Manžel s námi netráví čas

Anonymní
3.10.23 12:52

Manžel s námi netráví čas

Ahoj děvčata, raději anonymně. Nevím zda to moc řeším, nebo je to fakt, ale přijde mi že poslední dobou s manželem žijeme spíš vedle sebe, než spolu.
Jsme spolu víc než 15 let, máme 3 děti. Všechny děti jsou už školou povinné a já si myslím, že spolu všichni dohromady trávíme málo času. Manžel chodí každý den z práce kolem třetí hodiny, dáme si kafe a on jde pracovat kolem baráku, máme velký pozemek tak je stále co dělat. S dětmi dělám úkoly já, učím se s nimi, někdy si spolu něco zahrajeme a pak běhají venku s kamarády. Manžel přijde domů až po sedmé hodině, když už jsou děti v pyžamu a já mám přichystanou večeři (vařím téměř denně), nají se a pustí si s dětmi televizi. Já umyju nádobí, přichystám všem svačiny, vykoupu se a dám děti spát. Pak společně koukáme hodinu na televizi a jdeme spát. Ráno vstávám s manželem, aby jsme se spolu nasnídali. Já pak dám venku zvířatům (které jsem nikdy nechtěla), vzbudím děti, udělám jim snídani, nachystám je a vedu je do školy.
Nechci psát co přesně dělám, není nás moc, takže by mě mohl někdo poznat. Každopádně mám zaměstnání a ještě pracuji jako OSVČ a vydělám dost peněz. Určitě nejsme žádní chudáci, že bychom si nemohli nechat něco udělat kolem baráku, ale manžel chce všechno dělat sám, aby to někdo nezkazil. (Sám rozuměj, že mu často pomáhám, aby se nedřel sám.) Ale mě už to přestává bavit. Na jaře sliboval, že aspoň jednou za měsíc někam pojedeme s dětmi, že si udělá čas. Byli jsme 2× na dovolené, naposledy v půlce července a od té doby nic. Každý týden navrhuji, že bysme mohli do zoo, támhle na kole, nebo na nějakou horu, ale není čas. Nejdřív se musí udělat jedna věc, pak další, protože by si to neužil, když to není hotové. Ale já chci taky čas trávit s ním a s dětmi a ne že budeme jenom dřít kolem baráku a děti s námi budou jenom když nám u toho můžou pomoct. :zed:
Nevím jestli jsem nevděčná, když mám pracovitého chlapa, ale já taky dřu, sice to není fyzická práce ale potřebuji si psychicky odpočinout.
Manžel nechodí do hospody, nekouří, nepije, ale je hrozně náročný na všechno, je hrozný pesimista a nedokáže se bavit, mezi lidi vůbec nechodí. Já jsem zase naopak optimista a dokážu se pobavit, ale sednout jsem si byla naposledy tak před 10 lety. Už ani nemám žádné kamarádky.
Vloni si manžel splnil sen a pořídil si něco, co si opravdu už několik let přál, já jsem měla radost že si konečně našel koníčka, který jsme mohli prožívat spolu. Vydrželo to půl roku a už je zase důležitější práce. Mě ten koníček chytnul a nejradši bych to dělala sama, ale na to si netroufnou, protože si pak připadám blbě, že on dělá kolem baráku a já si užívám.
To samé s dětmi, ráda bych s nimi i sama vyrazila někam na kole, nebo na výlet, ale prostě mi to přijde blbý.

Nevím jak z toho, abych si nepřipadala jak totální sobec.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
3.10.23 13:02

Řekla si mu to od plic? Místo navrhování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
3.10.23 13:04

Zeptala bych se manžela, jestli i jemu přijde sobecké, když vezmeš děti na výlet. Třeba bude rád, že má on klid na práci a děti vyžití. Tohle přizpůsobování se jeden druhému, třetímu a čtvrtému a dalším je často nepraktické a nakonec není spokojený nikdo. Péče o děti a zážitky s nimi může být klidně primárně na tobě, když to na tebe zbylo a naplňuje tě to víc než manžela, a ještě je to velice záslužné a pro děti to nejlepší, co jim můžeš dát - společně strávený čas v radosti a poznávání. Manželovi můžeš za odměnu za jeho práci uvařit nebo dovézt, co má rád, pochválit ho… Oba můžete být spokojení. Tebe možná nikdo nepochválí, ale můžeš se pochválit sama, čerpat radost z radosti dětí a z vašich výletů a může tě hřát, že to děláš dobře. Nějak tak by to nešlo vymyslet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.10.23 13:13

Nechapu, proc ti to prijde blby. Muj manzel taky hodne pracuje, ale ja nehodlam travit zivot tim, ze na nej vecne budu cekat, az si udela cas. Takze sbalim dite a jedeme na vylet sami, klidne i nekam na vikend. Beru to tak, ze ja mam proste vetsi potrebu se bavit, nez on, jsem ochotna to respektovat, ale rozhodne se tomu odmitam podrizovat. Prijde mi, ze je pak i ochotnejsi s nami obcas vyrazit, protoze na nej neni ten natlak, ze musi. Takze radim jedine, prestan byt nesamostanou chudinkou a treba se i pristup manzela nakonec zmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 13:20

Máme to stejně, přítel má práci i jako koníčka a je tam dýl i když nemusí, protože ho to baví. Chodí domů denně v 7-8 a většinou jde i jeden den o víkendu. Už sem si zvykla. Zase máme peníze a můžeme si žít (asi) trošku lépe. Na začátku mi to hodně vadilo, ale zvykla jsem si. Já mohla kvůli dětem na zkrácený úvazek a k tomu mám možnost si brát homeoffice.

• Citovat
  • Upravit
4068
3.10.23 13:24

Já chápu, že chceš trávit čas jako rodina. Tak prostě dejte do kalendáře pevné termíny, klidně jednou v týdnu, kdy bude odpoledne patřit rodině. Buď na výlet, kino, hry, to je fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.23 13:27

Bezny pracovni den, co popisujes, mi neprijde nijak „zavadny“. Ale pokud tvuj muz kmita kolem baraku 4 hodiny denne, mel by si sakra uvedomit, ze vikend (aspon treba dva v mesici) se na to ma vykaslat a udelat si cas pro rodinu. Ona ta neposekana trava vydrzi, deti ale jsou male jen jednou a fakt chvilicku. Klidne bych mu dala befelem sobotni vylet nekam a jeho vymluvy by me nezajimaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
3.10.23 13:37

Já teda nevím, ale to, co popisuješ mi přijde jako normální život na vesnici. Přesně takhle jsem vyrůstala. Rodiče odpoledne pracovali kolem domu a my, děti jsme se mrcasily kolem a pomáhaly jim. Tohle si představuju pod pojmem - trávení volného času spolu a vzpomínám na to velmi ráda a považuju to za moc hezké dětství. Nevím kde se vzalo to dnešní, že trávit čas spolu znamená výlet, kino nebo dokonce dělat dětem animátora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
3.10.23 13:37

Bud rada, ze ho aspoň přes den vidíš a dáte si to kafe. Muj se vrací po 19 hodině normálně z práce teprve domu, a pak je to jak u vás. Tak 2× do týdne se ale vrací až v 11 nebo 12 večer, když má bud nějakou schůzku s někým nebo chce jít na pivo, a děti ho vůbec nevidi. Ale jo, sobotní výlet mu dej proste povinne, nemusí se to s tou práci tak přehánět, ona zpravidla počká :lol: já taky často musím manzela k výletu dokopat.

Pak bud rada, ze aspoň dela na vašem. Někteří chlapi chodí vypomahat svým přátelům, takže nejen ze nejsou vůbec doma, ale tu práci ještě odvádějí na cizím a jejich vlastní dům chátrá a je upozaden :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
3.10.23 13:40
@ida007 píše:
Já teda nevím, ale to, co popisuješ mi přijde jako normální život na vesnici. Přesně takhle jsem vyrůstala. Rodiče odpoledne pracovali kolem domu a my, děti jsme se mrcasily kolem a pomáhaly jim. Tohle si představuju pod pojmem - trávení volného času spolu a vzpomínám na to velmi ráda a považuju to za moc hezké dětství. Nevím kde se vzalo to dnešní, že trávit čas spolu znamená výlet, kino nebo dokonce dělat dětem animátora…

Tak ono je občas třeba oboje. Zas aby se jako rodina denně ochomýtali kolem baráku. Proč? Ty děti jsou malé a se zájmem o rodiče dost krátkou dobu, proč si to neuzit? Kolem baráku bude litat potom dokonce života. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
3.10.23 13:47

Domluv se s manželem na společném čase - 1× nebo 2× měsíčně, jak se domluvíte, to dej do kalendáře. Dál hoď za hlavu nějaký to je blbý, já jezdím s dětmi často sama i na dovolené, užijeme si to tátovi o tom doma povypráví (manžel také dělá kolem baráku a navíc na některé sporty není). Manžel je rád, že má klid a že si to užijeme. Ale trvej na dodržení aspoň těch 1-2 dnů měsíčně, ať si zase úplně nezvykne, že s vámi nikam nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14118
3.10.23 13:49

Nechápu, proč si nemůžeš koníček užívat sama.
Děláš okolo rodiny dost, ještě pomáháš na baráku.

Tak jeď s dětmi sama?
Jako taky jsem ráda, když jsme spolu jako rodina někde, ale nemám problém své tři děti sebrat a jet na celý den do Zoo nebo třeba do Aquapalace. :nevim:
Co je na tom blbýho, jet sama???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
3.10.23 13:56

Ach jo, tady už to začíná být pomalu trapné klišé, lidi si mermomocí musí pořídit barák a kupu dětí, chlap pak tráví volný čas na baráku/v práci aby to hospodářství uživil, a děti má na krku žena. Hromada vydělaných peněz jim potom je úplně k ničemu, protože nemají čas je utrácet. Děti odrostou a život jim proteče mezi prsty, the end.

Mě by jenom zajímalo, co si od toho na úplném začátku toho procesu ti dva vlastně slibují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.23 13:56
@ida007 píše:

Ono je neco jineho zapojit deti do natirani plotu, to muze byt skutecne super straveny rodinny cas, a neco jineho otec, ktery lita kolem baraku zatimco deti odhani, aby mu nedejboze neprekazely. Sednout si vecer na dve hodiny na zahradu a zahrat si s nimi Dostihy nepovazuji za delani animatoru, ale za normalni zajem o vlastni deti. Kdy jindy si s nimi popovidat, kdyz jinak zena smyka kolem domacnosti a chlap kolem baraku? Mas s rodici pekny vztah? Sverujes se jim se svym trapenim, pomohou ti, pomuzes ty jim? Nebo jsi jen vyrostla vedle nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
3.10.23 14:05
@unuděná píše:
Ono je neco jineho zapojit deti do natirani plotu, to muze byt skutecne super straveny rodinny cas, a neco jineho otec, ktery lita kolem baraku zatimco deti odhani, aby mu nedejboze neprekazely. Sednout si vecer na dve hodiny na zahradu a zahrat si s nimi Dostihy nepovazuji za delani animatoru, ale za normalni zajem o vlastni deti. Kdy jindy si s nimi popovidat, kdyz jinak zena smyka kolem domacnosti a chlap kolem baraku? Mas s rodici pekny vztah? Sverujes se jim se svym trapenim, pomohou ti, pomuzes ty jim? Nebo jsi jen vyrostla vedle nich?

Zakladatelka ale nepíše nic o tom, že by on ty děti odháněl. Navíc píše, že přijde v sedm domů, to je ještě spousta času. Nechápu, proč už jsou školní děti v pyžamu a jdou spát Tady je přesně ten prostor, kdy je možné si sednout a zahrát třeba nějakou tu hru. Mně přijde že zakladatelka se sama s dětmi od něho separuje. A ano, děkuji za optání, mám se svými rodiči dodneška moc hezký vztah.

Příspěvek upraven 03.10.23 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria