Mám hlásit jakou variantu?

Anonymní
17.1.11 22:24

Mám hlásit jakou variantu?

Ahoj,nějak v tom plavu.Jsem na MD se 17-ti měsíční holčičkou.Když jsem byla těsně před porodem v práci jsem hlásila,že půjdu na 3 roky.Musím to teď hlásit znovu?Do toho konce února jak se všude o tom mluví a píše?Děkuji moc za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
17.1.11 22:30

V práci už nic hlásit nebudeš, otázka je jestli sis už zažádala o 3. letou varinatu na sociálce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 22:32

Aha,tak to si teď vůbec nevzpomnu.Bude asi nejlepší na tu sociálku zajít,že?

• Citovat
  • Upravit
6895
17.1.11 22:44

Pokud máte 17měsíců a nežádala jsi,tak jsi automaticky na 4leté variantě:(.raději si tam zavolej a oni ti jen řeknou,jakou volbu máš.změnit už to ale nepůjde:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 23:02

Ale má se to hlásit do konce února.I když to nahlásím včas tak mi dají stejně tu 4letou variantu?

• Citovat
  • Upravit
101567
17.1.11 23:11
Anonymní píše:
Ale má se to hlásit do konce února.I když to nahlásím včas tak mi dají stejně tu 4letou variantu?

Ne, v klidu, pokud si ještě nevolila, tak to musíš stihnout do konce února :-) a tříletou mít budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
17.1.11 23:12
kacabus píše:
Pokud máte 17měsíců a nežádala jsi,tak jsi automaticky na 4leté variantě:(.raději si tam zavolej a oni ti jen řeknou,jakou volbu máš.změnit už to ale nepůjde:(.

Nevidím jediný důvod, proč by zakladatelka nemohla do konce února zvolit, pokud ještě nevolila a měla nárok na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
17.1.11 23:23

Ráda se budu plést,ale nahlásit se to musí v 9.měsíci dítěte.jsme totiz v dubnu a tohle jsem četla koncem roku.tak jsem hned raději šla na soc.a volbu udělala.ale jak říkám raději ať to platí až do února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 23:34

Díky za pomoc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11502
18.1.11 01:48

Raděj si zajdi hned, už si to nepamatuju, ale četla jsem něco o dětech narozených v březnu a dubnu, ty březnový snad do konce roku to měly a dubnový do konce ledna - tady to je: http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?… takže to máš jen do konce ledna, takže opravdu co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.1.11 01:51

Tak jsem se do toho nějak zamotala o kousek dál jsem se dočetla, že do konce února, ale tu tříletou si můžeš zvolit už teď, tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
18.1.11 07:39

Tak já tedy v tom taky tápu. Ale přeci na sociálku musí každá mamina, když se narodí mimi, tak do určitého jeho věku. (už si to nepamatuju, asi do 6 měs.)musí nahlásit jakou variantu chce, jinak dají automaticky 4letou variantu. Já mám 14 měs. kluka a žádala jsem si 3 letou variantu, takže pobírám 7600(příšlo mi i od nich papír), ale podle toho co teť píšou, tak budu muset znovu na sociálku do konce toho února a znovu zažádat o tu 3letou. Fakt nevim, ale raději tam zajedu, aby mi nešoupli tu 4letou. Oni jsou toho bohužel schopní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
18.1.11 07:53

Pokud máš zažádáno o 3letou, tak nemusíš nikam znovu chodit, neboj. Jde jen o matky, co zatím volbu neprovedli, není pravda, že to se musí hned ze začátku, volba semusela dělat tuším do 21 měsíce věku dítěte (to mě klidně opravte), abys nespadla do 4leté variatny a měla 3letou, popřípadě hned po skončení MD, abys dostala variantu 2letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
18.1.11 08:15

Právě že lotos je změna.posunuli to z 21.měsíce na 9měsíc.kdo nemá zažádáno tak raději co nejdřív!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
18.1.11 11:58

Já vím že teď je to posunuté už na 9. měsíc, jen jsem tím chtěla vysvětlit že není pravda že se stejně volba dělala do cca 6 měsíců od porodu, že na to bylo spoustu času..proto je teď ten zmatek. Každopádně pokud má někdo již zvolenou variantu, tak se snad nic nemění, ne? A nemusí nikam znovu chodit potvrzovat již zvolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí