Mám zůstat na neschopence?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám jít na neschopenku?
Ahojky holky, vím, že bych se měla rozhodnout sama, ale jen chci vědět co by jste udělali na mém místě.
Mám pohodové zaměstnání ve velké firmě, dělám účetní od dubna mi dokonce o 3500 Kč zvýšili plat a jsem spokojená jak s ohodnocením, tak prací. Jsem v 16tt a od 27.7.10 marodím -krvácela jsem - měla jsem hematon, dostala jsem klid, ascorutin a už jsem skoro měsíc doma. zdá se to být až na občansé malé špinění ok. Před dvěma týdny na kontrole jsem se optala zda se mohu vrátit do práce, že jsem sama v klidu v kanceláři, mám auto, pohodovou práci a dr. že mám ještě do konce tohoto týdne zůstat a pak klidně mohu jít. Tak se ptám šli by jste zpět do práce? Hrozně se mi totiž nejen doktor, ale i ostatní divili ![]()
Ne že bych byla nějak na prašule, to ne, ale máme hypošku, manžel vydělá docela málo a chtěla jsem našetřit na kočárek, výbavičku atd. Navíc máme mít ještě něco navíc, práci mám fakt v pohodě, ale nevím no, myslíte, že mám zkusit jít a uvidím?? chtěla bych tak do října, to je asi na dva měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Když to vnímáš jako pohodové, tak běž určitě ![]()
Kdyby něco, změnit rozhodnutí můžeš kdykoli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenko, jestli mas takovouhle pohodicku a chut pracovat, tak nevahej a pracuj! ![]()
Mela jsem taky takovy super zazemi, lepsi plat, nez polovicka, ale doktor byl bohuzel nekompromisni. Jsem doma od dubna, a pracovala bych, az bych brecela ![]()
Tak at nelitujes, jako ja!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych taky šla, budeš to mít za víc penízků a možná budeš víc v klidu v práci, než doma. A nebudeš se nudit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petí, díky, já právě taky, nemám vycházky, máme sice baráček, ale já se tak nudím
doma mám vysmejčeno, navařeno atd, Hrozně mi to chybí, jako když jsem v práci tak už se odpolene těším domů to jo, ale chybí mi lidi, realita atd. jsem tu furt zavřená a ani internet už mě neba. V práci to mám fakt v pohodě, jsem sama v kanceláři a žádný stres atd.
A doktor se jen divi, že prý každý radši marodí, ale jinak proti tomu nic neměl, že prý mohu, záleží jak se na to cítím…
Zkusím a uvidím. Tento týden je aspoň manža doma, staví pergolu tam mu asistuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem byla v podobné situaci (krvácení, špinění, apod.), až na to, že práce nebyla vůbec pohodová, ale stresová jak hrom a naopak pobyt doma mi nanabídl nikdo…
, nikoho to nenapadlo… A taky jsem to zvládla, dítko je zdravé jak řípa… Takže pokud jsi na tom, jak píšeš, já bych šla určitě… Ziza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by doktor nebyl proti, taky bych šla. V práci ti to líp uteče a peníze navíc taky nejsou k zahození. Ale jen kvůli nim bych to nedělala.
Já v posledním těhotenství neměla žádné větší problémy a přesto mi spousta lidí říkala, proč chodím do práce a nezůstanu radši doma. Já chodila do práce hlavně proto, že doma bych myslela na blbosti a moc se pozorovala.
Přeju pohodové těhotenství (ať už v práci nebo ne), rychlý nekomplikovaný porod a zdravé miminko
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacenko, pokud je všechno v pohodě a v pořádku a máš pohodovou práci, tak určitě běž. kdyby ti bylo špatně, tak se můžeš na neschopenku vrátit. já jenom nevím, jak to je s opětovným vracením na neschopenku, asi bude muset doktor potom psát jinou diagnozu. otázka taky je, jestli s tebou bude doktor souhalsit v tom, že to je jen na dva měsíce a pak ti tu neschopenku zase klidně napíše. a nebo už máš v říjnu nástup na mateřskou?
jinak já jsem doma na neschopence už od března. ze začátku jsem měla strašlivě omezené vycházky - vlastně jen na zavedení a vyzvednutí dítka ze školky. po skončení prvního trimestru mi to doktor rozšířil a je to pohoda. sice se taky enmůžu až tak úplně někam hnout, ale je to lepší. takže spoustu věcí vyřídím a zařídím… ale zase jsem ráda, že jsem doma, protože já mám práci velmi náročnou a hodně stresující a ještě ke všemu jsem měla první těhu problémové a pak prodělala potrat… takže u mě třeba byla spousta důvodů, proč doma zůstat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych sla - jednak ti to rychleji utece, praci mas podle popisu dobrou a hlavne te bavi.
A co si budem povidat - penize jsou taky fajn. Na neschopenku se muzes v pripade problemu vratit vzdy.
Ja jsem zastancem toho, ze tehotenstvi je jiny stav a ne nemoc. Samozrejme kdyz nekdo dojizdi hodinu do prace a
v autobuse nebo nekdo taha tezke baliky ci jina rizikovejsi ci namahava povolani.
Navic treba ja jsem typ, ze jak se „nudim“, tak se zacnu nezdrave pozorovat, takze v prace mne pichlo, tak jsem vstala, sla se projit nebo si udelat caj a bylo dobre. Doma jsem lezela a cekala, kdy mne pichne v boku zase. Jo a mela jsem zarazeny prdy
![]()
Samozrejme ze se mi stalo cestou do prace v nakem 34 tydnu mne nejaky spechajici debil, co pospichal na metro - srazil ze schodu, tak jsem misto do prace jela na gyndu, ten mne zkontroval a rekl at jedu domu a odpocinu ale byla jsem klidna - mala se v praci budila az kolem desate po snidani - a ty dve hodky bez pohybu bych se asi zblaznila… ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych se vrátila. Ani ne tak kvůli penězům (i když to taky), ale hlavně kvůli tomu, že jsem do práce chodila ráda, teď Tě čekají měsíce jen s miminem, tak bych si užívala normálního života co to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit