Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
V pondelok ma caka punkcia a mam len 5 foliku. Som sklamana a hlavne mam velky strach. Pri prvom ivf nam z 10 vajicok saoplodnili 3,ostalo len jedno embryjko.
Baby, ktore mate skusenosti s nizsim poctom foliku a vajicok, dostali ste sa k ET? Ale su vase statistiku? Pocet foliki-vajicka-embryja-popripade nejake zmrzlinky?
@Zuzana_ana
Při punkci odebráno 15 vajíček
Oplodněno 8
Druhy den 4
Třetí den už jen 2
ET bez úspěchu a máme jedem mrazák třídenního embrya
@Zuzana_ana ahoj, chtěla bych ti říct, že u IVF není důležitá kvantita, ale kvalita. Já jsem u druhého IVF měla jen 3 folikuly, z toho byly 3 vajíčka. Ale oplodnily se jen 2 a obě embrya vydržely prodlouženou kultivaci. Jedno embryo mám v mrazáku a druhé u sebe. Dnes jsem byla na UTZ jsem 6+3 a už bylo vidět i srdíčko. Tak neztrácejí naději. Přeji hodně štěstí.
( Při prvním IVF jsem měla 12 folikulů, 8 vajíček, 2 embrya bez PK a ET i KET byl neúspěšný)
@Zuzana_ana Porovnávat se nemá smysl, záleží na velké spoustě faktorů. Zralost a kvalita vajíček, schopnost oplození a vývoje,… Nemožné to nějak pojmout takhle obecně. Někdo má 1 folikul, 1 vajíčko, narodí se mu dítě (a nebo taky dvojčata
). A jiná má 30 folikulů a k transferu nic…
Udělejte si pěkný víkend, odměň se za punkci a uvidíš, držím palce. ![]()
Přesně, důležitá je kvalita, já měla jen 3 vajíčka, ale všechny 3 oplodněny, všechny vydržely 5 dni kultivaci, jedno u mě je teď 21+0 a dvě zamrazena. Bylo to moje první IVF.
1 ivf 2 folikuly, oba prazdne.
2 ivf 2 folikuly, jedno vejce, oplodnilo se, ET probehl. Embryo se neuchytlo.
3 ivf 4 folikuly, 4 vajicka. KET 2 kusu. 1 embryo zahnizdene.
2 dalsi jsme darovali.
1 IVF - 5 folikulu, 3 vajíčka, oplodněno 1 s ISCI embryotransfer 3 den. Nic..
2IVF - 6 folikulu, 4 vajíčka, oplodněno 4 s pomocí Microfluid technologií, do 5 dne přežilo vše 1 embryotransfer a 6 den zbytek nevydržel, k mrazení nic. Nevyšlo to.
Ja mela ze 12 vajicek oplodneno 9, prenosu se dozily 3. Kamaradka mela k prenosu pokazde jen 1 a vyslo ji to 2× na prvni pokus.
Já měla že 7 folikulu jenom 1 vajíčko. Vkladlai 3 denní embryo a teď nedávno oslavila 6 let. Dalsi těhotenství se zadarilo přirozeně. Držím palce
Při peti IVF jsem nikdy neměla víc jak 4 fol - většinou pak dve zralá - ale zase krasne kvality, pak u jednoho 11 fol - ale jen jedno zralé. A u posledního jsem měla 18fol a zůstalo jen šest zralych.
Je to sice už dávno, ale snad tě to povzbudí - vždy jsme měla jen tři folikuly, z toho vždy zbylo jen jedno embryo k zavedení a vždy (tedy 2×) se hned uchytlo a vždy to dobře dopadlo. K tomu se nám povedlo ještě jedno dítko přirozeně ![]()
Dakujem vsetkym, hlavne za povzbudive spravy, snazim sa verit ze kvalita zvitazi nad kvantitou ![]()
9folikulů, 8 vajíček, 7 k oplodnění, 6 oplodněno, 5.den pouze 2embrya. Po PGD jen jedno geneticky zdravé. A to mě už pět let pěkně trénuje… ![]()
Můžu se zeptat čím a v jaké dávce jste stimulovaly? Bojím se OHSS ![]()
Děkuji ![]()
@Werushk píše:
Můžu se zeptat čím a v jaké dávce jste stimulovaly? Bojím se OHSS
Děkuji
Záleží jak vysoké máš AMh. Já jsem měla 300jednotek Gonalu při AMh 0,9