Zaměstnavateli hrozí likvidační pokuta,co dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
No, asi te nepotesim, ale podle me UP zadne neschopenky neproplaci a tudiz i to pojsiteni ti asi bude na nic, protoze to je vetsinou stavene tak, ze dorovnava do vyse platu, ale kdyz jsi nezamestanane, tak neni do ceho dorovnat ![]()
a odstupne pokud firma zkrachuje je taky narocna zalezitost - za urcitych podminek ho vyplaci UP, ale to az po soudnich vyrovnanich bankrotu - prodeji majetku, vyrovnani s veriteli atd. Kamaradka delala ve firme, ktera krachla a nedostala posledni dve vyplaty ani odstupne, a ani UP ji nikdy nic z toho nevyplatil…
@Ali-Ali píše:
No, asi te nepotesim, ale podle me UP zadne neschopenky neproplaci a tudiz i to pojsiteni ti asi bude na nic, protoze to je vetsinou stavene tak, ze dorovnava do vyse platu, ale kdyz jsi nezamestanane, tak neni do ceho dorovnat
a odstupne pokud firma zkrachuje je taky narocna zalezitost - za urcitych podminek ho vyplaci UP, ale to az po soudnich vyrovnanich bankrotu - prodeji majetku, vyrovnani s veriteli atd. Kamaradka delala ve firme, ktera krachla a nedostala posledni dve vyplaty ani odstupne, a ani UP ji nikdy nic z toho nevyplatil…
Nemysĺela jsem, že by mi ÚP neschopenku proplácel, to platí sociálka, ne?
Spíš jsem myslela, z čeho se bude nemocenská vypočítávat.
Zakl.
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemysĺela jsem, že by mi ÚP neschopenku proplácel, to platí sociálka, ne?
Spíš jsem myslela, z čeho se bude nemocenská vypočítávat.
Zakl.
ale ja si myslim, ze proste zadnou nemocenskou dostavat nebudes. kdyz jsi na UP, tak jim je jedno, jestli jsi nemocna. neschopenka ma smysl vystavit jenom tehdy, kdyz kvuli nemoci nemuzes na schuzku na UP. ale penize za ni zadne nejsou (aspon nebyly)
Při registraci na ÚP se žádná nemocenská nedostává, pokud marodíš. A tuším, že po dobu neschopenky se nedostává ani podpora, ale o tu dobu, co je člověk nemocný, se posunuje doba nároku na podporu. Dost blbá situace, nevím, co poradit.
Myslíš, že jsi jediná, která „má půjčky“ a napadlo by ji „jít na neschopenku“? Když nepracuješ, nejsi nemocensky pojištěná a nebude ti vyplácena nemocenská. ![]()
Ale když nastoupí na neschopenku v ochranné lhůtě, což je asi týden od propuštění, tak nárok na neschopenku má.
Teda u normálně fungující firmy. Nevím, jak je to, když to krachne. Jenom vím, že se naše personalistka rozčilovala, že propustili nepohodlného zaměstnance, on hned nastoupil na neschopenku a tu mu museli vyplácet.
@Bábrdl píše:
Myslíš, že jsi jediná, která „má půjčky“ a napadlo by ji „jít na neschopenku“? Když nepracuješ, nejsi nemocensky pojištěná a nebude ti vyplácena nemocenská.
Pokud jsi dobře četla, žádala jsem o zdržení se nevhodných komentářů, tak to prosím respektuj.
Neznáš mě, nevíš o mě nic.
Zakl.
- Upravit
@Anonymní píše:
Pokud jsi dobře četla, žádala jsem o zdržení se nevhodných komentářů, tak to prosím respektuj.
Neznáš mě, nevíš o mě nic.
Zakl.
Na tom, že jsem napsala, že kdyby byla taková finta možná, dělala by ji spousta lidí, není nic nevhodného, to je prostě fakt. Možné to logicky není.
@Anonymní píše:
Ahoj, jak už jsem uvedla v nadpisu, firmě, kde pracuji hrozí likvidační pokuta, o které se rozhodne tento týden…potřebovala bych pár rad pro takový případ:
1.Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou, mám odpracováno dost na 3 odstupné platy. Pokud by ta pokuta zaměstnavatele položila, kdo mi vyplatí odtupné, popř. jak a kde ho nárokovat?
2.Uvažuji, že pokud bych dostala výpověď, a neměla jinou práci šla bych na ÚP, a ihned po zaregistrování bych ráda šla na neschopenku. Důvody jsou finanční, splácím nějaké úvěry, a jeden úver je pojištěn na prac. neschopnost.(Porosím, zdržte se nevhodných komentářů.)
Jak se potom bude nemocenská počítat? Z mého platu v bývalém zaměstnání?
Děkuji za odpovědi, anonymitu snad chápete…
Jak to můžeš vědět, že budeš na potvoru nemocna
A že ti doktor na podvod půjde.
To už snad není ani možné, chtít na pracáku ještě nemocenskou
. A je mi úplně jedno, že se má někdo něčeho zdržet.
- Upravit
@nepř. G12 píše:
To už snad není ani možné, chtít na pracáku ještě nemocenskou. A je mi úplně jedno, že se má někdo něčeho zdržet.
A just komentář. Vychcanost lidí, jak dojit stát, nezná mezí.
Asi jsem to špatně napsala nicméně, tak, jak to chápete, tak to není.
A urážíte tu někoho, kdo pracoval celý život, a nikdy nedostal ani korunu navíc.
Ale to je jedno.
Diskusi nechám smazat.
Zakl.
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, jak už jsem uvedla v nadpisu, firmě, kde pracuji hrozí likvidační pokuta, o které se rozhodne tento týden…potřebovala bych pár rad pro takový případ:
1.Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou, mám odpracováno dost na 3 odstupné platy. Pokud by ta pokuta zaměstnavatele položila, kdo mi vyplatí odtupné, popř. jak a kde ho nárokovat?
2.Uvažuji, že pokud bych dostala výpověď, a neměla jinou práci šla bych na ÚP, a ihned po zaregistrování bych ráda šla na neschopenku. Důvody jsou finanční, splácím nějaké úvěry, a jeden úver je pojištěn na prac. neschopnost.(Porosím, zdržte se nevhodných komentářů.)
Jak se potom bude nemocenská počítat? Z mého platu v bývalém zaměstnání?
Děkuji za odpovědi, anonymitu snad chápete…