Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, zajímaly by mě zkušenosti popř. Váš názor na současnou situaci. Na dovolené jsem se seznámila s Angličanem, velmi příjemný a charismatický muž. Vyměnili jsme si čísla s tím, že budeme v kontaktu, čemuž se tak děje, píšeme si a občas i voláme (jazyková bariéra je velká). Vím, že se mu líbím řekl mi to. Je to oboustranné. Nechci žít na obláčku, ale nikdy jsem předtím podobného nezažila. On mi nabídl, že za mnou přiletí do ČR. Nechci být naivní a vím, že zde možná půjde nejen o setkání, ale i o něco více. Zajímají mě Vaše zkušenosti, jestli je vůbec reálné uvažovat o nějakém vážném vztahu v tomto případě?
Preco nie, ale ak je tam jazykova bariera, tak neviem ako by ste komunikovali. Najhorsie je nieco zacinat na dialku, ale poznam aj take pripady (CR-USA, uz planuju svadbu).
Skor je problem ako sa budete spoznavat navzajom a ako zistis, ze nie je nejaka pretvarka a stoji za to
V Anglii jsem pár let žila a pro mě Angličan není… Pokud se do sebe zamilujete, je to super, spoustě párů to vyšlo, ale globálně nás berou jako východoevropany, co jsou chudí, nejsou moc vzdělaní a ten jejich pohled na nás je trochu degradující. Nicméně samozřejmě záleží i konkrétně na něm, jak tě bude brát. Otázka pak je, jak tě budou brát jeho kamarádi a rodina.
Tak UK je za humny takřka, let trvá hodinu, to je jak kdybyste byli každý z jiného konce republiky. Buď z toho něco bude nebo ne, nech tomu volný průběh a piluj aj.
Díky za případné odpovědi. Osobně se bojím toho, že se chce vidět jen kvůli sexu možná. Strávíme spolu den a noc a co potom? Já se z toho budu špatně vzpamatovávat, protože už jen to, že se nevidíme mi nedělá moc dobře. Nevím jak to mají tito muži? Napadlo mě se ho zeptat nějak, zda naše setkání bude za tomto účelem, ale přijde mi to více než trapné…
@ljuba12 I kdyby přijel za účelem sexu, nemáš povinnost na to přistoupit probůh ![]()
Normalne s nim hod rec, co od toho ocekava, co chce, atd. At v tom mate jasno a nepoustis se do neceho, ceho bys pak litovala.
Jinak smele do toho
muj manzel je Ir, je to jina kultura a jiny zvyklosti, ale prizpusobili jsme se jeden druhemu a funguje nam to skvele
jsme spolu 18 let. Vsechno jde, kdyz se chce ![]()
Nebála bych se toho, že je Angličan, spíš by mi přišla zvláštní ta jazyková bariéra. Jestli spolu mluvíte na úrovni frází ze ZŠ, tak se asi fakt nezbláznil do tvého ostrovtipu a úžasné osobnosti, ale prostě ho přitahuješ fyzicky a očekávala bych, že mu jde primárně o sex. Což není a priori špatně, když s tím budeš souhlasit. Ale musíte si to ujasnit ještě předtím, než přijede. Tak se ho na férovku zeptej, co s tebou má v plánu (na takovou debatu nepotřebuješ žádnou oxfordskou angličtinu
, ať pak nejste zklamaní a naštvaní oba.
Určitě bych se ho předtím zeptala, co od toho očekává, apod. Zase mi přijde divné, že by přiletěl jen kvůli sexu, i když člověk nikdy neví. Vedli jsme trochu lechtivou debatu a on až potom nabídl, že by přiletěl. Předtím moje návrhy vidět se bral jen s úsměvem bez větších komentářů…
A je to Angličan nebo “Angličan”?
Jinak já si nemyslím, že by vztah přes hranice nemohl fungovat, naopak, to určitě může, ale pak se budete muset domluvit, kdo se kam bude stěhovat. Nicméně to bych asi predbihala ![]()
Ano, teď je ochoten přijet, protože očekává, že se ten vás vztah někam posune
jak sis sama všimla, jen na kaficko by jet nechtěl. Takže pokud ses ho snažila navnadit lechtivou konverzaci, je jasne, že chce víc, protože si mysli, ze to k tomu směřuje - když jsi mu k tomu ještě i sama dala signal. Jistě si to vyložil tak, že jsi už na ten sex pripravena a chceš ho. Jestli se ti to zase nějak jinak prevratilo v hlavě a nechceš, je třeba a fer mu to dat vědět dopředu. Samozřejmě i kdyby přijel, odmítnout ho můžeš, o tom žádná, ale tím by byl asi konec už úplně jasný.
Nakonec proč ne,
Oni mají něco do sebe. S lidmi z UK jsem teď v intenzivním pracovním kontaktu, a ta spolupráce mě baví.
Zároveň i syn chodí na mezinárodní školu a jeho učitel z UK je opravdu roztomilej.
Já být mladá a bezdětná, odjela bych tam ty chlapy lovit.
@Semtex píše:
A je to Angličan nebo “Angličan”?Jinak já si nemyslím, že by vztah přes hranice nemohl fungovat, naopak, to určitě může, ale pak se budete muset domluvit, kdo se kam bude stěhovat. Nicméně to bych asi predbihala
Ano, teď je ochoten přijet, protože očekává, že se ten vás vztah někam posune
jak sis sama všimla, jen na kaficko by jet nechtěl. Takže pokud ses ho snažila navnadit lechtivou konverzaci, je jasne, že chce víc, protože si mysli, ze to k tomu směřuje - když jsi mu k tomu ještě i sama dala signal. Jistě si to vyložil tak, že jsi už na ten sex pripravena a chceš ho. Jestli se ti to zase nějak jinak prevratilo v hlavě a nechceš, je třeba a fer mu to dat vědět dopředu. Samozřejmě i kdyby přijel, odmítnout ho můžeš, o tom žádná, ale tím by byl asi konec už úplně jasný.
Asi bych úplně neměla problém se sexem, jen nechci aby to dopadlo tak, že až bude po tom, pokud by k tomu došlo, tak abych byla jen dalším zářezem, protože bych se z toho dlouho dostávala.
@Anonymní píše:
V Anglii jsem pár let žila a pro mě Angličan není… Pokud se do sebe zamilujete, je to super, spoustě párů to vyšlo, ale globálně nás berou jako východoevropany, co jsou chudí, nejsou moc vzdělaní a ten jejich pohled na nás je trochu degradující. Nicméně samozřejmě záleží i konkrétně na něm, jak tě bude brát. Otázka pak je, jak tě budou brát jeho kamarádi a rodina.
Asi jak v které sociální bublině, určitě ne všichni a za 20+ let života tady bych si troufla i říct, že ani ne většina.
Zakladatelko upřímně, vzhledem k té jazykové bariéře bych si asi vztah rovnou neslibovala. Pokud se nebranis románku, jdi do toho, ale nemám pocit, že by to bylo pro tebe, z toho jak píšeš. Pokud už teď řešíš, že nechceš být dalším zarezem, vycouvala bych z toho. Jak psala Semtex, to, že chce najednou přijet na základě lechtive konverzace, by tě mělo trknout. Dala jsi mu najevo, že tady by to asi šlo, ale pokud se na to necítíš, nejsi k ničemu zavázána.
@ljuba12 píše:
Asi bych úplně neměla problém se sexem, jen nechci aby to dopadlo tak, že až bude po tom, pokud by k tomu došlo, tak abych byla jen dalším zářezem, protože bych se z toho dlouho dostávala.
Nojono, jenže co bude pak, to se nikdy predem nedozvis
nebo věci mohou nakonec vyplynout úplně jinak, než jak se jeví.