Malý dům a hodně dětí

860
17.6.15 11:37

Malý dům a hodně dětí

Jen by mě zajímalá jestli to jde.
S manželem už dlouho sháníme dům. Bydleli jsme v jednom ale ten prodáváme a chcem něco blíž rodině. Dřív jsme bydleli ve velkém patrovém domě. Ted co hledáme jsme jich objeli fakt hodně a bud to bylo děsný okolí a nebo hrozný dům. Naposledy jsmeviděli docela hezkou vilu, ale já z toho skoro 3 noci nespala, měla jsem takový divný pocit. (Nejlépe bych dům úplně na samotě, ale bud jsou hrozně drahý, nebo šíleně daLeko).Jednou jsem manželovi řekla, že bych chtěla domek co bude mít málo sousedů (nebo vůbec), bude stát na konci řady, hned u lesa a nejlépe s turistickou trasou. A holky, já ten domek NAŠLA! Včera jsme tam byli. Přímý soused jen jeden a stejně do zahrady nevidí. Dál je tedy vidět na bytovky ale to jen zepředu. Dům stojí těsně u lesa na turistické značce, z pokoje pohádkový výhled, přesně jak jsem si ho vysnila. A ted konečně přecházím k problému. Domeček je to maličký. Je to jen 2+1 ale stejně ho chceme. Já si totiž pořád říkám, že dřív třeba měli taky hodně dětí a bydleli jen ve světničkách, někdy i v jedné. A rodina je pohromadě. A pořád si říkám, že za deset let třeba by se mohl kousek přistavět.
A co vy, šly byste do domečku snů i když je maličký? :erik:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
17.6.15 11:41
@Blondie66 píše:
Jen by mě zajímalá jestli to jde.
S manželem už dlouho sháníme dům. Bydleli jsme v jednom ale ten prodáváme a chcem něco blíž rodině. Dřív jsme bydleli ve velkém patrovém domě. Ted co hledáme jsme jich objeli fakt hodně a bud to bylo děsný okolí a nebo hrozný dům. Naposledy jsmeviděli docela hezkou vilu, ale já z toho skoro 3 noci nespala, měla jsem takový divný pocit. (Nejlépe bych dům úplně na samotě, ale bud jsou hrozně drahý, nebo šíleně daLeko).Jednou jsem manželovi řekla, že bych chtěla domek co bude mít málo sousedů (nebo vůbec), bude stát na konci řady, hned u lesa a nejlépe s turistickou trasou. A holky, já ten domek NAŠLA! Včera jsme tam byli. Přímý soused jen jeden a stejně do zahrady nevidí. Dál je tedy vidět na bytovky ale to jen zepředu. Dům stojí těsně u lesa na turistické značce, z pokoje pohádkový výhled, přesně jak jsem si ho vysnila. A ted konečně přecházím k problému. Domeček je to maličký. Je to jen 2+1 ale stejně ho chceme. Já si totiž pořád říkám, že dřív třeba měli taky hodně dětí a bydleli jen ve světničkách, někdy i v jedné. A rodina je pohromadě. A pořád si říkám, že za deset let třeba by se mohl kousek přistavět.
A co vy, šly byste do domečku snů i když je maličký? :erik:

Když cítíte, že je to to pravé, tak bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
17.6.15 11:43

Nesla bych. Otazka je jeste obytna plicha-rozdil je 2+1 u 150m2 a u 50m2 ;-) A taky, jestli to ma nejake ulozne prostory-najaka spiz, technicka mistnost, pradelna,prip.puda/sklep (podle toho, jak je tostare),nebo zda to ma garaz, kde se da hodne veci uschovat.Ale i tak je to malicke…se dvema detmi. mazec, kdyz uz dum, tak aby to melo vyhodu domu, ne byt se zahradkou…

A nebo, pokud proste berete, zacala bych dostavovat ted, necekala 10let…

To je tady ta opakovana mantra, ze kazdy chce domecek, ale ne kazdy ho holt muze mit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.6.15 11:44

U domu je důležitý pocit, člověk se musí zamilovat :) Šla bych do toho :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350

Ahoj, nešla :nevim:
My tedy bydleli v bytě 3+1, měla jsem společný pokoj s dvěma staršíma bráchama a nejmladší spal do sedmi let s našima v posteli než se nejstarší odstěhoval.
Bylo to peklo, oba bráchové chodili do hospody, kouřili, já spala na palandě a všechno šlo nahoru ten smrad. Navíc se vraceli třeba ve dvě ráno, já v šest vstávala do školy…
Nerada v tomhle na dětství vzpomínám, i když jinak jsou bráchové fajn :)
Vy máte kluka a holku, jasně, kdyby nebylo na výběr a museli jste třeba bydlet kvůli penězům ve 2+1 nedalo by se nic dělat, ale pokud máte určitě bych chtěla něco většího.
My máme dva kluky a projekt na domek 5+1 :nevim:
Samozřejmě záleží jak ten domek vypadá, jestli by se dalo rozumně přistavět nebo využít podkroví, nemáš na něj odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964

@Blondie66 Ne, nesla ani bez deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
17.6.15 11:45

Jedině kdyby pozemek dovolil dostavit dům na větší, případně by byl za takovou cenu, že by se zboural a postavil nový (koupit jen kvůli místu).
Dříve sice žili ve světničkách, ale děti neměli tolik věcí (do školy, sportovní, hudební aktivity).
Konec konců i ta kosa zabrala míň místa než sekačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
17.6.15 11:46

Taky bych do toho šla když vám to vadit nebude já mám další 3 sourozence a taky jsme vyrůstali v malém bytě a zvykli jsme si :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
17.6.15 11:47

Ne nešla bych do toho. Chtěla bych, aby každý měl kousek svého soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
17.6.15 11:49

@Blondie66 A pri vybirani mista bych se vzdy ohlizela na potreby deti. Ono je pekne na konci vesnice, nejlepe na samote, u turisticke stezky apod. Dospely si dojede autem kamkoli, ale co ty deti? Ty budou jezdit autobusem, na ktery budou muset daleko pesky dojit a ktery pojede parkrat za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576

Ne na doma je pro mne nejdulezitejsi ze má každý svuj prostor a misto kam se muže zavřít. Možná bych tam šla pokud bych neměla deti jako na přechodnou dobu, ale jak chceš žit ve 2+1?napíšeš Teda podlahovou plochu, ale jestli to nemá aspoň 1 00 metrů tak bych o tom ani nepřemýšlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

Kolik je plocha domu? Určitě to budou nějaké větší místnosti. Těžko radit, jak to vypadá.
Kamarádi mají 5+1, my budeme kupovat 5+1…rozdíl v metrech asi 150m :) Já si myslím, že pokud je zahrada, není třeba k životu velký dům. I když ten náš vysněný je zrovna dost velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 11:51

Ahoj, máme s partnerem 2+1, partner má dítě z předchozího vztahu a v červenci čekáme společné. Plánujeme teď přes léto začít dělat pokojíček v přilehlé stodole. Pokud byste měli taky takovou možnost tak bych do toho šla, pokud ne - píšeš že za několik let by se mohlo přistavět tak do toho bych jít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964

@Izzz Zahrada je vyborna od dubna/kvetna do zari/rijna, ale co ten druhy pulrok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266

Ne nešla, já hledala dům takový, aby v něm každý našel své soukromí a své útočiště a ne abychom se v něm všichni zbláznili a řvali na sebe :think: Byt 3+1 v počtu 4 lidí byl hlavní důvod, proč jsem si v 18 sbalila kufr a odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí