Málo testosteronu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.3.24 11:10

Zdravím, ráda bych se taky připojila s dotazem. S přítelem ( já 31r. on 29r.) máme podobné problémy, z jeho strany nízke libido, sex mu stačí tak jednou/dvakrát za měsíc, ještě k tomu se hned udělá, druhé kolo nehrozí. Proti mým bývalým partnerům je to zásadní rozdíl, ex napr. mohl i 3-4 krát za noc, naproti tomu když jsem se přítele zeptala na předchozí vztahy, tak potvrdil, že mýval podobný problém i se svojí bývalou. Proto mě napadlo, že může být problém zdravotní což potvrzuje i to, že nemývá ranní erekce.

Přítel proto šel na krevní vyšetření testosteronu a byla mu naměřená hladina 10 nmol/l, normální rozpětí je 8,5 - 29 nmol/l tabulkově je tedy ještě v „normě“ ale podle mě (a dostupných informací) je to nepřiměřené jeho věku a spíše hladina jak kdyby byl důchodce. Doktor mu zatím nic nepředepsal a nařídil jenom kontrolu.

A teď k tomu dotazu, jaké hladiny prosím při problémech měli Vaší partneři a byla jim předepsaná léčba?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.3.24 11:21

Jakou hladinu ten můj měl nevím, už s tím v*lem nejsem. Ale asi hodně nízkou, když tomu ani MuDr. nechtěl věřit. A ano, léky na zvýšení testosteronu dostal. Nicméně se mu je pak nechtělo brát, ačkoliv se mi zdálo, že mu pomáhají. :zed: Zpětně si myslím, že měl i velký problém v hlavě. Možná to bylo jedno k druhému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.3.24 10:11
@Kate121212 píše: … , ex napr. mohl i 3-4 krát za noc, …
Přítel proto šel na krevní vyšetření testosteronu a byla mu naměřená hladina 10 nmol/l, normální rozpětí je 8,5 - 29 nmol/l tabulkově je tedy ještě v „normě“ ale podle mě (a dostupných informací) je to nepřiměřené jeho věku a spíše hladina jak kdyby byl důchodce. Doktor mu zatím nic nepředepsal a nařídil jenom kontrolu.

A teď k tomu dotazu, jaké hladiny prosím při problémech měli Vaší partneři a byla jim předepsaná léčba?

Děkuji.

*Mít s měkkým í (žádný mývaly :) )

Ono 3-4× za noc taky není úplně norma…

Upřímně limitní hladiny jsou pro každého jinde.
Někdo funguje normálně i pod nebo nad „limitem“, někdo vůbec i kdyby měl tu nejvyšší hodnotu.

Jde o rovnováhu hormonů celkově. Pokud navíc produkuje hormony, které mu ten testosteron „sežerou“, tak si ho moc neužije.

Jestli byl u urologa (nebo ještě líp, sexuologa), může mu něco předepsat na zkoušku - poslat mu to přes e-recept.
Ale to, že nemá ranní erekce by doktor neměl nechat jen tak - to značí nějaký zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
11.3.24 18:03

Přidám svoji zkušenost, když mi bylo kolem 30-ti neměl jsem moc velké libido, sex jsem nepotřeboval tak často, myslel jsem, že jsem prostě takový a po tom co jsem měl klíštovou incefalitidu to bylo ještě horší, před dvěma rokama jsem začal cvičit 5 tibeťanů a ejhle, citim se mužnější, chut na sex se zvýšila, i ranní erekce je pravidelná. Později jsem zjistil, že ty cviky jsou dost podobné Kegelovým cvikům, které jsou dobré pro muže na potenci + je dobré k tomu přidat jakýkoliv pohyb kde se zvýší tepová frekvence. Když má člověk nízké libido a vy mu říkáte, že to tak není normální, tak se mu to moc nebude zdát. Jo a myslím, že u nás mužů v tom taky muže někdy hrát nezdravý vztah s matkou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
11.3.24 18:58

@kucerap musím souhlasit ale hlavně jé to o životosprávě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
13.4.24 15:16

Pavel

Dobrý den
Chci se zeptat na testování ohledně testosteronu potřebují se tam prohlásit na odběr? Nebo můžu sí ty léky obědvat sám?
Potřebují to ohledně přibírání svalové hmoty
Je mě 35 let ale v realitě vypadám na 28 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.7.25 09:56

Máte nějaké osvědčené postupy jak podpořit testosteron? Ptám se pro mého muže. Buď jak ho zvýšit, nebo zmírnit projevy jeho nedostatku. Začíná se na něm projevovat snížení energie, libida, celkově chuti něco dělat. Snažíme se s tím bojovat, ale zatím se moc nedaří. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.7.25 14:02

Ahoj. Má tvůj muž změřenou hodnotu testosteronu? Lze na pojišťovnu po prohlídce na urologii. Nebo jako samoplátce. V principu platí, že je třeba tělo hodně vybudit. Buď silovým tréninkem, nebo HIT tréninkem. Potom je to tak, že zdrojem pro tvorbu testosteronu je cholesterol. Takže kvalitní tuk není na škodu ve stravě. Málo cukru, hodně bílkovin. Možná suplementace kreatinem. Zhubnout tuk kolem pasu. Výsledek nejdříve za půl roku. Ale fungovat to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.10.25 16:11

@Terinasa Samotný testosteron se sice nedá jednoduše zvýšit (aspoň přirozeně), ale dá se podpořit jeho normální hladina a zmírnit projevy jeho poklesu. U mého muže hodně pomohlo víc pohybu, hlavně silové cvičení, pravidelný spánek a úprava jídelníčku. Začal brát i doplněk Vitamen, který obsahuje zinek, vitamín D a bylinky jako kotvičník nebo ženšen a postupně se mu vrátila energie i chuť do života. Není to ze dne na den, ale když se to všechno spojí, výsledek stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.25 11:28

Ahoj

Příspěvek upraven 25.11.25 v 06:45

• Citovat
  • Upravit
40063
24.11.25 14:20
@Anonymní píše: Více