Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
prosím o radu a nebo o vaše zkušenosti, zda jste se třeba některá nesetkala s něčím podobným ![]()
Náš tři a půl měsíců starý chlapeček má už zhruba třetí den strašně málo počůrané plínky oproti tomu, jak je míval pročůrané normálně. Zatím je plně kojený. Za posledních pár dní měl stolici jen jednou, ale to je prý u kojených dětí normální. Nevíte, čím to může být? Mám radši skočit k doktorovi nebo to zbytečně moc řeším?
Předem děkuji ![]()
Nepotí se třeba více
začíná být teplo, tak je možné, že tekutiny vylučuje více potem než močí ![]()
Pije stále stejně (dostatečně)?
@Espoir307 je teplo, takže se může potit.. pokud ho neoblíkáš lehce, tak bych to viděla na tento důvod. Má tu moč tmavou nebo zapáchá? pak k dr, jinak pokud je v klidu, nejeví známky jakéhokoliv problému, tak v pohodě.
Nepřijde mi, že by se víc potil. Zdá se mi, že pije trošku méně, ale předtím pil třeba po hodině a půl, tak jsem myslela, že se to teď třeba ustaluje a vydrží déle.
@martina.se Oblékám mu jenom body s dlouhým rukávem, tepláky, lehkou kombinézu a když fouká, tak čepičku a deku do kočárku. Jinak posledních pár dní se mi právě zdá nevrlý, začne zničehonic brečet a vydrží to třeba hodinu i když se ho všemožně snažíme zabavit ![]()
@Espoir307 může být i ve spurtu.. tu moč bych sledovala - jestli nezapáchá. Pak bych řešila dr.. ![]()
Myslím, že moč je v pořádku. Tak já zkusím ještě pár dní počkat ![]()
@brumik7 To ja prave nevim, jestli i nema hlad
Snazim se mu davat napit co nejcasteji. On taky muze byt nevrly jeste po ockovani (byli jsme pred tydnem). No kez by mi mohl rict, co ho trapi…
@Espoir307 tak muze to byt i ockovanim, to mu asi na pohode neprida… ale rekla bych ze kdyz malo cura tak i malo pije
Dobrý den. Jen se chci zeptat, jak to dopadlo s plínama? My totiž poslední dobou taky hodně málo čůráme a já nevím, zda mám nějak plašit nebo jestli to normální. syn má taky 3,5 měsíce. Děkuji. očkovaní jsme ještě nebyli..