Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Některé osobnostní rysy mohou byt zvýrazněné a nemusí být „prava“ HPO.
Klinicky psycholog dělá psychologické vyšetření bezplatně (na zadanku od praktického lekare/psychiatra, kterému přijdou vysledky) anebo bez zadanky, kdy se vyšetření platí.
Z toho se dá dozvědět více.
@Anonymní píše:
Je asi hloupost psát sem, ale potřebuju to ze sebe dostat.Je mi 26 let a posledních pár let (cca od 18) potýkám se stále zhoršujícím mentálním zdravím. Ale jisté podivnosti v mém chování se objevují u mě už od dětství. Vždycky jsem byl outsider, sklony morbiditě (jako díte mě fascinovalo vše okolo smrti), nezvládání emocí.
V současnosti se potýkám s depresí, úzkostmi, nízkým sebevěomím a zároveň arogancí, sebenenávist, náhlé změny nálad, sklony k užívání látek (alkohol, nikotin, cukr, kofein). Hodně myslím na sebevraždua a trpím sklony k sebepoškozování.
Často se potýkám s vnitřní agresí. Mám tendence k rasismu, nenávsiti k majetným, nesnášim fašouny, konzervativce, svého otce, většinu lidí…
Na druhou stranu mám pár blízkých přátel, které velmi miluju a taky mám velkou slabost pro ženy.
Nejhorší projevy se mi daří držet uvnitř sebe, takže v životě normálně funguju. Mám i terapeuta s kterým to všechno řeším a plánujeme i vyšetření.
Nečekám, tady diagnózu. Jen jsem se potřeboval vypsat. Můžete mi sem dát nějaké svoje zkušenosti. Děkuji.
Ahojky, ja mám HPO diagnostikovanou od roku 2010. Některé projevy mám hodně podobne, ale jinak diagnózu určuje psychiatr a může ve spolupráci s klinickym psychologem. Mně třeba dělali Rorschachuv test a tam mi vyšla těžká HPO. Momentálně jsem kvůli sebeposkozovani a pokusu o sebevraždu na psychiatrii. Tak to určitě prober s terapeutem a jestli máš i psychiatra, tak i s nim. Držím palce.
@Anonymní píše: Více
Ahojky, jestli chceš můžeme si popovídat jestli je to ještě možný 🙂
Je asi hloupost psát sem, ale potřebuju to ze sebe dostat.
Je mi 26 let a posledních pár let (cca od 18) potýkám se stále zhoršujícím mentálním zdravím. Ale jisté podivnosti v mém chování se objevují u mě už od dětství. Vždycky jsem byl outsider, sklony morbiditě (jako díte mě fascinovalo vše okolo smrti), nezvládání emocí.
V současnosti se potýkám s depresí, úzkostmi, nízkým sebevěomím a zároveň arogancí, sebenenávist, náhlé změny nálad, sklony k užívání látek (alkohol, nikotin, cukr, kofein). Hodně myslím na sebevraždua a trpím sklony k sebepoškozování.
Často se potýkám s vnitřní agresí. Mám tendence k rasismu, nenávsiti k majetným, nesnášim fašouny, konzervativce, svého otce, většinu lidí…
Na druhou stranu mám pár blízkých přátel, které velmi miluju a taky mám velkou slabost pro ženy.
Nejhorší projevy se mi daří držet uvnitř sebe, takže v životě normálně funguju. Mám i terapeuta s kterým to všechno řeším a plánujeme i vyšetření.
Nečekám, tady diagnózu. Jen jsem se potřeboval vypsat. Můžete mi sem dát nějaké svoje zkušenosti. Děkuji.