Občasný hysterický pláč miminka

322
23.4.15 04:59

Obcasny hystericky plac miminka

Procitala jsem net a diskuz a nejak jsem nenasla radu pasujici pro nas.
Prosim poradte.

Syn byl a i nyni prevazne je hodne a pohodove miminko. Nyni mu je pul roku.
Vetsinou neplace, ale asi tak mesic dozadu zacal mit obcasne stavy place nebo spis revu, ale az jakoby hysterickeho.
Jednou se to stalo na ceste ke svagrove po chodbe cinzaku, u nich na navsteve se skoro hodinu ne a ne uklidnit, az jsem nakonec vydesene volala pediatricce a jela k ni. Synovi nic nebylo a rekla, ze deti proste obcas placou a ze je jinak OK. Ja na to, ze muj syn to proste nedela…
Podotykam, ze to bylo asi 3 tydny po prvnim ockovani hexou a byli jsme jen v cekarne.
Pak jsem dorazila na druhou hexu a syn byl celou dobu v pohode, dokud nedoslo na injekci - jak to videl a vycitil, co se bude dit. Spustil takovy rev, ze hexu nedostal a jeli jsme domu, po tydnu jsme prisli a zadny rev nespustil, injekci dostal.. nasledne mel teploty atd, takze reakce na ockovani jakoby rovnou a vyrazna..
Opet po trech tydnech jsme sli na prohlidku kvuli pokaslavani a opet spustil sileny rev.
Tento tyden jsme jeli na fyzioterapii a tam to bylo podobne jako v ordinaci, rval vice meme skoro vetsinu casu.
Pak asi 2× rval chvilku v kocarku, ale to se uklidnil asi za 15 min.
Jinak pohoda, nevynucuje si moc chovani ani nic jineho, hezky se zabavi, vetsinou i hezky spi. Obcas se probudi s mensim placem, ne hysterickym a to prisuzuju spis asi zaboleni zubu.
Kdyz ma ten hystericky rev, neuklidni ho v podstate nic, chovam ho, utesuju, zpivam.. ale prijde mi, ze se prosze jakoby uklidni az sam (i kdyz v mem naruci).
Jen teda dodam, ze se narodil o 5 tydnu drive a prvnich 9 dni byl na novorozenecke JIP. Ale dle neurolozky a i doktorky a te fyzioterapeutky je pry hodne vnimavy a psychicky jakoby ve vyvoji vic vpredu..

Muze to byt reakce na ockovani? Nebo separacni uzkost?

Jinak se ostatnich cizich lidi neboji, manzel nebo babicka bez problemu obcas hlidaji, nanavateve u kamaradky kde predtim nikdy nebyl se choval OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
322
23.4.15 05:05

Jo jeste, poprve se uklidnil az v aute, podruhe pri odjezdu od doktorky.. hned asi po odjeti 100 m s kocarkem, potreti se u te fyzioterapeutky uklidnil, ale asi po pul hodine, i kdyz ne uplne. Uplne v klidu byl az kdyz jsme odjeli autem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
23.4.15 05:22

Proste se jen boji lekaru, tot vse. Muze citit i nervozitu z tebe.
Muj syn taky takhle ricel, casem to prejde.
A mala je taky pohodova, ale kdyz mame jit k doktorovi, uz od rana je nervozni, poplakava. Citi to totiz ze me. A to je ji 7tydnu.
Takze bud v klidu. :hug:

• Citovat
  • Upravit
4367
23.4.15 05:31

Může to být klidně reakce na očkování, ale dr na to neslyší a očkují i přes to. Navíc pokud se malý narodil dřív, můj názor je, že u tak malého mimi nikdo nemůže posoudit, jestli je v pohodě a mělo by se očkovat víc obezřetně než v termínu narozené děti. Ač se očkoval déle, než stanoví vyhláška, osobně bych další očko hodně zvažovala.
Dcera měla po MMR skoro 3. hodinový řev a tím začalo pětileté období pláče „bez příčiny“, nočních děsů.. Bohužel v té době jsem neviděla spojitost, protože dr o tom nemluví a až když jsem si vyhledala materiály /příbalové letáky, zkušenosti, zahraniční články/, dala jsem si to dohromady, že to není vývojová fáze ani rozmazlenost ani vzdor ani upoutávání pozornosti.
Třeba to u vás bude jen strach z bílého pláště nebo něco podobného, ale dle mých zkušeností doporučuji obezřetnost k dalšímu očku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
23.4.15 05:39

@Halamka Ja se snazim byt knockovani obezretna. Prvni hexa dostal ve 4 mesicich, druhou o 5 tydnu pozdeji.
Pri te prvni zadna reakce 3 tydny nebyla… a ten jeden krik jsem si s tim nespojovala.
Jenze ono se to rekne byt obezretni.. ale jak konkretne?
Nechci aby 2 davky hexa prisly nazmar, ale nejradsi bych mu uz nedavala nic.
Doktorka navrhla rozdeleni vakcin.. z medicinskeho hlediska po fyzicke strance asi lepsi.. ale z psychicke? Ty injekce ho stresuji, kdyz je budu jeste rozdelovat, bude z toho asi uplne KO, kor pokud to neni reakce na ockovani, ale strach z doktoru…
Jinak ta reakce u vas je teda hruza.. rada bych se tomu vyvarovala a tohle ockovani je take predepsane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.4.15 05:55

zkus tady . Očko nepřijde nazmar, právě třeba v tom článku se píše, že u nás se druhá a další dávky hexy dávají po měsíci, až bylo zjištěno, že pokud se aplikuje po dvou až 6 měsících, je imunitní odpověď lepší.
Mluvili jste s dr o variantě 2+1? Že by se vlastně už poslední hexy dala po roce a konec?
MMR - pokud budete dávat- dejte nejdříve po druhém roce.
Podle toho, co píšete, máte docela rozumnou dr, tak zkuste hledat nejmenší zlo.

Edit: MMR je také „povinné“ očko, spodní hranice je na 15. měsících, ale horní není ZATÍM určena, takže se dá oddalovat a je to hodně diskutovaná vakcína, protože je „živá“-má oslabené viry nemocí-spalniček, zarděnek a příušnic a proto na ní bývají nehezké reakce. V současné době se projednává ve vládě, jak očko ještě zpřísnit a navýšit postihy. Ale stačí se podívat třeba na Slovensko, kde běžně očkují hexu 2+1 a MMR přeočkování dávají v 10. letech na rozdíl od nás, kde je po tuším 10 nebo 12 měsících. Nemluvě o státech směrem na západ, kde očkování není povinné v takové míře jako u nás. A v čem jsme jiní? Možná v touze po penězích od farma firem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí