Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojte chtěla jsem se zeptat jestli se do Bohunic musí nák registrovat a jaký na tuto porodnici máte názor.jsem tedka v 15tt a chci jítrodit tam první dítě jsem rodila u milosrdných bratří a tam mě už nikdo nedostane
do Bohunic se neregistruje aspon za mně přes 3 lety se nic nedělo. Byla jsem tam spokojená
Jak u porodu tak na oddělení. Jen nevím zda tam půjdu znovu rodit
ještě to musím promyslet ![]()
Do BOhunic se registrovat nemusíš. Osobní zkiušenost nemám, porod mě teprve za pár týdnů čeká, ale taky jsem si vybrala Bohunice.
Tak já rodila v Boh. 2× (jednou plánovaným císařem a podruhé přirozeně) a byla jsem spokojená. Registrovat se nemusíš ani v jedné brněnské porodnici.
děkuju moc já doufám že to dopadne dobře první jsem rodila císařem moc bych chtěla porodit normálně tak snad to pujde
Holky taky se tam chystam, muzete nektera trosku popsat, jak to tam probihalo, co sebou a tak? Zajima me i poporodni pece, reknou a ukazou, jak se o mimi starat, pomuzou s kojenim, zodpovi dotazy? Moc dekuju ![]()
Ahoj, já v Bohunicích rodila v roce 2005 a spokojená jsem teda nebyla vůbec, děsně na mě kvaltovali. Taky mi nevyhovovalo, že na porodním pokoji nebyla sprcha, muselo se na ni chodit přes chodbu, kde normálně korzovali doktoři a sestry, takže když jsi u porodu polonahá, máš kontrakce a chceš si dát sprchu, tak to teda může být problém - já to naštěstí nepotřebovala, rodila jsem jen 2 hodiny, ale neumím si tuto situaci představit. Za porodní pokoj se sprchou se tehdy připlácelo asi 1200 Kč a byly tam jen dva - nevím, jestli se od té doby něco změnilo.
Druhé dítko jsem rodila na Obilňáku, kde to bylo super po všech směrech, jen šestinedělí bylo horší než v Bohunicích. Teď čekám 3. dítko a myslím, že zkusím Milosrdné, několik kamarádek tam rodilo a byly vesměs spokojené.
Kyblicku, v čem byl u Miloušů problém?
JANDULKA
tak u milosrdných pokoj je kde se rodí fajn docela maj tam deku a tak stejně se nesmíš zakrýt aby ses jim to neušpinila ale to je to nejmenší sprcha je taky jinde vedle pokoje nebo u kousek dál na pokoji jen záchod za celou dobu me nijak nepomohli nepichli me vodu proste nic vubec sem se neotvirala a oni mi nijak nepomáhali pak mi dala epidural protže 27 24hod už jsem byla mrtvá z oho a pak se něco dělo hodinu se rozmýšleli jestli vubec někoho zavolat nebo ne nechápala jsem co se děje manžel vystaršenej pořád víc doktoru a furt jen přemýšleli až došel jinej doktor byl všoku malé už nebylo vubec srdíčko mohla být postížená nebo tu vubec nebýt a thole mohli zajisti už dřív a vím že co jsou v bohunicich tedka holky hodne jich tam rodilo všem moc pomohli a když to nešlo hlidali je pomáhali jim a tak ale u nich vubec .šestinedělí super to teda nic neříkám něterá sestra na zabití ale to je asi všude.kamoška tam taky rodila praskla ji u porodu placenta děsně krvácela přítel šel pro sestru a ona nato já vím a došla za půl hoidny málem tam už nebyla ani o na ani její miimnko ale znám i spoustu jinej c tam byli fakt spokojený ale myslím že pokud někomu trvá porod fakt dlouho nešla bych tam pokud je má bez nákým komplikací tak třeba je to fajn tam.já bych tam znovu ale určitě nešla
Budu teď trochu s dotazem mimo, ale chtěla jsem se zeptat: holky, je v Brně nějaká porodnice, kde vám po porodu neodnesou mimino pryč?
Máša79 píše:
Budu teď trochu s dotazem mimo, ale chtěla jsem se zeptat: holky, je v Brně nějaká porodnice, kde vám po porodu neodnesou mimino pryč?
je tak to teda vubec nevím protže já měla císaře takže jsem ho měla hnedka pryč zahlédla jsem ho jen na pár vteřin naštestí jsem aspon nebyla uspaná ale viděla jsem kamoška byla na obilnáku položili ji mimko na břichu ale pak nevím a u milosrdných brácha tam byla se svagrovou a pak jim tam malího nechali až ho ošetřili atd a on si hofurt coval tak jinak vic nevím asi jak kde a jak kdy a podle toho jak je natom to miminko
kyblicek píše:
je tak to teda vubec nevím protže já měla císaře takže jsem ho měla hnedka pryč zahlédla jsem ho jen na pár vteřin naštestí jsem aspon nebyla uspaná ale viděla jsem kamoška byla na obilnáku položili ji mimko na břichu ale pak nevím a u milosrdných brácha tam byla se svagrovou a pak jim tam malího nechali až ho ošetřili atd a on si hofurt coval tak jinak vic nevím asi jak kde a jak kdy a podle toho jak je natom to miminko
Díky, já právě rodila na Obilňáku, tam ti dají mimino na břicho na chvíli a nazdar, odnesou, i když nechceš a i když je na tom dobře. Tak mě zajímalo, jestli to někde dělají tak, že dítě nechají u matky, další pokus bych si tak představovala
.
Máša79 píše:kyblicek píše:Díky, já právě rodila na Obilňáku, tam ti dají mimino na břicho na chvíli a nazdar, odnesou, i když nechceš a i když je na tom dobře. Tak mě zajímalo, jestli to někde dělají tak, že dítě nechají u matky, další pokus bych si tak představovala
je tak to teda vubec nevím protže já měla císaře takže jsem ho měla hnedka pryč zahlédla jsem ho jen na pár vteřin naštestí jsem aspon nebyla uspaná ale viděla jsem kamoška byla na obilnáku položili ji mimko na břichu ale pak nevím a u milosrdných brácha tam byla se svagrovou a pak jim tam malího nechali až ho ošetřili atd a on si hofurt coval tak jinak vic nevím asi jak kde a jak kdy a podle toho jak je natom to miminko.
tojo jinak nevím vím že si ho brácha choval manžel po císaři mohl být chvili sní ale k milosrdným jak už jsem psala bych nikdy nešla ted jdu do bohunic a uvidím co tam a jak taky dopadnu aby to nebylo stejne jako u malé
Rodila jsem v Bohunicích akutním císařským řezem před třemi týdny (první dítě) a až na pár věcí jsem spokojená. Přístup lékařů a porodních asistentek výborný, měla jsem jen epidurál, prcka mi ukázali na chviličku na sále a pak ho odnesli, manžel ale mohl za ním. Pak mi ho přivezli až na kojo. Den po císaři mi malého ještě vozili jen na kojení (stejně bych se o něj nedokázala postarat, sotva jsem lezla), dali mi ho ale na dobu návštěv, další den hned ráno už jsem ho dostala na pokoj. Přístup ženských sester super, pomohou s kojením, poradí, zeptají se na problémy, super. Přístup dětských sester je už trošku horší, mají toho hodně, takže všechno jde šupem, když nám předávali mimíse, tak přebalování ukázali jen letem světem, když jsme koupali, tak zatímco jsem prováděla krok jedna, sestřička už mluvila o kroku č. 7. Pro instrukce, jak se správně čistí pupek jsem si musela extra dojít za sestrama. Byla jsem fakt ráda, že jsem byla na pokoji s paní, která měla už třetí dítě a se spoustou věcí mi pomohla a poradila.
Jinak pokoje jsou pěkně zařízeny, jídla dostatek (i když ne vždy to nejvhodnější pro kojící, já jsem ale byla spokojená).
Jsem ráda, že jsem si vybrala tuto porodnici, díky tomu, že včas rozpoznali problémy máme krásného zdravého chlapečka.
to jsi mě potěšila protže právě proto hci jít jinam většinou slyším že pokud se něco děje tak to poznají dřív a u milsrdných te nechají o poslední chvilky co to jde a pak máš strach co bude s tím miminkem takže jsi mě potěšila a moc děkuji už budu mít druhý mimnko tudíž přebalovat a všechno u mímí akorát kojení je u mé hruza u malé skorro nic tak snad mi tam s tímhlwe pomužou jinak naštestí už všechno vím jak se co dělá
Rodila jsem v Bohunicích před cca 14dny a nemůžu si stěžovat. Malý byl KP a toho jsem se docela bála, ale nakonec vše dopadlo dobře. Přijeli jsme hodinu po půlnoci, měla jsem sice pravidelné kontrakce po 5min, ale hodně slabé, takže jsem byla docela překvapená, když mi Dr oznámil, že jsem otevřená na 2cm a porod už začal. Bohužel až do 8hod do rána se nic nedělo, tak mi ho stejně vyvolali, naštěstí tableta zabrala hned a během dvou hodin se Lubošek narodil. PA byla skvělá, u porodu byla ještě doktorka a primář, kvůli tomu, že malý byl KP, tak kdyby něco bylo špatně, ale vše šlo hladce, všichni se chovali profesionálně, nemůžu si stěžovat. Na novorozeneckém to bylo trochu horší, mají tam dost práce a nemají moc času na vysvětlování. Takže pokud chceš něco vědět, musíš se zeptat. Záleží taky na konkrétní sestře, mě ohledně kojení nebylo vysvětleno nic, mé kolegyni na pokoji alespoň něco málo,měla štěstí na sestřičku. Jak se koupe, to bylo ukázáno letem světem, než jsem se stihla rozkoukat, bylo po všem. Ale zase na druhou stranu, když jsem něco potřebovala ohledně kojení, lepší je ptát se přes den, když jsou tam laktační poradkyně, snažily se to maximálně vysvětlit. Jídlo celkem dobré, pokoje krásné, já až na pár drobností byla moc spokojená.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.