Malý prostor pro dětský pokoj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1641
26.3.15 09:26

Půdorys můžeš namalovat rukou na papír a vyfotit jako fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
26.3.15 09:28

Když si vzpomenu jak jsem v dětství toužila po vlastním pokoji i kdyby byl malinký.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.15 10:00

Jo, šla bych do toho. Zvlášť když je to jediná holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.3.15 10:10

V pohodě, bude to útulné. Naše děti mají společný pokoj 16m2, tj. pro každého 8m, nemají zvýšené ani patrové postele, každý má svůj stůl a skříň na oblečení a zbývá i místečko na hraní na zemi :palec: Plus teda mají prostor rozdělený ikeáckým regálem, mají tak každý svůj koutek a navíc se do toho vejde spóóusta věcí. Já si na to plánování stáhla program Room manager (myslím), doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
26.3.15 10:15

Kamarádce rodiče udělali „pracovnu“ ve špajzu, měla tam vlastně jen stůl a police, taky jsem jí to záviděla :-) Šla bych do toho, ale počkala bych, až o to holčička sama projeví zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
26.3.15 10:22

Lepší malý pokojíček pro sebe než větší společný ;-) Naše děti mají podobně „velký“ pokoj a jsou tam oba. Byt je malý a jinak se nedá, ale nemám pocit, že by to vnímaly nějak špatně. Mají tam teda jen postele a hračky (uklizené pod jednou vyvýšenou postelí) a knihovničku. Oblečení mají jinde a jako psací stůl používají část jídelního na míru udělaného stolu. Věci do školy mají taky v příslušné skřínce v obýváku. Prostě takto malý pokojík je jen na spaní a trochu omezené hraní. I tak cítím, že jsou rády, že mají svoje malé soukromí. Jen pozor na jedno - pokoj by měl být dobře větratelný. Vzhledem k nízké kubatuře vzduchu v takhle malých pokojích je třeba často a hodně větrat například před spaním.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
26.3.15 10:29

My budeme delat pricku v obyvaku a vznikne tam pokojik cca 9m2 a to jsem si doted myslela, ze je maly…budeme kupovat vyvysenou postel, pod ni stul a obleceni bude mit ve spolecne satne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
26.3.15 12:47

Děkuji za názory.. Okno by tam samozřejmě měla a přestěhovali bychom jí tam asi až později. Ale protože v případě přestavby budeme muset do „nové koupelny“ muset udělat nové okno (současné by zůstalo v pokojíku), ráda bych to udělala dříve, než se udělá zateplení a fasáda. V nejhorším se může nový pokoj zatím využít jako pracovna nebo pokojík pro hosty.. Na to, že barák má téměř 200m2 je strašné, že tu je jen 1 dětský pokoj..

Další varianta je, že bychom jí mohli udělat pokojík z části obyváku.. dole jsou obyvací pokoj a jídelna - oba pokoje mají každý cca 20m2 (4×5m), ten obyvák by šel příčkou rozdělit na 2 pokoje 10m2, ale pak by z toho 10m mohla být jídelna (kam by se ale chodilo s jídlem přes obyvák a neměla by okno, nebo by se to dalo celé spojit v 1 30m pokoj, ale musel by se zbourat pěkný nový krb, je tam dřevěná podlaha, která není stejně vysoká (rozdíl cca 5-10cm) a v tom jejím novém pokoji 10m2 (4×2,5m)by stejně musela být skříň a kvůli oknům by tam nejspíš nešla ani patrová postel.. nemluvě o tom, že všichni „žijeme“ dole a hodně by se ubral prostor..

zkusím dodat plánky…
A až jednou odejdou děti pryč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
26.3.15 13:27

Přidavam ještě par fotek pro představu.. 2 mnou nakreslené stručné plánky a 2 fotky - jedna naší nevyužité části koupelny a 2. fotka pohled z obyváku do jídelny (pořád mi přijde nějak škoda tam ten prostor dělit..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.3.15 14:25

@janullka123
Máš pravdu, ta koupelna je moc velká a neútulná. Máte ještě jiné samostatné WC? Pokud ano, tak bych tohle malé WC zrušila nebo spíš přesunula do zmenšené koupelny. Dětský pokoj udělala z WC a části koupelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.3.15 14:27

@janullka123

Ještě mi připadá prostor pro ložnici a dětský pokoj dost velký, co to rozdělit na třetiny = 2 dětské pokoje a jednu ložnici.
Záleží, co už máte zrekonstruované, kolik nábytku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
26.3.15 14:29

@janullka123
Obývák bych nepředělávala, dětský pokoj u obýváku není dobrý kvůli večer puštěné televizi, návštěvám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
26.3.15 14:40

Taky bych se to pokusila vyřešit v patře. Napadlo mě posunout dveře od ložnice, což by znamenalo přesunout vest. skříň, ale zase by tam vzniknul další kus prostoru místo úzké chodby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
26.3.15 15:27

@Zuzaja @MisaHanuska loznice a detsky pokoj jsou oba cca 20m, ale " mezi nimi" tezko neco vytvorime. Jednak jsou v loznici u steny s pokojem velke vestavene skrine a pak by v nove vytvorenem pokoji nebylo okno.. Navic je stena, kde by se s okny muselo „hybat“ ven do pamatkove zony a pamatkari by nam nove okno na tuto stranu nemuseli povolit. A ani bychom tam neumistili dvere z chotby kvuli vstupu na pudu ( puda je na pokoj moc nizka a ma novou strechu, kde by se musely opet nove dat stresni okna - ty tam ted nejsou vubec.. A schody jsou tam velmi prikre a uzke..Cele by to bylo velmi nakladne a slozite..)..

S tim WC uz me to take napadlo, v baraku jsou 2 samostatne - v prizemi a jedno prave v patre vedle koupelny, ale nevim, jak by to slo kvuli odpadum..

Kazdopadne ta koupelna je vazne strasna.. Za vanou je naprosto nepristupne misto - cca 1×1m ( tam by sel umistit sprchac, ktery v 15m koupelne chybi).. Cela koupelna je do tmave cihlove a cerne barvy, jsou tam nesmyslna zakouti, ktera uz ted zacinaji plesnivet, protoze je to tak spatne resene.. Zrcadlo a vestavene umyvadlo se skrinkami jsou v tmavem koute, cele je to spatne osvetlene.. Celkove jsem z koupelny velmi nestastna a uz ted vypada, jako by byla 15 let stara, ne jen 3 roky.. Vazne nechapu, jak to nekdo mohl takto navrhnout a zfusovat.. Ale baracek jsme koupili pred pul rokem za super cenu a je v uzasne lokalite, tak jsem se s tim smirila.. Ja mam pocit, ze kdyby se tam udelal nabytek na miru, ze by pak male mohl stacit pokoj 6 m2 ( kdyby sel kvuli odpadum vyresit ten zachod v koupelne, klidne se vzdam sprchace a pak by pokoj mohl mit skoro 8 m, ale to se obavam, ze asi nepujde..)
Manzel zatim trva na tom, ze by mala mela pokoj moc malinky (ale osobne si myslim, ze se mu moc nechce do nejake rekonstrukce..)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
26.3.15 15:49

Ještě přikládám fotky naší koupelny.. já osobně fandím světlým a veselým koupelnám..to zákoutí za vanou se nedá vytřít ani pořádně umýt (prý vzniklo proto, že nejdřív koupili vanu, která se jim pak nevešla) -stále se tam drží voda a vlhko.. mezi „zákoutím“ a pračkou je komín (se kterým jediným nehnu).. ale jinak by se i na mnohem menším prostoru dala koupelna vymyslet mnohem lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný