já bych ti doporučila se zeptat na ten Symbicort…Mně to úplně zázračně pomáhalo! Berodual sem používala taky a po tom mi to astma přišlo ještě horší…Navíc mi z něj bylo na blití, jak je hnusnej… ![]()
Tak jsem včera večer opět trpěla a tak jsem si dýchla ten Ventoline, který mi fakt vždy pomáhal, a super, spala jsem celou noc jak nemluvně..
Já právě už měla taky hodně prášků a tak, ale na ty jsem se vyprdla, mě stačí právě si jen stříknout když to na mě přijde ten Ventoline a pohoda ![]()
jenže kvůli těhu jsem ho raději nepoužila až včera, je fakt že mimčo potřebuje kyslík… ![]()
holky po tom co jsem si teď musela dva dny za sebou dýchnout ten Ventolin se cítím hrozně, ne fyzicky ale psychicky, bojím se že tím Ventolinem ubližuju mimču.. můj doktor i gynda má až do 6. června dovolenou a tak se do té doby asi nedostanu nikam.. chjo, nejhorší je že v noci budím i přítele, nemůžu kolem 2 v noci už dýchat nosem vůbec, smrkat je zbytečný nos je pořád plný, no a sípu jak magor…
Gabrielaaa píše:
holky po tom co jsem si teď musela dva dny za sebou dýchnout ten Ventolin se cítím hrozně, ne fyzicky ale psychicky, bojím se že tím Ventolinem ubližuju mimču.. můj doktor i gynda má až do 6. června dovolenou a tak se do té doby asi nedostanu nikam.. chjo, nejhorší je že v noci budím i přítele, nemůžu kolem 2 v noci už dýchat nosem vůbec, smrkat je zbytečný nos je pořád plný, no a sípu jak magor…
Gábi neboj, mimčo bude OK
Zkus si zavolat třeba na alergo a zeptat se tam, ale určitě ti řeknou, že je to v pohodě.. S tím spaním to bude horší, mě na to muj Pulmicort moc nezabírá.. takhle přes den jsem v pohodě, ale v noci jak si lehnu tak nemůžu dýchat hlavně nosem ![]()
Barvik: no to já takiy nos mám ještě přes den relativně v klidu, protože fakt pořád smrkám ale v noci se to ucpe dokonale a je po ptákách…zítra asi holt zajdu tady k dětskýmu doktorovi, páč ten můj má dovču a vyblím to na něj, buď mě někam pošle nebo ne no…
Gabrielaaa píše:
Barvik: no to já takiy nos mám ještě přes den relativně v klidu, protože fakt pořád smrkám ale v noci se to ucpe dokonale a je po ptákách…zítra asi holt zajdu tady k dětskýmu doktorovi, páč ten můj má dovču a vyblím to na něj, buď mě někam pošle nebo ne no…
zkus a uvidíš
je to neštěstí když má doktor dovču viď
budu držet palce, aby tě nevyhodil ![]()
Já měla taky kolem 3.-4. měsíce šííílený rýmy, nemohla sem nosem dýchat vůbec a když sem dýchala pusou, měla sem furt vyprahlej krk a budila sem se co půl hodiny, abych se napila…Pak sem zas furt chodila na záchod, no šílenost!
no používala sem Olynth, i když se to nedoporučuje v těhotenství
Asi pět nocí sem ho prostě používala, mně žádný homeopatika nepomáhaly a toto sem si stříkla a byl klid, celou noc krása
A pak to prostě přešlo ![]()
Jinak určitě je lepší něco inhalovat než nemoct dýchat! Fakt! Pokud nebudeš zdravá ty, jak může být zdravý mimčo?! Pro něj je mnohem víc než ty léky nebezpečný tvoje dušení
Zkus se na té alergologii zeptat na ten Symbicort…
Navíc u mě to bylo i docela psychosomatickýho rázu, pže jakmile se mi dýchalo jen trochu špatně, nemyslela sem na nic jinýho a ono se to zhoršovalo do neúnosna…jakmile sem začla myslet na něco jinýho, rázem se mi udělalo mnohem líp…
tak holky, moje astma se zvrtlko do probděné noci kterou jsem prosmrkala a prosípala.. dnes ráno jsem hned nasedla do auta a vyjela na plicní… tam mi natočily spirometrii a doktorka se zhrozila že je to fakt na prd, a teď co se mnou…Ventoline dvakrát deně, pakj dithiaden půlkku před spaním, kvůli alergiím, a myslí si stejně jako já že původcem tohoto rozletu astma je alergická rýma a tak jsem dostžala docela silný sprej do nosu.. sprej je úžasný opravdu pomáhá, ale na všem je napsáno že se v těhu smí jen po poradě s lékařem.. tak snad doktorka ví, co napsala.. chtěla MI DÁT JEŠTĚ NĚJAÉ LÉKY ALE PORÝ TO ZKUSÍME ZATÍM ULEHČIT TÍM NOSEM.. TAK SNAD BUDE LÍP… ![]()
Ahoj všem, je mi 32 astma mám celý život. Koncem března jsem otěhotněla a zrovna začala pylová sezona, asi 10 dni jsem brala antihistaminika i v prvním trimestru, aleroložka řikala, že ok, má mou důvěru. Zárověn se mi zhoršilo astma, asi stresem z toho těhotenství, byt chtěné zaskočilo mně to a dostala jsem strach, právě z toho astmatu.Následně měli aleggolog a pneumolog jinej názor na léču. Do té doby jsem brala seretide 250 a měla jsem přejít ne miflonid, byl slabej, no zůstala jsem u seretidu, kterej povolil alergolog. Když je hůř dýchnu si ecosal, něco jako ventolin. Končim 18.týden, zatím to jde, ale až bue břicho větší, no nevim nevim. Dnes je to poprvé zas, horší, ale je dusno, tak by mi bylo bylbě i kdybych těhotná nebyla. Léky prostě beru, říkám si, že když nedýchám já, nedýchá ani dítě. Navíc, tyhle kortikoidy jsou lokální a šance, že z plic projdou přes placntu až k mimču snad mizivá, tak mi to říkali i doktoři. Hlavně nic nevysazujte, není nic horšího, než nekompenzovaný astma v těhotenství.Tak at to udýcháme, kočky.:-)
jj přesně, taky si občas prostě dýchnu ventolin, ale musím zaťukat, teď jsem delší dobu už dobrá!!
Kaccca- s tou psychosomatikou, u mne je to taky tak, jsem schopna si stresem a panikou privodit zachvat. Zitra bych mela jet s kamoskama na par dni do Treone, no tesim se, ale co kdyz mi bude zle, co kdyz budou na chalupe plisne, co kdyz bude dusno, bla bla bla a uz to jede. Taky mam stres z toho, ze bych svym astmatem nekoho obtezovala…proste chce to krotit i psychiku a běsy, no budu na tom pracovat. Dnad to tam ve zdravi preziju. Doma se mi sedet nechce, to je taky opruz a na optimismu mi to neprida.Ale radsi jeste rano skocim na plicni…pro jistotu ![]()
Ahoj, já jsem alergička - potravinová i inhalační alergie. Astma mám pod kontrolou. Beru pravidelně Singular, fíkám Gionu 2× denně a mám sprej do nosu (nevím, jak se jmenuje
) a ještě Ventolin (ten jsem použila jen 1× za celé těhotenství, když jsem funěla do kopce). Rodila jsem normálně a bez problémů jsem porod udýchala. Někomu se astma může zhoršit a někomu naopak. Já jsem si nevšimla žádného zhoršení.
je dobré vědět že se dá porod udýchat, toho se totiž asi bojím nejvíc, ale snad to zvládneme.. ![]()