Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My období vzdoru měli několikrát, na chvíli to přešlo a pak znovu, jsou mu 4 roky a dělá scény doted
Našemu rošťákovi jé 9 měsíců a takhle jak popisujete se vzteká už od osmého, jé to něco hrozného ![]()
A to je teprve začátek
zas to přejde, za pár týdnů zase přijde a období vzdoru kolem 2 let bude proti tomuhle podstatně větší peklo
rada zní..přežít ve zdraví a nezbláznit se ![]()
Moje malá to dělá taky (9měs.), ale nevzteká se tak, že zuří, ale začne kvílet a hučet
Prostě ji přendám někam, kde nechce být, nebo se jí něco nelíbí a začné natahovat a „hůůůůůůůůůůůůůůůůůů“, občas mi z toho jde hlava kolem.
Náš malý (9,5 m) mi to začal taky dělat, když mu vezmu něco co nesmí, ale chce to tak začne brečet, řvát a rudnout, dělá to několikrát denně, docela hrůůůza ![]()
Normální období vzdoru - těch ještě bude
hlavně nepovolit a nedovolit. Je to náročná zkouška na nervy ale dá se to. Já si vždycky říkám - vydrž, za chvilku to přejde ![]()
Naše 10 měsíční holčička se začala děsně vztekat, když ji neco nepovolím, nebo ji od něčeho odnesu, něco nepodám na co si ukáže atd…zatne pěstičky a vzetká se, zrdune a ječí. Není na období vzdoru ještě brzo??