Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
V pondelok ma caka punkcia a mam len 5 foliku. Som sklamana a hlavne mam velky strach. Pri prvom ivf nam z 10 vajicok saoplodnili 3,ostalo len jedno embryjko.
Baby, ktore mate skusenosti s nizsim poctom foliku a vajicok, dostali ste sa k ET? Ale su vase statistiku? Pocet foliki-vajicka-embryja-popripade nejake zmrzlinky?
@Zuzana_ana
Při punkci odebráno 15 vajíček
Oplodněno 8
Druhy den 4
Třetí den už jen 2
ET bez úspěchu a máme jedem mrazák třídenního embrya
@Zuzana_ana ahoj, chtěla bych ti říct, že u IVF není důležitá kvantita, ale kvalita. Já jsem u druhého IVF měla jen 3 folikuly, z toho byly 3 vajíčka. Ale oplodnily se jen 2 a obě embrya vydržely prodlouženou kultivaci. Jedno embryo mám v mrazáku a druhé u sebe. Dnes jsem byla na UTZ jsem 6+3 a už bylo vidět i srdíčko. Tak neztrácejí naději. Přeji hodně štěstí.
( Při prvním IVF jsem měla 12 folikulů, 8 vajíček, 2 embrya bez PK a ET i KET byl neúspěšný)
@Zuzana_ana Porovnávat se nemá smysl, záleží na velké spoustě faktorů. Zralost a kvalita vajíček, schopnost oplození a vývoje,… Nemožné to nějak pojmout takhle obecně. Někdo má 1 folikul, 1 vajíčko, narodí se mu dítě (a nebo taky dvojčata
). A jiná má 30 folikulů a k transferu nic…
Udělejte si pěkný víkend, odměň se za punkci a uvidíš, držím palce. ![]()
Přesně, důležitá je kvalita, já měla jen 3 vajíčka, ale všechny 3 oplodněny, všechny vydržely 5 dni kultivaci, jedno u mě je teď 21+0 a dvě zamrazena. Bylo to moje první IVF.
1 ivf 2 folikuly, oba prazdne.
2 ivf 2 folikuly, jedno vejce, oplodnilo se, ET probehl. Embryo se neuchytlo.
3 ivf 4 folikuly, 4 vajicka. KET 2 kusu. 1 embryo zahnizdene.
2 dalsi jsme darovali.
1 IVF - 5 folikulu, 3 vajíčka, oplodněno 1 s ISCI embryotransfer 3 den. Nic..
2IVF - 6 folikulu, 4 vajíčka, oplodněno 4 s pomocí Microfluid technologií, do 5 dne přežilo vše 1 embryotransfer a 6 den zbytek nevydržel, k mrazení nic. Nevyšlo to.
Ja mela ze 12 vajicek oplodneno 9, prenosu se dozily 3. Kamaradka mela k prenosu pokazde jen 1 a vyslo ji to 2× na prvni pokus.
Já měla že 7 folikulu jenom 1 vajíčko. Vkladlai 3 denní embryo a teď nedávno oslavila 6 let. Dalsi těhotenství se zadarilo přirozeně. Držím palce
Při peti IVF jsem nikdy neměla víc jak 4 fol - většinou pak dve zralá - ale zase krasne kvality, pak u jednoho 11 fol - ale jen jedno zralé. A u posledního jsem měla 18fol a zůstalo jen šest zralych.
Je to sice už dávno, ale snad tě to povzbudí - vždy jsme měla jen tři folikuly, z toho vždy zbylo jen jedno embryo k zavedení a vždy (tedy 2×) se hned uchytlo a vždy to dobře dopadlo. K tomu se nám povedlo ještě jedno dítko přirozeně ![]()
Dakujem vsetkym, hlavne za povzbudive spravy, snazim sa verit ze kvalita zvitazi nad kvantitou ![]()
9folikulů, 8 vajíček, 7 k oplodnění, 6 oplodněno, 5.den pouze 2embrya. Po PGD jen jedno geneticky zdravé. A to mě už pět let pěkně trénuje… ![]()
Můžu se zeptat čím a v jaké dávce jste stimulovaly? Bojím se OHSS ![]()
Děkuji ![]()
@Werushk píše:
Můžu se zeptat čím a v jaké dávce jste stimulovaly? Bojím se OHSS
Děkuji
Záleží jak vysoké máš AMh. Já jsem měla 300jednotek Gonalu při AMh 0,9
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď