Miminko špatně pase koníčky

45
2.4.13 09:23

Miminko špatně pase koníčky

Ahoj holky, mám dotaz zda některá máte zkušenosti se špatným pasením koníčků u miminka. Včera jsme byli na preventivní 3 měsíční prohlídce a paní doktorka zjistila, že náš bobánek špatně pase koníčky :,( Při této poloze se neopírá o předloktí a zadeček se i s nožičkama kolíbá ze strany na stranu jako letadlo. Poslala nás na rehabilitaci, ale uklidňovala mě, že je to celkem běžné. No nevím :nevim: Jsem z toho nějaká nesvá, tak zjišťuju jesli to měla některá z vás podobně. Děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
2.4.13 09:30
@Eluve píše:
Ahoj holky, mám dotaz zda některá máte zkušenosti se špatným pasením koníčků u miminka. Včera jsme byli na preventivní 3 měsíční prohlídce a paní doktorka zjistila, že náš bobánek špatně pase koníčky :,( Při této poloze se neopírá o předloktí a zadeček se i s nožičkama kolíbá ze strany na stranu jako letadlo. Poslala nás na rehabilitaci, ale uklidňovala mě, že je to celkem běžné. No nevím :nevim: Jsem z toho nějaká nesvá, tak zjišťuju jesli to měla některá z vás podobně. Děkuji za odpovědi :mavam:

to je opravdu běžné já to mám u obou holek a taky cvičím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
2.4.13 09:37

Hlavně se nestresuj, on to ještě podchytí :) ono kolikrát na té rehabilitaci, dělají z komára velbouda! vydrž a během měsíce se určitě zlepší :)

• Citovat
  • Upravit
6410
2.4.13 09:51

Klid ;) U nás jeden ok, ale druhý se taky jedním loktem neopírá ;) A to budou mít teď 5 měsíců. Ale už se otáčí na bříško :) Cvičíme už docela dloho, ale o ten loket se prostě neopře ;) Tak si říkám, se opře později, no :D A jak říká naše fyzioterapeutka… i kdyby dělali vše co mají a jak mají, vždycky, když budu chtít, tak něco najdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.4.13 10:02

Jo, to má spoustu dětí, zřejmě je trochu nestabilní a neposiluje správně svaly. Je fajn, když se to podchytí takhle včas, dokud je mimčo malé a dobře se s ním cvičí. A není nutno dělat z toho nějaký problém, je to jen pidi odchylka (ostatně málokteré dítě je motoricky předpisové) a cvičením se to dá dost brzy odbourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
2.4.13 10:04

@Eluve Hlavně hodně trpělivosti…ona pak rehabka často nechce pustit děti ze spárů…nejdřív to jsou koníčky, pak špatné plazení, nebo nelezení po čtyřech atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
2.4.13 10:09

@Vermion naprosto přesně jsi to vystihla s tou rehabkou… nejprve jsme začali cvičit (9ti týdnech) protože měl jeden kyfózu a druhý predilekci hlavičky (ale to měl z břicha, jak se tam oba pořádně skoro nevlezli :D ) a teď máme v papírech, že je rozcvičeno a stejně tam chodíme pořád. A nevypadá to, že by nás chtěli pustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
2.4.13 10:19

@Vermion Jo, to sedi :-D Malej cvici Vojtu od 4 mesicu, tuhle jsme byli na kontrole u rehabilitacni doktorky a ja se ptam, jestli bude nejaka zprava pro pediatra - prej az v roce. Takze mam ten dojem, ze minimalne do roka tam budem chodit :-D Malej teda jeste vsechno po cca 2,5 mesicich napraveny nema, takze ted tam to pokracovani je urcite opodstatneny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
2.4.13 10:47

Neboj, opravdu je to celkem bezne, staci mimcu na rehabce ukazat, jak to ma delat spravne a brzy se to nauci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.4.13 10:50

@Marruš Ono když se začne cvičit, tak se většinou propouští až tehdy, když dítě leze. My začali chodit v 7 týdnech kvůli predilekci a zkráceným svalům na krku z dělohy. To jsme snad do dvou týdnů rozcvičili a rozmasírovali, ale stejně jsme tam pořád docházeli, protože malej si pak dělal všechno po svém, takže blbě, měl slabší svalstvo, cvičili jsme Bobatha. Naposledy jsme byli v 9 měsících, kdy péroval na čtyřech a v roce jsme se byli ještě jednou ukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
2.4.13 14:21

@gabi.design no, já právě teď přemýšlím nad tím, že jim navrhnu, aby jeden cvičil právě Bobatha. zdá se mi, že po klasické Vojtovce je na rozdíl od bráchy strašně vystresovaný a celkově to špatně nese. Jaké je to cvičení? Je fakt šetrnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.4.13 14:57

@Marruš Je, to je spíš takové nenásilné, vyloženě hrou, povzbuzováním, nenásilným vedením k tomu určitému pohybu, dítě se tam nijak nedrží v nějakých pozicích apod. Nám to tenkrát celkem sedlo. Nevím, jestli by třeba neměl s Vojtovkou rychlejší výsledky, nicméně výsledků bylo dosaženo i tak, takže jsem byla nakonec spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
2.4.13 14:59

@gabi.design super. Díky. Nějak si myslím, že to bude lepší. Musím se poptat. To nejhorší máme za sebou a Vojtovka fakt pomohla rychle. Teď už si myslím, bude lépe snášet Bobatha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
5.4.13 09:32

Děkuji moc za názory :mavam: Už jsme byli na rehabilitaci a bylo nám sděleno, že malej je akorát línej :mrgreen: No, ještě, že to není nic horšího :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí