Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám menší dotaz. Mám dvouměsíčního chlapečka, který mi šíleně po koupání pláče, už jsem z toho zoufalá a nevím co bych ještě vyzkoušela ![]()
Když ho dám do vany, tak je vše v pořádku, vytáhnu ho z vany, taky je to okey, ale jakmile ho položím na přebalovák a zachuchlám do osušky tak řve jak tygr, zkoušela jsem ho nechat na přebalováku i jen tak, aniž bych ho chuchlala do osušky, ale taky nic ![]()
Nemáte někdo takovou nebo podobnou zkušenost? Předem děkuji za nějaké rady ![]()
Je mu zima. Můj to dělal taky. Pak jsem ho začala sušit na svým těle a rovnou dát kojit, to pomohlo.
Teplo? Resp. neni mu zima? Pripadne uz je pretazeny, nudi se, uz ma hlad? Tech duvodu muze byt hodne ![]()
Chce být ještě ve vodě…Naše mláďata to taky dělala…Ve vodě se jim líbilo, jakmile jsme je vytáhli začali řvát…
Zima??žzen po koupání??
Mě to dělal taky prostě jsem ho zachumalala do dět ručníku, dala mu prso aby se napil a pak ho v postely osušila a převlékla
Zima mu nebude, zkusila jsem mu už i nahřát osušku a nepomohlo to, teplota je v koupelně na koupání si myslím ideální.
Hlad taky nemá, před koupáním ho nakojím, aby mi vydržel, takže tím to taky není.
Při koupání je spokojenej, usměvavej, povídá, tak jestli se nudí, to nevím..
Jinak Leni78, vyzkouším ho tedy usušit na těle. Nic mě totiž už nenapadá, co by mohlo být špatně ![]()
@BoDaViDoVe píše:
Chce být ještě ve vodě…Naše mláďata to taky dělala…Ve vodě se jim líbilo, jakmile jsme je vytáhli začali řvát…
Zkusím ho tam nechat i dýl a uvidíme jak bude potom reagovat
@sunnyho.motylek píše:
Zima??žzen po koupání??
Mě to dělal taky prostě jsem ho zachumalala do dět ručníku, dala mu prso aby se napil a pak ho v postely osušila a převlékla
Prso jsem mu taky zkoušela dát, jenže nechce…
Tak když ne zima, tak ho zkus zaalit do osušky trochu natěsno a nechat chvíli zabalenýho- hned ho nesušit ![]()
A není to prostě tím, že se mu ve vodě líbí?
Já vím, že pláč není k smíchu. Syn mi tohle dělá od narození. Ve vodě je andílek a jak se vytáhne, tak začne pláč. Prostě mu přetrhnu něco, co se mu líbí, takže jsem nahrazovala něčím jiným. Nejdřív pomáhla zpět a masáž tělíčka, pak hraní s tubou od krému a teď svítící kachnička.
Myslím, že navíc žádné dítě nemá rádu nutnosti jako mazání, sprej do nosu, vytírání očí, čištění uší atd.
Moje malá to dělá taky, rychle osušit a nakrmit
ale asi ji vadí i to, že ji z vaničky vyndávám.
Vis co od narozeni nase mala zboznovala…vyfoukat cele telicko fenem na vlasy. Bylo strasne roztomile jak se tomu teplicku nastavuje
Pokud se maly nebude bat toho hluku tak byvse mu to mohlo libit.
No mě tohle dělá už 6 měsíců
Pomůže mu zpívat, chrastit hračkou, nechat ho ocucat tubu s krémem, prostě ho nějak zabavit, ovšem ne vždy to pomůže. Myslím, že je to tím, že už je unavený a taky nesnáší oblékání (a to nejen po koupání). Takže pokaždé máme koncert.
@Jančounek píše:
Zkusím ho tam nechat i dýl a uvidíme jak bude potom reagovat
To je úplně jedno jak dlouho tam bude. Když se Ti nechce z vody tak se prostě nechce ![]()