Malý asociál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
13.11.13 07:42

Děkuji všem za reakce :kytka:.
Ještě mám dotaz vzhledem k tomu, že naše malá je hodně nekontaktní, bojí se dětí i lidí, nevím co s cvičením. Jak to vypadá, že jiné dítě jde tam, kde si hraje, zdrhne. pokud jí dítě zatarasí únikovou cestu, bezradně řve. Ve cvičení (děti samy s učitelkou), většinu doby prosedí v rohu, někdy si hraje. Když pro ni teta přijde, nechce jít. Cvičí jen něco, co má fakt ráda, tak 1/4 z těch 45 minut. Doma cvičí vše s chutí, zná to. Pokud se nezmění teta, nepláče tam. Momentálně řeším, jestli ji tam dávat, nebo ne. Co myslíte :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vinecko-rude
13.11.13 07:48

Ja bych ji tam nedávala - nervy pro tebe a i pro ni. Ve 3 letech zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
11620
13.11.13 07:49
@vinecko-rude píše:
Ja bych ji tam nedávala - nervy pro tebe a i pro ni. Ve 3 letech zbytečné.

Já jsem si říkala, že budem jezdit jen do mc, než děti pocvičí, malá si tam v klidu pohraje. To by šlo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vinecko-rude
13.11.13 07:55

Ano, tak bych to udělala. Ale na cvičeni bych ji nedávala, jak jsem psala. Je to pro ni trauma a zbytečné. V živote ji toho hodně čeká - a to nejen dobré, ale bohužel i špatné. A tomu se jednou nevyhne. Ja mám holku 4.5 roku a od mala je po detech, jak šílená. Ve městě, po chodníku mi je chystala za ruku. A my s manželem cely život v koutě… Snad ani není naše… :)

• Citovat
  • Upravit
11620
13.11.13 07:58
@vinecko-rude píše:
Ano, tak bych to udělala. Ale na cvičeni bych ji nedávala, jak jsem psala. Je to pro ni trauma a zbytečné. V živote ji toho hodně čeká - a to nejen dobré, ale bohužel i špatné. A tomu se jednou nevyhne. Ja mám holku 4.5 roku a od mala je po detech, jak šílená. Ve městě, po chodníku mi je chystala za ruku. A my s manželem cely život v koutě… Snad ani není naše… :)

Jenže ona se takhle po dětech taky hrnula, proto jsme tam začali chodit, doma s ní nebylo k vydržení :nevim:. Problém je až tak od toho září, a i tak bych neřekla, že tam vyloženě trpí. To bych ji tam nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.11.13 08:54
@Genovesa píše:
Jenže ona se takhle po dětech taky hrnula, proto jsme tam začali chodit, doma s ní nebylo k vydržení :nevim:. Problém je až tak od toho září, a i tak bych neřekla, že tam vyloženě trpí. To bych ji tam nenechala.

Podle tohoto posledniho prispevku bych ji tam nechala, pokud bude souhlasit cvicitelka a dcera nedemotivuje ostatni deti. (Neni nic horsiho, nez kdyz kvuli 1 nespolupracujicimu diteti ostatni tez odmitaji cokoli delat.) Domluvila bych se, at ji k nicemu nenuti a verim, ze se pravdepodobne casem zas „rozjede“.

Je normalni, ze se deti obcas seknou presne v tomhle veku kvuli blbosti. Ja dala maleho presne ve 2 letech na 1 dopol. do takove mikroskolicky. Byly tam starsi deti - tak 4-5 lete, on nejmladsi. To mu vyhovovalo, nikdo z deti si ho nevsimal. :mrgreen: Vubec jsem ho odtud nemohla dostat. Miloval to tam podle me kvuli tomu, ze si mohli na konci dopoledne pohrat s takovymi super elektrickymi vlacky. :mrgreen: Jednoh ale zacal rikat, ze tam nechce a kdesi cosi. Byl uplne sekly. Tak jsem to zrusila, stejne byl porad nemocny. Jenze si tam pri posledni navsteve zapomnel mikinu, tak jsme pro ni asi za 14 dni jeli. Jak jsme tam dojeli, slzy jako hrachy, ze tam hrozne chce. Nikdy jsem ho snad nevidela tak nestastneho. A vypadlo z nej, ze ten sek byl proto, ze ho tam nejaky chlapecek bouchl. Proste je ovlivni jakakoli malickost.

Ja uz ho tam teda zpet nedala, ale dodnes na tu skolku vzpomina (budou mu brzy 4 roky). Jeste kdyz zacal chodit do normalni skolky, silene se tam cele leto tesil, protoze porad vzpominal na tuto skolku. ;)

A jeste jednu usmevnou historku. Synovec (tez mezi 2-3 rokem) delal hrozne sceny, ze nechce k 1 babicce, ze chce k druhe. Mel smulu, sel tam. (Hlidala ho 1 den.) Nasledujici den mel jet k te druhe, co k ni den predtim tak strasne moc chtel. A co myslis? Rval, ze chce k te 1., protoze mu vcera dala dobry salamek… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.11.13 09:06

@Levandule121 No, ona nikdy necvičila tolik, jako ostatní děti, musela jsem ji popohánět. Ona spíš ráda jen pozorovala. Každopádně tam utíkala sama. Dokonce jednou tam byla sama v nahrazovacím cvičení a „teta“ mi říkala, že pracuje líp beze mě. Půlku srpna se pořád ptala, kdy už tam půjdeme. A od toho září nevím, přibyly nové děti, v malé místnosti bylo hodně i rodičů a my přišly pozdě. Od té doby se mě drží jak klíště a nesu ji tam. Po chvíli se rozkouká a dobrý (pokud se nezmění teta teda :lol: ). Když se jí zeptám, posledních pár týdnů říká, že se jí cvičení líbí, že jít chce. Ostatní děti si jí nevšímají, „tetě“ nevadí. Spíš ji mrzí, že se nedaří malou zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.11.13 09:39
@Genovesa píše:
@Levandule121 No, ona nikdy necvičila tolik, jako ostatní děti, musela jsem ji popohánět. Ona spíš ráda jen pozorovala. Každopádně tam utíkala sama. Dokonce jednou tam byla sama v nahrazovacím cvičení a „teta“ mi říkala, že pracuje líp beze mě. Půlku srpna se pořád ptala, kdy už tam půjdeme. A od toho září nevím, přibyly nové děti, v malé místnosti bylo hodně i rodičů a my přišly pozdě. Od té doby se mě drží jak klíště a nesu ji tam. Po chvíli se rozkouká a dobrý (pokud se nezmění teta teda :lol: ). Když se jí zeptám, posledních pár týdnů říká, že se jí cvičení líbí, že jít chce. Ostatní děti si jí nevšímají, „tetě“ nevadí. Spíš ji mrzí, že se nedaří malou zapojit.

Z toho co píšeš mi připadá, že tam chce, jen má pomalý rozjezd, potřebuje ještě chvíli na rozkoukání. Náš starší teď začal v září chodit na tancování - nový kroužek. První 4 týdny hysterčil, možná i dýl. To byly scény: Maminko, nenuť mně, atd. Já na mrtvici, bylo to pěkně drahé a už jsme to měli zaplacené. 1. hodina se mu lbila. Takže každá cesta vrchol mé vynalézavosti - dobře, uděláme si hezké odpoledne, koupíme si po cestě něco dobrého, pak uvidíme. V hlavě mámina poučka, že děti ještě v tomhle věku pořádně nevědi, co chtějí a že se ho nemám pořád na vše ptát. Stejný názor má manžel, který si pamatuje podobnou historku z dětství, kdy se ho máma ptala, jestli chce na nějaký kroužek jemu se tenkrát zrovna nechtělo, tak řekl ne a zbytek roku toho litoval…

Nakonec tam byl syn nadšený, tak jsem se ho už pak z legrace zeptala, jestli bude příště zas vyvádět a on že ano. Myslím, že ještě tak 2× vyváděl, ale sláblo to a teď se tam těší. Je strašně důležitý, má bloček s autem na razítka za odměnu po lekci, teď lucerničku na představení… Prostě pokud vidíš, že z toho nemá trauma, ale naopak, pomohla bych jí najít vnitřní sílu, motivaci, aby to zvládla. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.11.13 12:58

@Levandule121 Tak já možná zkusím připlatit volné hraní a vzít ji tam o chvíli dřív, ať si pohopsá na trampolíně, do místnosti na cvičení zkusit jít hned, jak se uvolní, aby se tam rozkoukala? Ona má teprve 2, tak uplácet lízátkem za cvičení se mi moc nechce. Ale tak možná :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí