Jak najít práci jako učitelka

Anonymní
25.4.13 15:00

Jak najít práci jako učitelka

Ahoj,

kdo máte zkušenost s hledáním práce jako učitelka (2. stupeň ZŠ), jak jste práci našly?

Bydlím v Praze, takže škol je tu dost, ale inzerát na místo učitele (s mojí aprobací) jsem nenašla ani jeden. Tak obesílám školy a nabízím se, ale nikde nic (poslala jsem cca dvacet mailů, čtyři školy odepsaly, že bohužel mají plno a nikoho nehledají, jinak žádná odpověď).

Dělám něco špatně, nebo práci prostě nenajdu? Je na hledání místa příliš brzo nebo pozdě, nebo používám blbou metodu, nebo co?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13073
25.4.13 15:03

.

Příspěvek upraven 26.01.14 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 15:06

Záleží na tom, jakou máš aprobaci. Mamka je ředitelka na ZŠ a chodí jí neustále spousta mailů. Bohužel musí dost uvažovat, koho vezme. Dává přednost „normálním“ aprobacím - čeština, matika, angličtina. Řídí se tím, že např. občanku a výtvarku může učit i češtinářka. Pak záleží na praxi, nemá ráda čerstvě vystudované učitelky, protože jsou s nimi největší problémy a po pár letech jdou na mateřskou. Je dobře, že se snažíš teď, protože se brzy začnou dělat úvazky pro rok 2013/2014.
Být tebou, tak zkusím i školy za Prahou, případně se jdu zeptat osobně. Sice uvidíš třeba jen sekretářku, ale mamka taky pak uvažuje způsobem: tu jsme viděli, ta vypadala dobře a asi má fakt zájem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.13 15:12

Takže myslíte, že zavolat nebo jít tam osobně může pomoct? Já si říkala, že když budou někoho s mou aprobací potřebovat, tak jim bude stačit i mail (píšu stručný představovací dopis plus přidávám životopis), a naopak když místo nemají, tak mi v ničem nepomůže, když se tam přijdu ukázat…

Jinak aprobaci mám normální, ale jsem čerstvě vystudovaná…

• Citovat
  • Upravit
14046
25.4.13 15:12

Hledáš pozdě, úvazky se dělají v březnu. Teda alespoň co mám zkušenost z prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
25.4.13 15:16

Já jsem našla práci přes PPP. Nahlásila jsem se tam po škole, pak si dodělávala postgraduál a přitom se mi hodilo, když občas z PPP zavolali, že by ta a ta škola potřebovala záskok za nemoc apod. Takto jsem se dostala do různých škol, kde mě pak už znali, a když se uvolnilo místo na stálo, tak věděli, komu zavolat :andel: Nejhorší je čekat, že mě po škole bude každý vítat s otevřenou náručí. Učitelů jsou mraky. DObrých učitelů už míň a ředitel se potřebuje předem přesvědčit o tvých kvalitách, takže já jsem pro praxi při nebo čerstvě po studiu a pak už se nabídky jen hrnou ;)
Jakou máš aprobaci?
Jinak je moc fajn do životopisu uvádět i všechny možné kurzy, stáže, certifikáty apod. U mě třeba vyhrálo to, že jsem měla praxi ze Sydney a měla certifikát na AJ, i když jsem měla aprobaci ČJ-HV. Prostě jakákoli dovednost navíc se cení a je pro ředitele zajímavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronikka
25.4.13 15:17

Hledala bych pořád dál, já jsem hledala práci v jazykovce, tak jsem tam zašla, dala jim životopis, myslela jsem si že už se nikdy neozvou a za pár měsíců mě vzali :-)sice jen na málo hodin ale mám to při studiu tak mi to stačí. být tebou tak bych zasílala životopisy, oni si je tam schovají a pak ti dají vědět až jim někdo odejde :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.13 15:20
@jizvíková píše:
Hledáš pozdě, úvazky se dělají v březnu. Teda alespoň co mám zkušenost z prahy

U nás teda ještě ne. :nevim: Dělají je tak v květnu. Po zkušenostech, že je učitel vypekl a v červnu odhlásil odchod.

@Anonymní píše:
Takže myslíte, že zavolat nebo jít tam osobně může pomoct? Já si říkala, že když budou někoho s mou aprobací potřebovat, tak jim bude stačit i mail (píšu stručný představovací dopis plus přidávám životopis), a naopak když místo nemají, tak mi v ničem nepomůže, když se tam přijdu ukázat…Jinak aprobaci mám normální, ale jsem čerstvě vystudovaná…

Mail by stačil, ale osobní setkání hodně ředitelů hodnotí lépe. Rozhodně se nevzdávej, tu a tam se stane, že učitelky odchází na mateřskou.

• Citovat
  • Upravit
5527
25.4.13 15:26

Řekla bych, že ředitelé maily hážou hned do koše. Nejlepší je osobní setkání nebo doporučení ze školy, kde už jsi pracovala třeba při studiu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 15:33

Díky za reakce.

lulje, co myslíš tím „nahlásila jsem se do PPP“? Tys vystudovala speciální pedagogiku?

A to myslíte prostě přijít do školy, vyžádat si schůzku s ředitelem, a pak mu říct, jestli pro mě nemá místo? Není to trochu otravný (pro toho ředitele)?

• Citovat
  • Upravit
9454
25.4.13 15:43

Je blby ze si cerstva…prve to chce sehnat praxi..bud bych vyjela nekam do zahranici za praci s detmi..to vypada v zivotopisu dobre…nebo zkusit mensi vesnicke skoly kde je ucitelu min…musela bys nejaky ten rok dojizdet ale prace se ti bude rozhodne pak s praxi hledat lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.4.13 16:06

Já našla práci po mailech, ale před pěti lety byla větší šance a ozvali se mi až za 3/4 roku.

Anonymní 15:06: Takto bohužel většina ředitelů uvažuje, ale ne naše paní ředitelka. Nabídky jsem dostala hlavně kvůli výtvarné výchově a není pravda, že ji může učit každý. Rozhodně ne na dobré úrovni…Je mi líto, když neaprobovaní učitelé bez vztahu k umění mrví dětem vkus, podporují tvorbu kýče nebo všichni děti mají ve třídě stejné výkresy a zabíjí se jejich fantazie a krativita.
Keramiku taky asi nezvládne člověk, který s ní nikdy nepřišel do styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.4.13 16:07

@mikitaa, čerství bez praxe jsou na tom líp, nestojí tolik peněz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.4.13 16:25

Známý hledal před rokem, učí myslím dějepis/čeština a chtěli ho na několika školách. Ale zas je to mladej chlap :nevim: :nevim:

Je pravda, že v některých školách už na učitele s aprobací „výchovy“ člověk nenarazí. To tam obstarávají dějepisáři, češtinářky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
25.4.13 16:30

Zkus tenhle odkaz, tam naše škola dává inzeráty, když někoho hledáme, třeba si tam něco vybereš:
http://www.volnamista-prace.cz/hledani.php?…****

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat