Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesouhlasíte s věčným snižováním mateřských, braní porodného atd.? Přidejte se!!! Dáme dohromady cca 5000 maminek a vydáme se říct našim milovaným politikům, co si myslíme?
Viz stránka na Facebooku
Nelíbí se mi to, ale co ti to pomůže? Nic.
Vlastně se jedná jen o porodné. Mateřskou a rodičák si určuješ sama. Nikdo ti nebrání jít na 2letý s 11.200/měs. A s tím už se vyžít dá.
Upřímně, já tyhle protesty nechápu. Copak mám dítě se státem, abych z něj ždímala peníze? Stát by se sice měl starat o rodinu jakožto o základ státu, ale já bych radši, kdyby zajistil dostatek místa ve školkách a pracovních příležitostí pro ženy s dětmi, které to nemají na trhu práce vůbec lehké.
Já s tím snižováním souhlasím. Spadla jsem teď na 3500 měsíčně, ale holt šetřit je potřeba. Pořád na tom jsme mnohem líp, než v leckteré západní zemi, kde je placená mateřská jen pár týdnů a šlus.
Nikdo ti nebrání si při RD přivydělat. Nechápu, proč by mi měl stát přispívat na to, že mám děti. Ano, není tu ideální situace ohledně školek a podpory krátkých úvazků, ale podnikavá duše si vždycky nějaký způsob najde (tím rozhodně nemyslím nějaké nelegální přivýdělky).
Příspěvek upraven 17.01.11 v 20:53
lemaz píše:
Vlastně se jedná jen o porodné. Mateřskou a rodičák si určuješ sama. Nikdo ti nebrání jít na 2letý s 11.200/měs. A s tím už se vyžít dá.
Ale na tu dvouletou přeci nemůže každý, ne?
Dneska jsem se dívala na reportáž na tn.cz
I kdybych se chtěla k nějakému prostestu připojit (a že to opravdu v plánu nemám), rozhodně bych se nepřidala ke skupině, jejíž „šéfka“ je zmatená jak lesní včelka a vypouští do médií nesmysly
Proc?Ja si dite neporidila kvuli penezum z porodneho.
A jak napsala Lemaz RD a MD si urcujes sama.
michellle píše:lemaz píše:Ale na tu dvouletou přeci nemůže každý, ne?
Nemůže, je to podmíněno výší výdělku před mateřskou. Ale to je správně – kdo do kasy víc přispěl, může pak víc čerpat, to se mi zdá logické. Kdo nepřispěl nic (studentky, nezaměstnané), dostane nejmíň. To je fér.
Porodný byl milý bonus, ale kvůli porodnýmu děti nemáme, ne? Hold někde se šetřit musí, takže s touto úsporou souhlasím…a jak již napsala jiná maminka výš, tak výši měsíčního příspěvku si volíš sama…při té tříleté 7600 je na dítě…o tebe se má postarat manžel (dle vlády), což zas tyto peníze na dítě jsou gut ne??
já jsem ráda že vůbec něco dostávám a že mám možnost být s prckem doma, né jak někde za velkou louží že musí jít po 3m makat nebo si na dítě nasetrit dopredu…
Nevím proč to pořád někdo řeší, ano je to velký rozdíl brát 7600 nebo 3800, ale v které jiné zemi si může žena zůstat doma tak dlouho a za peníze? Nikde.
Porodné- pěkná částka, ale kdo si pořizuje děti pro 13000 korun? Nikdo.
Takže dámy buďme rády aspoň za to málo.
michellle píše:lemaz píše:Ale na tu dvouletou přeci nemůže každý, ne?
Ne nemuze je to ovlivneno vyssi MD musi byt denni vymerovaci zaklad 381.
kattkka píše:
Proc?Ja si dite neporidila kvuli penezum z porodneho.
A jak napsala Lemaz RD a MD si urcujes sama.
To není tak docela pravda, mateřská se počítá z platu, a ten si většinou nemůžeš určit sama, na dvouletou variantu RP je zase třeba určitá výše mateřské.
o tomto tématu tu fakt nemá cenu debatovat pokud nechceš rozpoutat hádku. Polovina s tebou bude souhlasit a druhá ne. Já se k tomu radši už vyjadřovat nebudu.
Lemaz: brání - jedna podmínka a to mít denní vyměřovací základ vyšší než 380,– což s platem tady u nás je docela blbý a dosáhne na něj málo ženských a ty co nemůžou sehnat práci jsou odsouzený pouze na těch mizerných 3800,– což je docela dost málo ještě navíc pokud matka nemůže kojit.