Malý prostor pro dětský pokoj

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
19.8.11 15:02

malý prostor pro dětský pokoj

Potřebovala bych poradit jak zařídit dětský pokoj, aby tam tak za dva roky mohli být dvě děti. Pokoj je průchozí takže dvoje dveře a má tak cca 16 m2. Dvoupatrová postel se tam nevejde - nízký strop, tak jedině jedna postel vyvýšená. Ale potřebovala bych vymyslet i dot úložného prostoru. Máte někdo zkušenosti s malým prostorem jak ho vydisignovat? Chtěla jsem vás poprosit i o nějaké fotečky, každá inspirace výtána. Snad se nám sem ty dvě děti vejdou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
19.8.11 15:06

Pokoj máme ještě menší 3,4×3,4, sic jen jedny dveře, ale blbě řešené kvůli okna. Chtěla jsem původně udělat na spaní snížené patro, ale právě nevhodné postavení dveří a oken to nedovolilo.

Zatím teda nemáme pokojík hotový, ani jsme s nim nezačali, ale přemýšlíme o tomhle.

http://www.quercus-nabytek.cz/mates.html

Jsou to postele to L, jedna vyvýšená, a jsou u toho i nějaké ty úložné prostory. My přemýšlíme o těch prvních dvou a poslední fotce, ta třetí u nás nejde.

Nic jiného nás zatím nenapadlo :think:

• Citovat
  • Upravit
2901
19.8.11 15:16
cica píše:
Potřebovala bych poradit jak zařídit dětský pokoj, aby tam tak za dva roky mohli být dvě děti. Pokoj je průchozí takže dvoje dveře a má tak cca 16 m2. Dvoupatrová postel se tam nevejde - nízký strop, tak jedině jedna postel vyvýšená. Ale potřebovala bych vymyslet i dot úložného prostoru. Máte někdo zkušenosti s malým prostorem jak ho vydisignovat? Chtěla jsem vás poprosit i o nějaké fotečky, každá inspirace výtána. Snad se nám sem ty dvě děti vejdou :nevim:

Ahoj. My teď předěláváme děcák ze staré ložnice, pokoj má taky těch 16 m2 a já si říkám, jak je luxusně velký:) Předtím holky měly tak 12m2… Stropy máme vysoké 2,7 m, ale stejně do palandy nejdeme, postele budou dvě samostatné. Jinak jestli chceš konkrétní radu, asi by bylo dobré hodit půdorys pokoje… Mě se těch 16 m nezdá zase tak málo, vejdou se dvě postele, dva psací stoly, knihovna, velká vestavná skříň, na stěnách skříňky a police a síť na věšení obrázků - a prostředek pokoje bude volný na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.8.11 15:29

Jenže skoro přes jednu stranu je mega okno, na druhé straně vchod do ložnice a akumulačky a na třetí vchod do pokoje z obýváku. Jak jsem mám dát půdorys?
Pořád o tom přemýšlím a nic pořádného jsem nevymyslela, výška do stropu je 2,25m. No krcálek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
19.8.11 15:38

Mně taky ten váš pokoj nepřijde malý. V bytě jsme měli pokojík necelých 10m2 a ložnici kolem 12 m2 :-( Ted máme pokojík 18m2 a zdá se mi fakt obrovský :mrgreen: Spíš je blbý, že je ten pokojík průchozí. Napiš sem aspon rozměry těch stěn, aby bylo možné něco vymyslet, takhle těžko radit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
19.8.11 15:50

chtělo by to půdorys takhle těžko radit:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
19.8.11 16:08

dvě děti se vám do toho pokoje určitě vejdou :-) my jsme se sestrou vyrostly v pokoji o 10m (palanda, skříň na oblečení s knihovnou v jednom a ministoleček), nyní máme s manželem pokojíček pro 2 děti o rozměrech 2,5×3,5m… naštěstí je neprůchozí… bude palanda a nic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dětem je to jedno, budou rády, že mají vlastní dveře, které mohou zabouchnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
19.8.11 16:27

Já vyrostla v pokojíku cca 4×1,5m a byla jsem spokojená, ještě je jsou tu komíny, takže je místnost na jedné straně od půlky o 30cm menší a žiju :-) táta mi sem udělal na míru postel a knihovničku se skříňkama na hračky a vestavěným stolkem, stejně jsem si hrála pořád na dvoře, tak si myslím, že se tam k vám dvě děti vlezou :nevim: a pod oknem postel být nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.8.11 16:38
Reinka píše:
Já vyrostla v pokojíku cca 4×1,5m a byla jsem spokojená, ještě je jsou tu komíny, takže je místnost na jedné straně od půlky o 30cm menší a žiju :-) táta mi sem udělal na míru postel a knihovničku se skříňkama na hračky a vestavěným stolkem, stejně jsem si hrála pořád na dvoře, tak si myslím, že se tam k vám dvě děti vlezou :nevim: a pod oknem postel být nemůže?

Já to tak jako puberťačka měla taky. 1,5×4 m. Stůl od zdi ke zdi, vedle police, postel pod stropem a skříň pod postelí.
Jako děcka jsme měli pokoj 20 m2, ale moc jsme s btáchou dělali bugr, tak nás rozdělili :D :D

Holky mají pokoj 14 m2 s výlkenkem s komínem..... Kity tam má už svou postel nahoře, pod ní stůl, vedle skříň… naproti je skříň na hračky, budoucí postel pro Kačku a pod ní vysouvací postel pro manželovu dcerku. POkud by přibylo ještě jedno dítě. dostanou akorát palandu a pod ní zas to výsůvné lůžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
19.8.11 17:03

tak u nás mají kluci každý svůj něco málo přes 10 m2 a neumím i představit nacpat oba do jednoho tkaže až bude třetí bud do té doby přistavíme jak to máme v plánu nebo nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
19.8.11 23:19

My zrovna udelali detem pokojicek v 12 m. Museli jsem prehodit loznici do decaku, kde byla puvodne jen starsi dcera, takze ted mame loznici necelych 10m. Mame tak normalne vysoke stropy, ale zas vetsi vekovy rozdil mezi detmi, takze jsem palandu zavrhli a udelali jedne postel v patre, druha ma takovou tu detskou postel z Ikey normalne dole. Kvuli uloznym prostorum, stolu a nutnemu mistu na hrani pro mladsi(kazde dite ma jine hracky a jine potreby). Ted maji maji kazda svuj kout a az mladsi vyroste dostane taky postel v patre, protoze jinak do takhle maleho pokoje dalsi stul a skrin nedostaneme. Deti nemaji okno, ale balkon, takze pokoj je sice svetly, ale jedna strana pokoje je skoro nevyuzitelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
26.3.15 09:14

Ahoj, chtela bych se zeptat na vas nazor. Mate nekdo zkusennost s velmi malym pokojickem pro dite - cca 6m2???
Koupili jsme baracek, ktery je sice rozlohou velky, ale ne idealne dispozicne reseny. Dole je samostatna kuchyn, jidelna (nelze spojit, je tam nosna zed) a obyvak. Nahore v patre jsou 2 pokoje (loznice a detsky pokoj, oba cca 20m2) a koupelna cca 14-15m2.
Problem je, ze mame 3 deti (kluk 5, holka 3 a mico 5 mes). Zatim jsou strasi deti v pokoji a mimco s nami. Do. Budoucna bychom ale chteli udelat holcicce vlastni pokoj. Koupelna by se dala predelat tak, ze by vznikl pokojicek cca 6m2(2,75×2,20). Vetsi pokoj z toho bohuzel nevymyslime kvuli oknu, kominu a pod.. Stropy jsou hodne vysoke (cca 2,7m), dala by se udelat zvysena postel.. Na chodbe je navic hned naproti vestavena skrin, kterou by holcicka mohla vyuzivat ( v pokojiku by mohla byt uz jen treba mala komoda..) Sly byste do takto maleho pokoje, nebo radeji nechali vsechny deti pohromade?? Resim to proto, ze chceme delat zatepleni a fasadu a jestli budeme predelavat koupelnu, museli bychom vytvorit nove okno.. Koupelna je nyni nesmyslne velika a velmi neprakticky resena (nema sprchovy kout a nektere prostory jsou nedostupne a nedaji se vyuzivat a spatne se myji) a vubec se mi nelibi, ale je jen 3 roky stara…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.3.15 09:19
@janullka123 píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat na vas nazor. Mate nekdo zkusennost s velmi malym pokojickem pro dite - cca 6m2???
Koupili jsme baracek, ktery je sice rozlohou velky, ale ne idealne dispozicne reseny. Dole je samostatna kuchyn, jidelna (nelze spojit, je tam nosna zed) a obyvak. Nahore v patre jsou 2 pokoje (loznice a detsky pokoj, oba cca 20m2) a koupelna cca 14-15m2.
Problem je, ze mame 3 deti (kluk 5, holka 3 a mico 5 mes). Zatim jsou strasi deti v pokoji a mimco s nami. Do. Budoucna bychom ale chteli udelat holcicce vlastni pokoj. Koupelna by se dala predelat tak, ze by vznikl pokojicek cca 6m2(2,75×2,20). Vetsi pokoj z toho bohuzel nevymyslime kvuli oknu, kominu a pod.. Stropy jsou hodne vysoke (cca 2,7m), dala by se udelat zvysena postel.. Na chodbe je navic hned naproti vestavena skrin, kterou by holcicka mohla vyuzivat ( v pokojiku by mohla byt uz jen treba mala komoda..) Sly byste do takto maleho pokoje, nebo radeji nechali vsechny deti pohromade?? Resim to proto, ze chceme delat zatepleni a fasadu a jestli budeme predelavat koupelnu, museli bychom vytvorit nove okno.. Koupelna je nyni nesmyslne velika a velmi neprakticky resena (nema sprchovy kout a nektere prostory jsou nedostupne a nedaji se vyuzivat a spatne se myji) a vubec se mi nelibi, ale je jen 3 roky stara…

Ale tak pokud by tam měla zvýšenou postel, pod ní psací stůl, nějaké poličky pro osobní věci, tak jo, ale oblečení bych jí tam asi nedávala, to by mohla mít v nějaké společné šatně, ne? Že by třeba měla v pokojíku jen spodní prádlo… Pokud tam bude okno, tak si myslím, že jako trucovna to bude dobrý, ocení zvlášť v pubertě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.3.15 09:19

@janullka123 Brácha měl jako menší pokojíček 2,8×2,8 a v pohodě to zvládl. Měl tam válendu, police na hračky, komodu na oblečení a později i menší stůl a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.3.15 09:26

Půdorys můžeš namalovat rukou na papír a vyfotit jako fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný