"Malování" od roka a půl

7221
15.2.23 20:45

"Malování" od roka a půl

Narazila jsem na výtvarné potřeby určené pro děti kolem roka. ( Fixy, voskovky, prstíkové barvy, malování vodou…) Samotnou by mě malování takhle brzo nenapadlo.
„Malujete“ s dětmi kolem roka a půl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10928
15.2.23 20:46

@Atisia 15 mesicu a malujem. No, “malujem” :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4057
15.2.23 21:09

Jo, ale bez nějakých spešl potřeb. Normální silnější pastelky, případně normální vodovky.

A křídy na chodník!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
15.2.23 21:10

Malování se trochu věnuju a s dětma začínám vždy kolem 1,5 roku voskovkama a velikým papírem.
Jsou to pestré barvy, dělaj hrubou stopu s min. námahou a velká plocha, aby viděli pořádný výsledek. Občas vést ruku a společně udělat srdíčko, sluníčko a pak zase nechat dítě samotné. V tomhle věku je třeba především zaujmout, získat nadšení. Stačí voskovky nebo v létě křídy, nic víc.

Až postupně s věkem přidávat techniky, zmenšovat velikost papíru, potom cca od 2,5r měnit náčiní, různé techniky, foukací fixy taky super i v rámci logopedie :-) a taky občas společně vést ruku, kontrolovat už správný úchop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5989
15.2.23 21:16

Malujeme, teda spíše malá ale tam kde nemá, jenom jsem na chvilku odešla do pokoje tak voskovkou vylepšila předsíň. To by člověk nevěřil co malé dítě stihne pomalovat za pouhé asi 3 minuty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
15.2.23 21:18

Malá má 17 měsíců a zkouší pastelky a voskovky… Ale občas tou tupou stranou, kde není tuha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
15.2.23 21:18
@mamule42 píše:
Malujeme, teda spíše malá ale tam kde nemá, jenom jsem na chvilku odešla do pokoje tak voskovkou vylepšila předsíň. To by člověk nevěřil co malé dítě stihne pomalovat za pouhé asi 3 minuty :mrgreen:

Jooo, naše našla v nocnim stolku fixu a behem chvilky pomalovala manzelovi knihu na ruzovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
15.2.23 21:22

Jop, starší je rukodělnej démon a ta malovala od tý doby co udržela pastelku… no malovala, prostě čmárala, chápeme se :mrgreen:
Mladší to vidí, takže velká část našich dní je velkej papír přilepenej na stole, voskovky a pastelky a jedem. Prstový barvy nechávám s vděkem na chůvě ze školičky, na to já nemám nervy, ale tam s tím jedou intenzivně a rádi, i nohy jim tím natřou a mrňata pak dělaj stopy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
15.2.23 21:22

Jasný, dcera měla několik barevných kuliček a později dlaňových pastelek.
Hlavně, aby ty potřeby byly „obří“ a dítě nefixovalo vadný úchop.
Prstové barvy byly top, občas z nich byly barvy tělové :) Plus opravdu, veliký papír k tomu.
Na obrázku ta kulička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.2.23 21:25

Někdy kolem roka začala starší malovat. Začala na tabuli fixou, pak obyč pastelkou do starého diáře. Voskovky moc rády nemáme, kreslí špatně, musí se tlačit, lámou se a mladší je jí. Teď má starší 2 roky a měsíc a používáme fixy, pastelky a občas vodovky. Už kreslí i detaily, oči, ruce, nejlepší jsou pratelné fixy. Super kresby to jsou :srdce:. Mladší dceři bude za měsíc rok a zatím všechny tužky jen olizuje, asi nebude malovací typ :think:. Jo a ještě máme takovou tu magnetickou destičku, tak je taky fajn.

• Citovat
  • Upravit
2002
15.2.23 21:26

Od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
15.2.23 21:27

@Kryptozoo tu jsem taky nadšeně koupila a neúspěch, nechce to. A přitom mi to přišlo jako výbornej nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
15.2.23 21:29

Malujeme fixama, mnohem dříve než v 18m. Maluje sice cmaranice, ale je to sranda, kdyz si to pak nekde vystavime a chodi delat,, jeeeee,, Naucila se tak poznávat treba barvy, nebo se diva jak maluju ja, domecek a rika mi, co tam mam namalovat. Malujeme i fixama naplněnýma vodou, na vodni podlozku nebo omalovanky s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
15.2.23 21:31

@Lily Evans Hmm jasný, klasika. Kdybych dostala korunu za každou věc, co jsem nadšeně pořídila a děti na to hodily bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
15.2.23 21:49

Naše malá malování zbožňuje. Začínala na tabulce, pak „kytičky“ voskovky pro nejmenší. Teď jakákoliv tužka, pero, co někde vyžebrá od rodiny :lol:. Pastelky a omalovánky, vydrží klidně 20 minut u obrázku (je jí necelých 21 měsíců), a velký hit je i malování štětcem a vodou do takových těch omalovánek na to určených.
A samozřejmě fixy, ale to musím koupit nějaké, co jdou vyprat :roll: :lol:. Klasické voskovky jí moc neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí