Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na tu tříletou máte taky rozhodnutí soudu? Jako dobrý pokus od exky, ale samozřejmě nesmysl.
Asi takhle, pokud by požádala, tak za určitých podmínek ano, ale takhle postaveno ani náhodou a pokud by si trvala na OBĚ nebo NIC, tak bych se pro to snažila získat důkaz, ať už mail, SMS, nebo třeba nahrávku hovoru a řešila bych to přes OSPOD.
@hanka.br. píše:
Na tu tříletou máte taky rozhodnutí soudu? Jako dobrý pokus od exky, ale samozřejmě nesmysl.
Samozřejmě, že ne. Ta je dítětem Ex a jejího současného chlapa.
A to udělala ex schválně jako manipulaci? To bude muset platit za 2 děti na ten příměstský tábor ne? A to pak bude finančně vyžadovat na manželovi?
Manžel by měl spíš trvat na tom, že u vás jeho dcerka bude, tak jak bylo domluveno. Druhou holčičku bych nehlídala, měla bych obavy. Nehledě na to, že její maminka přece řešení už našla. To zvládnete neboj. ![]()
Ne nehlídala bych takhle cizí dítě…
kdyby naše ex měla další dítě, v žádném případě bych ho sem nebrala s dětma manžela ![]()
To si nedovedu představit, že bych udělala- už vůbec ne tomu „cizímu“ dítěti.
Já bych se tedy bránila a řekla ex manželce- tedy to by měl on, že se obrátím na OSPOD- sociálku, protože on má právo na svou dceru, bez podmínky hlídání jiného dítěte… ![]()
Já si myslím, že EX nemá právo vám vyhrožovat, že buď obě nebo žádnou. On to má asi stanovené v rozsudku (těch 14 dní), takže mu jí ex nemůže jen tak nedat a dát jí na příměstský tábor. Tu druhou můžete hlídat, jen pokud budete chtít.
Tuhle zkusenost nemam, ale takto podane bych to odmitla. Pokud chce platit primestsky tabor obema, prosim.. myslim, ze to jen zkousi..
Zadala bych malou tak, jak je v rozsudku.
Rozhodne ne a resila bych to, takhle mi to zni ze chce jet ex s novym pritelem napr na dovolenou bez ditete a napadlo je tohle. Ze budou vydirat a tvuj pritel radsi vezme obe aby vubec videl to svoje ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Asi takhle, pokud by požádala, tak za určitých podmínek ano, ale takhle postaveno ani náhodou a pokud by si trvala na OBĚ nebo NIC, tak bych se pro to snažila získat důkaz, ať už mail, SMS, nebo třeba nahrávku hovoru a řešila bych to přes OSPOD.
Nahrávku nemáme, samozřejmě.
Termín je už příští pátek, to má přijet ta starší. Resp. obě dvě. Já se obávám problémů od ex, pokud bysme „něco“ podnikli. Třeba že nám tu starší nebude chtít dávat, vymluví se na nemoci a tak. Manžel je na ní hodně fixovaný.
Je to nesmysl. Dle soudního rozhodnutí mu ex musí dát dceru na 14 dní. Hotovo. Rozhodně to není podmíněno tím, že budete zároveň hlídat pro vás i úplně cizí dítě. Pokud mu dítě nedá podle rozhodnutí soudu, dopouští se trestního činu maření soudního rozhodnutí.
Ne, nešla bych do toho. Zvlášť jestli s tou malou nemáte zkušenosti - neznáte její zvyky a ona nezná vás atd.
EDIT: Myslím, že by to mohl být pěkný šok pro vás i pro ni. Dceři jsou tři a teda dát ji na dva týdny do prostředí, které nezná, tak nevím…
Pokud byste měli mít tu „vaši“ nad rámec soudem daného styku, tak samozřejmě ex může dělat ofrky (i když napráskat OSPOD se to dá tak jak tak), ale pokud je to v rámci určených mantinelů, tak si může leda trhnout.
POkud by to mělo jít do sporu, pohledejte důkazy, že jste se domluvili na daný termín, Ty sis kvůli tomu vzala volno atd.
Příspěvek upraven 09.08.14 v 15:29
Takže bych ji nějakou prokazatelnou formou odpověděla, že mladší si hlídat netroufnete, jelikož vás (předpokládám) nikdy neviděla a tedy by to pro ni nebylo vhodné a očekávate v pátek pouze tu starší.
Ahoj. Doufám, že mi poradíte, už jsem tu registrovaná dost dlouho. Vím, že si někdy neberete servítky, já ostatně taky ne, ale tahle situace je pro mě tak trochu šílená.
Jako i tu pro nás „cizí“ 3 letou. (doteď jí hlídala buď máma (EX), měla dovolenou nebo její máma (babička, měla taky dovolenou a už nemá, je pracující, není v důchodu)

Jsem vdaná, děti zatím nemáme. Můj chlap má z předchozího manželství 5 letou dceru. Tu si bereme na víkendy, v létě na 14 dní na prázdniny. Všechno dle soudu. Výživné platí tak jak má, vše je ok.
Exmanželka si po rozchodu našla přítele a mají spolu 3 letou holčičku. (já nebyla důvodem rozchodu, pro upřesnění, rozešli se půl roku před naším seznámením)
No a teď v srpnu máme mít na 14 dní tu 5 letou u nás doma, to je v pohodě, já si beru dovolenou a budu jí hlídat, s tím nemám problém. Znám jí, mám jí moc ráda a ona mě myslím taky. Ale…včera volala Ex mému muži, že těch 14 dní ona i ten její MUSÍ do práce a nemůžou si vzít dovolenou a že chtějí, abysme si vzali OBĚ holky na 14 dní…!!!
Můj chlap z toho není nadšený, ale chce tu mít SVOJI dceru a Ex říkala, že buď OBĚ nebo NIC. Že si když tak zaplatí příměstský tábor.
Já chápu svého muže, mám ráda tu malou, ale hlídat „cizí“ dítě. Takhle vyděračským způsobem? Kdyby poprosila, budiž, ale ona: Buď OBĚ nebo NIC. Chlap je z toho hotovej.
Co mám dělat? Mám jí vyhovět? Co když se malé něco stane. Nemám zkušenosti s hlídáním dvou dětí.