Malé tříleté dítě?

7858
6.1.11 13:32

Malý tříletý dítě???

Ahoj holky…

Najde se tu maminka co má doma taky mrňouska?
Jsme po tříletý prohlidce a výška Kubíčka je jen 90cm,váha 12,5kg podle doktorky je v pořadku,prostě v normě,sice na 3 percentilu ale ne uplně pod čarou.
Tak mě zajímá jestli je tak malých dětí víc :think: ,nebo jsme vyjímky.Díky moc za odpovědi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
6.1.11 13:38

No, je fakt, že míry má spíš jak holčička, ale pokud je jinak zdravej … počkej okolo 13 let, to najednou chytně čáru a poroste vám před očima a sní tátu mámu … Taky dost záleží na tom, jak jste velcí vy rodičové, respektive jestli jste třeba taky nebyli mrňousci jako malí …

Já mám teda doma dva obříky. Z druhé strany tabulky. Nejsou tlustí, jsou to prostě chlapáci. Starší má přes metr a 18 kilo, mladší 82 cm a 11 kg. To jsou míry na fous starší dítě … se švagrovou si půjčujeme věci, protože ona má dcerku přesně mezi klukama (téměř dvouletou). A to, co kluci nosili jako roční v zimě, tak ona ani neunosila, protože velikost 80 měla až skoro v létě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
6.1.11 13:42

Taky mám velmi drobnou holčičku. Nemá ještě 3 roky, má 2 roky a měsíc, váží 10 kg a měří asi 86 cm. Pochybuju, že budeme na tříleté prohlídce lepší než vy :mrgreen:

Je taky na spodních hranicích tabulky, ale celkově je zdravá, dobře jí, má rychlé spalování, vyvíjí se normálně, tento typ postavy má v rodině po otci.

Starší dítě mám na horní hranici tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
6.1.11 14:00

Já měla druhého kluka taky pořád malého… a plašila jsem…
Ještě v 11 letech vypadal sotva na školáčka a všude jsme platili vstupný do 6let a on se hrozně vztekal :oops:
Moudrá paní doktorka(matka 4 dětí) říkala-vydržte,on roste,málo,ale roste..počkejte,až příjde do puberty… a taky,že jo,jak píše Emilie sněd jsem mámu,sněd jsem tátu…
věčně měl rozbitou hlavu,proto,že rychle vyrostl a neuměl s tím pracovat,málo se ohybal :roll:
A dnes je z něj krásný mladý muž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.1.11 14:01

Holky moc děkuji za odpovědi :kytka:

Emilie zdravej je a doufám že tu čáru jednou chytí :lol:
Já jsem prcek,mám 162cm a manžel teda 182cm tak doufam že to dožene dýl,hlídám ho už někde od roka to byl ještě jen lehce pod pruměrem a pak mi pomalu začal padat dolů.

Jo a švára má syna taky pořadnýho chlapa,je teda o čtyři měsice starši jak Kubik a má 19kg,míra 109cm takže vedle Kubika vypada jak o rok starší.

Jani budete lepší,Kubik měl na dvou letech 84cm.
Jinak dcera je taky v druhý půlce tabulky a vetši jak kluci u nich ve třidě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.1.11 14:04
Ivoka píše:
Já měla druhého kluka taky pořád malého… a plašila jsem…
Ještě v 11 letech vypadal sotva na školáčka a všude jsme platili vstupný do 6let a on se hrozně vztekal :oops:
Moudrá paní doktorka(matka 4 dětí) říkala-vydržte,on roste,málo,ale roste..počkejte,až příjde do puberty… a taky,že jo,jak píše Emilie sněd jsem mámu,sněd jsem tátu…
věčně měl rozbitou hlavu,proto,že rychle vyrostl a neuměl s tím pracovat,málo se ohybal :roll:
A dnes je z něj krásný mladý muž…

Díky to poteší :kytka:
Kubik má díky vyšce zatím zdarma bobovou dráhu,ale zatím neprotestuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
6.1.11 14:13

Ahoj, tak náš syn byl ve třech letech o něco vyšší (94,5 cm), ale zase hubenější (12,1 kg). Je to úplný nejedlík. Ale my jsme taky spíš malí a hubení, tak to má holt po nás. Jestli doktorka výšku vašeho malého neřeší, tak to bude určitě ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.1.11 14:22
luon píše:
Ahoj, tak náš syn byl ve třech letech o něco vyšší (94,5 cm), ale zase hubenější (12,1 kg). Je to úplný nejedlík. Ale my jsme taky spíš malí a hubení, tak to má holt po nás. Jestli doktorka výšku vašeho malého neřeší, tak to bude určitě ok :kytka:

Díky :kytka:
To my máme zase docela jedlíka,tři knedle žádný problem,má zřejmě dobré spalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.1.11 14:24

Neboj, vytáhne se ti. Oni ty menší děti mají také třeba výhodu - všude na hřišti, ve školce, v obchodě.. na ně lidi berou ohledy a automaticky jim pomáhají. Jsou takoví roztomilí :)

Můj starší ve dvou letech vypadal na 4-5let a všude na nás koukali divně, když někam nemohl vylézt, že neuměl pořádně mluvit, že ještě nosil plíny…
Můj mladší syn má v 11ti měsících 84cm a 13kg

Tak to je i druhý úhel pohledu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.1.11 14:32
lumáťa píše:
Neboj, vytáhne se ti. Oni ty menší děti mají také třeba výhodu - všude na hřišti, ve školce, v obchodě.. na ně lidi berou ohledy a automaticky jim pomáhají. Jsou takoví roztomilí :)

Můj starší ve dvou letech vypadal na 4-5let a všude na nás koukali divně, když někam nemohl vylézt, že neuměl pořádně mluvit, že ještě nosil plíny…

Tak zrovna na tu školku spolehám,má přiští týden nástup,jako je docela samostatnej až teda na to že se sám neoblekne,pomoc bude potřebovat.

Jinak máš pravdu z ty druhý strany,to vidim právě u syna švagra,3,5 roku a nemluví,k tomu vypada pomalu na pět takže švára říká že na nej lidi koukaj jak na blbce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
7.1.11 07:49
lumáťa píše:

Tak to je náš případ synovi budou 3 v březnu a moc nemluví a hlavně vypadá na staršího.Každej si myslí že už mu jsou taky tak čtyři.

Jinak má 98cm a 21kg.Je prostě po nás s tátou jsme oba kulatí.A doktorka nám pořád říká že je tlustý a přitom skoro nic nesní.Jenže mi to nevěří. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.11 18:29

Ahoj,já mám tříletou holčičku a váží 12.5 a měří 91.Doktorka se nad tím ani nepozastavila,taky jsem mrnavá,mám 159 a manžel 180.Malá je úplně v poho,prostě to asi vylítá a spálí :-) ve školce je nejmenší ,ale prosadit se umí :-) co je malé,to je krásné.....raději budu mít cvrčka,než to co jsem četla na jiné diskuzi,kde měli tříleté děti 28 kg a 107 cm......těžká obezita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fiverka
14.12.11 19:26

My byli na tří leté prohlídce dneska a náš chlapeček má 18,6kg a 104cm:))))

• Citovat
  • Upravit
5052
19.12.11 12:53

Tak dcera má ve 3r 16kg a 95cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.10.15 12:20

"malé" tříleté dítě

Nechte si zjistit, zda nemá dítě celiakii. Jde o jeden odběr krve. Bohužel s tím máme v rodině zkušenosti. Dítě jedlo strašně moc, dle lékařů je to normální, když netloustne. Jedlo moc proto, že se při celiakii špatně vstřebávaly živiny, vitamíny, minerály - a dítě to chtělo „dohnat“ a proto tolik jedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí