Malý asociál?

11620
12.11.13 13:48

Malý asociál?

Máte někdo doma malého „asociála“?
Dcerce jsou dva a nesnáší kontakt s dětmi. Chodíme cvičit (už 3/4 roku), od září se sekla a jen sedí a pozoruje (já sedím venku jako ostatní maminky). Doma cvičí vše nadšeně. Dnes změnu tety ořvala, tak ani necvičila. Když je někde a přiblíží se vrstevník, s řevem vysmahne a jde ke mně na klín. A tak furt dokola. Ani ji nechtěli vzít zkusmo na dopoledne do mikrošloličky. Mám z toho strach.
Dodávám, že sama si nehraje, neustále vyžaduje asistenci, pochovat :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
12.11.13 13:55

@Genovesa Ahoj, mám doma něco podobnýho :roll:.Holce jsou taky dva a nechce si hrát s nikým na hřišti. Ještě, že má 3 letého bráchu, tak s tím si hraje v pohodě. Jo a ze školky mám taky hrůzu :roll:.Je neskutečnej mamánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
12.11.13 14:11

Ahoj, mam doma takovou obdobu, az na to, ze mala neplace, ale nechce cvicit, zpivat, rikat, vetsinou vubec nic. Mam ted hruzu z toho, co bude u zapisu do skolky, protoze mala proste mluvit nebude. Ale doma mi vsechny basnicky povida…temer nezavre pusinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.11.13 14:12

Ahoj holky, neumím přesně posoudit vaše děti, ale náš byl něco podobného. Má stejně starého bratrance a ten je hodně kontaktní. Když jsme byli spolu, náš si vzal hračku, bratranec hned k němu, ale ne, že by mu to bral. Když měl náš hračku, druhý si chtěl sednout vedle něj a jen se dívat. Ne, to náš nesnesl. Buď ho praštil, začal se vztekat nebo utekl. Ani s jinými dětmi si nehrál. Ale přesně ve 2,5 letech se to zlomilo, někde jsme potkali maminku s chlapečkem asi o 2 roky starším a asi po hodině a půl okukování spolu začali hrozně řádit. Od té doby se to zlepšovalo mílovými kroky. A ve školce už je celkem v pohodě.

Neříkám, že je z něj extrovert, ale řekla bych, že je to tak půl na půl. Někdy si vybere samostatnou aktivitu, ale rád se připojí k dětem, když se blbne. Opravdu je výhodou být s takovými těmi akčnějšími dětmi, které ho vtáhnou do hry. ;-) Řekla bych, že teď je z něj takový ten klasický introvert - má pár kamarádů, o kterých mluví a hraje si s nimi. :dance: Učitelkám přijde normální. :lol: (Budou mu 4 roky a do školky chodí letos 2. rokem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.13 14:18

No, já, pokud se nepovede sourozenec, jsem rozhodnutá prodloužit mateřskou na 4 roky, nedovedu si ji ve školce prostě představit :nevim:. Ovšem je otázka, jak bude skákat radostí z toho sourozence :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
12.11.13 14:20

@Genovesa Nase mala mluvila porad o miminku, a chce se starat, aspon to teda povida. A tika, ze tohle je postylka pro mimino atd. ale zkusim ji do skolky dostat, je to chytra holka, ale bojim se, ze u zapisu vazne nic nerekne, a naucit se to asi nijak neda. A kdyz ji nevezmou, snad se za rok trochu rozpovida…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.11.13 14:22

Prvni dcera byla extremni introvert, proste se bala deti, hluku, s nikym se moc nebavila. Kolem 2 let to bylo nejhorsi, porad mi visela na noze nebo za ruku, ani vterinu sama. Jeste ve 3,5 letech jsem si ji nedovedla predstavit minutu bez maminky. Tak jsem to vyresila soukromou miniskolkou a svete div se, otrkala se. Uz 3 mesice chodi do skolicky (v prosinci ji budou 4 roky) a fakt je to o 200 procent lepsi, je tam moc spokojena ;) Takze neboj, fakt se to casem upravi (i kdyz samozrejme introvert je stale) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.11.13 14:25

@Genovesa Skákat radostí ze sourozence asi nebude. Co se náš mladší poprvé vydal směr staršího hračka - hned poprvé, když začal plazit, následovala rána. Takže kombinuje rány s neustálým ubezpečováním se, že až přijedeme domů ze školky, dáš, mami bráchu spát, že jo? Mladšímu je tedy už přes rok. Jak jsou spolu, musím je bez přestání hlídat. Když chce starší něco malovat, hrát si s věcmi, které by mu mladší neměl brát atd., předěluji pokoj křesly. A samozřejmě staršího pořád učíme, jak se k mladšímu chovat. On ho má rád, ale odsud až potud. :mrgreen: Ale to je tak, hádám, všude. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
12.11.13 14:34

Synek byl „dětský asociál“ asi tak do necelých čtyřech let. Dospělé, i cizí miloval, furt se s někým vybavoval a kamarádil, až jsem ho musela krotit, ale před dětmi utíkal. Nechtěl mezi ně, i do mateřského centra jsem přestala jezdit, nemělo to bohužel význam.

A najednou někdy před čtvrtým rokem začal děti sám aktivně vyhledávat a chtěl si s nimi hrát. On nikdy nebude extrovert milující kolektiv qa mít kupy kamarádů, ale s dětma už je docela rád. Do školky šel ve 4 letech, v těch třech jsem viděla, že by to bylo úplně k ničemu a nešlo by to.

• Citovat
  • Upravit
3169
12.11.13 14:47

S tímto mám bohaté zkušenosti :lol: Starší dcera je taky dost velký introvert. Jako malá se dětí doslova bála, když se k ní nějaké přiblížilo, rozbrečela se. Do kolektivů jsme chodit nemohli a na hřiště šla jenom, když tam nikdo nebyl. V těch 2-2,5 letech to vrcholilo. Měla jsem strach, že jí to zůstane, školku jsem si vůbec neuměla představit. Ale pak obrat a začlo se to zlepšovat. Ve třech letech už se pohybovala mezi dětmi úplně normálně. Ale do školky jsem ji dala až ve 4, jsem ještě na mateřské s mladší. To byla velká výhoda, ten rok navíc doma udělal hodně, školku zvládá perfektně. Pořád je spíše introvert, potřebuje víc času, než se skamarádí.
Důležité je, to dítě netlačit do nějakých kolektivů, když ho to stresuje. Dala bych jí ještě čas, potřebuje po té sociální stránce dozrát, to neuspěcháš. Na cvičení bych se teď asi vykašlala a zkusila později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.13 14:48
@nepř. mišanila píše:
Synek byl „dětský asociál“ asi tak do necelých čtyřech let. Dospělé, i cizí miloval, furt se s někým vybavoval a kamarádil, až jsem ho musela krotit, ale před dětmi utíkal. Nechtěl mezi ně, i do mateřského centra jsem přestala jezdit, nemělo to bohužel význam.A najednou někdy před čtvrtým rokem začal děti sám aktivně vyhledávat a chtěl si s nimi hrát. On nikdy nebude extrovert milující kolektiv qa mít kupy kamarádů, ale s dětma už je docela rád. Do školky šel ve 4 letech, v těch třech jsem viděla, že by to bylo úplně k ničemu a nešlo by to.

Moje dítě se bojí i dospělých :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.13 14:51

@hašlerka Taky uvažuju, že to vypustím, i když pole ní se jí tam líbí. To výtvarný kroužek, tam i mluví dokonce :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
12.11.13 14:52

Naše starší co má sourozence tak se osamostatnila a hraje si víc sama. Nemá ráda kontakt s ostatnimi, radši si hraje sama. Jak se někdo přiblíží tak ho zmastí, bohužel. Bojujeme s tim. Takže radší někde v ustrani a radši pozoruje :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
12.11.13 15:00
@Genovesa píše:
@hašlerka Taky uvažuju, že to vypustím, i když pole ní se jí tam líbí. To výtvarný kroužek, tam i mluví dokonce :lol:.

Taky jsme chodili do takového kroužku, kde půlhodina byla výtvarná (to se jí líbilo) a půlhodina kolektivní hry, říkadla atd. (to se mi vždycky doslova pověsila na krk a odmítla se na ostatní i dívat). Tehdy jsem se snažila jí nějak zapojit, teď s odstupem času vím, že to nemá smysl, spíš to může uškodit. Dneska už bych spoustu věcí udělala jinak, ale člověk se učí za pochodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.13 15:08

@Genovesa Můj syn ač se to nezdá je velice plachý, on všude pobíhá je to takový malý rošták :lol: Nebo spíš tak působí, ale zatím vším je opravdový introvert… Dětí se přímo nebojí, ale ani na ně někoukne, nehraje si vedle nich, když k němu nějaké jde dělá, že je nevidí a uteče. Ale on to nemá jen k dětem, doted skoro 3 roky nemluví… Někdy působí jako mimon, ale vše je to jen plachost, radši dělá, že neslyší nebo nerozumí, než aby se nějak projevil. Byli jsme i na vyšetřeních… Podezření na autismus, ADHD nebo mentální retardaci… Já ovšem vím své, je to velice chytrý kluk… Musím na něj opravdu opatrně, tlačit na něj moc nemůžu nebot pak se ještě více uzavře. Jediné co pomáhá je opravdu hodně hodně chválit.

Takže nebud smutná, může být i hůř. :hug: :hug: Anonym kvůli synovi, nemusí to tady každý vědět.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML