Mám jít dál za svým snem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.13 07:42

Mám jít dál za svým snem?

Dobré ráno všem, obracím se na vás s prosbou o radu, o váš názor, co si o situaci myslíte, jak byste to řešily vy, holky.
S manželem jsme se nastěhovali do menšího města (2500 obyvatel), naskytla se nám tu koupě rodinného domu, bydlíme tu 3. rok, máme jednoho prcka (2 roky) a jde o to, že práci tady neseženu, kamarádka tu shání pořád a marně, i v blízkém okolí nic není, tak jsem před rokem s manželem vymyslela to, že si tady otevřu obchod (máme tu přímo v baráku místnost, která je volná, přímo se hodí k tomu, aby tam byl obchod)a byla bych svého času pánem, kvůli prckovi, pěkně bch ho vodila do školky, ze školky, vše bych měla v baráku. Prozkoumali jsme trh a zjistili jsme, že tu není žádná drogerie, kosmetické prostředky a tak podobně. Vše jsem si naplánovala, ted už jsem i oslovila pár obchodních zástupců s kosmetikou, prostě jsem myslela, že za půl roku bych obchod otevírala. Nikomu jsme nic neříkali, abychom někoho na ten nápad nepřivedli a před týdnem se tady v ulici(5 metrů od našeho domu) začalo něco dít. Začali tam opravovat jednu místnost a v pondělí když jsem šla kolem tak jsem myslela že omdlím - za výlohou nápis, že zde bude od 26.4. otevřena kosmetika a drogerie, už dávali za výlohu věci, přesně ty věci, co jsem chtěla prodávat já. Holky, já od pondělí nespím, je mi blbě, prostě se mi zhroutily plány, budoucnost. Měla jsem to otevří už dávno, ale nemám tady nikoho, kdo by mi hlídal malou, nešlo to, proto jsem čekala na to, až mi bude končit mateřská.„kdo zváhá nežere“ co? Holky, co byste ted dělaly? Manžel mi říká, at to nevzdávám, at si to prostě otevřu, at tam mám jinou značku kosmetiky a at lákám na nižší ceny (nemusela bych platit ani nájem, tak bych si mohla dovolit dát nižší ceny), ale já nevím, šly byste do toho? Vždyt je to v jedné ulici, šílená konkurence a navíc pak budou všichni říkat „no jo, Nováková se hned musí opičit“, nikdo neví, že jsem toto měla v plánu už dávno. Ted slyším na procházkách ty maminky jak jsou štastný, že tu bude drogerie, že už se nemohou dočkat…je mi do breku když si na to vzpomenu. Jiný sortiment nepřichází v úvahu, vše tu je zastoupeno.Fakt nevím co dělat a je mi hrozně. Prosím o váš názor a děkuji za vyslechnutí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
26.4.13 07:47

Tak otevri obchdod s drogerkou a jeste treba s necim jinym.. :potlesk: :potlesk: Ale urcite to nevzdavej…Lidi at si mysli co chteji, po nich ti je prd, a jim po tobe!!Neres je! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
26.4.13 07:49

No já bych už asi do oho nešla, bála bych se, abych rodinu nedostala do nějakých dluhů zbytečně třeba. Taky pocházím z menšího města kolem 3000 obyvatel a jedna paní tam otevřela drogerku a nakonec stejně lidi jezdili do většího města, protože prý tahle paní měla vysoké ceny. tak to paní musela zavřít. Nevím no, lidem se nezavděčíš a na tak malé město 2 drogerie mi přijde hodně. Bohužel

• Citovat
  • Upravit
Jessie8951
26.4.13 07:51

Co třeba nějaký sekáč? To mi v dnešní době nepřijde špatné :)

• Citovat
  • Upravit
54
26.4.13 07:52

Já bych doporučila toto:

• zjistit si, kdo obchod otevírá (vietnamci mívají často drogerie s dalším zbožím a na jejich ceny se asi těžko dostaneš, oni mají jiný obrat) a dále jaká bude otevírací doba (jestli to bude i formou večerky, tak to asi nedokážeš ustát podle tvého popisu)
  • pomalu začala místnost upravovat a chystat na obchod (investice by nemusela být tak velká)
  • zkusila bych oslovit nějakou síť drogerií (napadla mě Teta drogerie, ti jdou i do menších měst a mají letákové akce, to by ti mohlo pomoci).

A zda jít nebo nejít? pokud ti odpovědi z výše uvedeného vyjdou pozitivně pro tvou stranu, tak bych do toho šla. Co se může stát - projedeš v tom peníze za nakoupené zboží - při nejhorším budete mít dlouho v čem prát, čistit dům a tak (samozřejmě myšleno s nadsázkou :) )
Ještě poznámka - jak daleko máte města, kde jsou obchody jako tesco, penny apod.? Jezdí do těch měst lidi za prací?
Ještě edit: můžeš k tomu vzít třeba sběrnu fotografií pokud to u vás není, to není náročné na organizaci a nějakou jistou kačku by to taky mohlo hodit

Příspěvek upraven 26.04.13 v 07:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klare
26.4.13 07:53

A jiná díra na trhu neexistuje? Změnit sortiment? Já nevim, ale v takovém miniměstečku dvě drogerie v jedné ulici, to se prostě neuživí. Jako je to náhoda jako blázen, nikdo za to nemůže, ale stalo se… A otevírat to přes zcela zjevný fakt, že si budete navzájem jenom krást zákazníky, to mi přijde jen jako zdroj špatných snů…

• Citovat
  • Upravit
15056
26.4.13 07:55

Můj manžel kdysi vymyslel pro mne rybářské potřeby a broušení klíčů. Nakonec jsme to nerealizovali, ale tak třeba tohle tam ještě nemáte:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.13 07:58

Holky, díky. Sekáče jsou tu dva právě :(
Tuhle drgérku má chlap, co má už další drogerii a kosmetiku opodál v městě (20 km, město má 5000 obyvatel) a otvíračku má jen 4 dny v týdnu (uterý až pátek)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
26.4.13 08:03

Ja bych do druhe drogerky nesla. Nakoupis zbozi, zridis obchod, investujes furu penez a nakonec zjistis, ze to az takovej odbyt nema, kosmetika ma nejakou expiracni dobu, vali se ti to tam, kazi se to… Otazka je, co je to „jina znacka“ a „nizsi ceny“ - podhodnocenej Dior? Ja bych si spis otevrela neco, co bude lakat obyvatelstvo obce s nejvetsim zastoupenim. Jsou to duchodci, deti, mlade rodiny, lide par let pred duchodem? Kosmetiku potrebuje kazdy, ale jak tu padlo, dost lidi to nakoupi pri velkych nakupech v marketu. Co vecerka, smisenka?

• Citovat
  • Upravit
970
26.4.13 08:04

No, to je dost blbý. Plus vidím v tom, že bys neplatila nájem, peníze bys měla jen ve zboží. Když o tom přemýšlím, zkusila bych konkurenci „přebít“ nabídkou služeb. To znamená: budeš prodávat kosmetiku, rovnou bych si k tomu udělala kurz a nabízela pedikůru, manikůru nebo kosmetiku. Nabízela bych kosmetiku z katalogu Avon a Oriflame. Snažila bych se zajistit méně častý sortiment objednávkou od dodavatele do druhého dne - barvy, laky, oleje do auta a podobně, aniž bys tyhle věci doma skladovala a měla v tom peníze. Žiju na menším městě cca 7 000 obyvatel a bylo tu už nespočet obchodů, který se neudržely. Byla tu jediná kosmetika jako taková a skončila, udržely se jen prodejny drogerie s pultem základní kosmetiky, z toho dva obchody jsou Teta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.4.13 08:06

No u babičky na vesnici funguje u rodinného domu „večerka“ na zvonek.. Prostě jsou doma a kdo příjde a zazvoní, tak ho obsloužej.. Tam můžeš mít i drogérii.. Ale u nich musí být pořád někdo doma.. Různě se tam střídaj, vždy má někdo službu.. Jako přes den jsou tam normálně a pak třeba do 22 hod můžeš zvonit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.4.13 08:08
Jo a celkově je tu 5 obchodů s drogerií a základní kosmetikou, který se tu drží už několik let, další drogerie se ještě prodává v Coopu a sámošce s potravinama, tak můžeš porovnat velikost měst a množství obchodů se sortimentem.
@aprazanda píše:
No, to je dost blbý. Plus vidím v tom, že bys neplatila nájem, peníze bys měla jen ve zboží. Když o tom přemýšlím, zkusila bych konkurenci „přebít“ nabídkou služeb. To znamená: budeš prodávat kosmetiku, rovnou bych si k tomu udělala kurz a nabízela pedikůru, manikůru nebo kosmetiku. Nabízela bych kosmetiku z katalogu Avon a Oriflame. Snažila bych se zajistit méně častý sortiment objednávkou od dodavatele do druhého dne - barvy, laky, oleje do auta a podobně, aniž bys tyhle věci doma skladovala a měla v tom peníze. Žiju na menším městě cca 7 000 obyvatel a bylo tu už nespočet obchodů, který se neudržely. Byla tu jediná kosmetika jako taková a skončila, udržely se jen prodejny drogerie s pultem základní kosmetiky, z toho dva obchody jsou Teta.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.4.13 08:13

Jo a jedna z těch drgerií má koutek s pár druhy sypanýho čaje na váhu a se zdravou výživou. Není to nijak široká nabídka, od všeho jen pár druhů, ale asi to dobře vychytali, co lidi zajímá, protože tenhle sortiment tam prodávají taky už několik let. Několikrát jsem už viděla, že tam lidi brali i větší dárková balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.4.13 08:13

Obrečela bych to tedy hodně, ale do drogérky bych už nešla. Určitě se dá vymyslet jiný druh obchodu. Co třeba zverimex (klidně bez zvířat)?

Známí mají asi 15 let obchod s oblečením. Přežívají jak se dá, jen proto, že nikdy nebyli schopný zcela změnit sortiment. Až když k tomu přidali galanterii, začalo se jim trochu dařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
26.4.13 08:24

Já bych do druhé drogerie nešla už také proto, že tu první otevřel někdo, kdo už drogerii má i v jiném městě, tedy ví mnohem víc, na co lidi nalákat a jaký sortiment má mít, aby lidi chodili. To ty nevíš co budou lidi kupovat :think: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat