Vitamíny,podpora před stimalucí a IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
546
6.3.20 11:00

Vitamíny,podpora před stimulací a Ivf :)

Ahoj všem, čeká mě cca za měsíc stimulace a následné Ivf, ráda bych se zeptala zda jste před tím pily nějaké čaje na podporu, vitamíny a podobně… :) Já si ted koupila kyselinu listovou a kontryhelový čaj.. :) A mohu to brát pak i během stimulace nebo vysadit? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
6.3.20 11:04

@Adri56
Kyselinu ber furt, kontryhel bych pri IVF vubec nebrala. Precti si o nem diskuze, je jich plno. Nekdy je min vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
6.3.20 11:09

Brala jsem jen kyselinu listovou. Bohužel mě kontryhel vůbec nesedl a akorat mi rozhazel cyklus, takže s ním opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
6.3.20 11:14

@Jessica4 @Nové-Dandátko Ahááá a já zase všude čtu jak kontryhel je super a mě po něm nic není, ale moc děkuju za info to jsem vůbec nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
15.4.20 01:03

@Jessica4 @Nové-Dandátko Ještě jsem slyšela že se prý bere nějaký pregnafolin a femibion. Nemáte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
15.4.20 09:37

@Adri56 ano, brala jsem pregnafolin. Já jsem ho brala do nějakého 20 týdně a pak jsem přešla na samotnou kyselinu listovou a železo, protože jsem byla hodně unavená. Zbytek vitamínu jsem doplnila z ovoce a zeleniny, mám na ni hroznou chuť. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
20.4.20 18:06

Dobre je brat myo-inositol. Je to vitamin ze skupiny B. Zlepsuje kvalitu vajicek i embrya. Studie se da dohledat na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
20.4.20 18:19

@AH Děkuji :) Mrknu na net, takže se to bere až když je vajíčko vloženo do dělohy nebo i předtím? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
20.4.20 21:20

@AH Tak jsem se ptala v lékárně na Myo Inositol a vůbec ho neměli a místo toho má Fertiprona. Nemáš náhodou zkušenost? :) Jsou to sáčky rozpustné ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
20.4.20 21:47

On se čistý prodává spíš ve sportovních potřebách. Vyjde to levněji. Ale na trhu vím o inofolic, nosifol a fertiprona, který ho obsajují. Čistý ho může dávat i chlapovi, zlepšuje spermie.
Nevím, jestli si četla tu studii, ale něco málo z ní:

Studie přinášejí stále více důkazů, že inositol hraje velmi významnou roli ve vývoji oocytů jak přímo, tak i prostřednictvím svých derivátů.

Myo-inositol je nezbytný pro správný průběh zrání oocytu a vývoj embryí z takových oocytů vzniklých (9)

Klinické studie prokázaly signifikantní zlep-šení hormonální odpovědi po tříměsíční aplikaci myo-inositolu před začátkem ovariální stimulace (14). Podávání myo-inositolu zejména reduko-valo množství FSH nezbytné pro zdárný vývoj folikulů a sérové hladiny 17beta-estradiolu. To snížilo riziko vzniku ovariálního hyperstimulač-ního syndromu

Při léčbě poruch plodnosti u žen je obvyklé dávkování 4 g myo-inositolu denně rozdělené ve dvou dávkách po dobu 3 měsíců před otě-hotněním nebo odběrem oocytů (15)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.5.20 16:47

A může se myoinositol brát i během stimulace? Já beru Fertipronu. V lékárně mi řekli, že můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
15.5.20 16:54

@2020emma Také by mne zajímalo, ted stimuluju a beru jen kyselinu listovou ale zajímalo by mne zda bych k tomu mohla přidat i něco dalšího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.5.20 17:02

@adri56 Já jsem teď hledala na internetu a bylo tam, že ten inositol se může brát až do dne odběru vajíček :) a dneska v lékárně mi to taky potvrdili. Já jsem dneska píchala už třetí injekci a začala jsem k tomu brát tu Fertipronu. Je tam inositol, ale i kyselina listová a tak dále, takže věřím že to bude dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
15.5.20 18:11

@2020emma Jee to jsme na tom stejně, taky dnes budu píchat třetí injekci 😁 😁 Tak to je super, tak si ji asi taky koupím, já tu Fertipronu už brala a chtěla jsem ji koupit znovu ale nebyla jsem si jistá jestli můžu na ty léky.. :) Tak asi to jde, dojdu se také zepzst do lékárny 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.5.20 18:18

Tak to je sranda, že jsme na tom úplně stejně :) tak dej vědět, co ti ještě v lékárně řeknou, ale mně říkali že si to lidi speciálně během IVF berou :) a hodně štěstí přeji🍀 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí