Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky mám dotaz. Jsem registrovaná v Motole, ale akorát blízko mého termínu mají malovat (mám 3.11. a do 30.10 malují) a nejblíž je to do Podolí, jenže tam malují od 31.10, to znamená, že v Motole i v Podolí bude totálně narváno minimálně 3 týdny.
Když mě to chytne, mám volat rovnou sanitku, která si zjistí kam mě odvézt (tj., kde je volno a kde zrovna nemalujou)?
A myslíte, že mě budou vozit po Praze, nebo když budu chtít na Kladno, tak mě odvezou i tam?
Nebo si to mám obvolat sama a když nebude volno v Motole, jet na Kladno sama s přítelem autem?
Ono je od nás to Kladno blíž než ostatní pražské porodnice a nerada bych skončila třeba v Krči… a na Kladno se nemusí registrovat a navíc má docela pozitivní hodnocení.
prosím o radu
Asi volat, pokud vis, ze maluji, tak do nejblizsi porodnice, ale v Podoli je podle me dost mala sance, ze te jako neregistrovanou prijmou, casto odmitaji i registrovane pro natresk.
A do toho Kladna bych volala tez, abys nevystihla nejakou rodici vlnu.
Kdyz uz si zavolas rychlou, tak si nemyslim, ze by sis mohla nejak extra vymyslet, kam te maji zavest a pokud uz bude porod v nejakem pokrocilejsim stadiu, tak je mozne, ze bys mohla skoncit i v te Krci, tam maji volno furt ![]()
Měla jsem to tak mít před 2 lety (k porodu pak ale bohužel už nedošlo
), takže jsem se informovala, co dělat, kdybych se trefila do malování. Bylo mi řečeno, že je nejlepší volat sanitku, páč oni jsou instruovaní, kam odvézt - ovšem tebe se pravděpodobně ptát nebudou.
Nebo máš další možnost - přijet do Motola na poslední chvíli (tj už rodící), protože to tě pak přijmou i tak - nechávají si jeden box pro akutní porody.
Já osobně bych volala sanitku.
hkac, ja uz bych na posledni chvili nikam nejezdila, vsak rodila t pani v sanitce pred Motolem, ne? Akutnejsi to byt podle me nemuze a neprijmuli ji…
Radsi vyrazit v klidu nekam do priprazske porodky, nez ve finaln fazy porodu jezdit sanitkou po Praze. Maximalne bych si tam zasla, oni te neprijmou, ale vysetri, tak aspon vis, zda si muzes dovolit jet daleko, nebo zahucet do nejblizsi volne porodnice
Asi bych jela do toho Kladna rovnou ted se to tam dost změnilo a všichni si to chválí aspon mé kamarádky a když vidím tu zácpu po Praze tak bych se na celej Motol vyprdla .Jestli mě vyjde ivf jedu do Kladna ![]()
No nam vcera Mudr. na kurzu říkal, že pražský sanitky vozí jen do pražský porodnice (takže na Kladno tě asi neodvezou a prostě budou hledat volný místo v Praze). Takže až budeš chtít jet, zavolej do Motola co jak a pokud by ti řekli, že tě pošlou někam, kam nechceš, tak sama vyraž do
Kladna. Všechny to máme v tomto termínu fakt na pytel… Jinak z Podoli se prej vozi na Bulovku a naopak (samozřejmě s ohledem na kapacitu).
Sanitka z Prahy tě bude vozit asi jen po Praze…tak jestli chceš na Kladno,spolehni se na přítele,ale když tě to chytne a přítel u toho nebude,asi tě odvezou do některý pražský porodnice..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.