Je potřeba OP otce při podání žádosti o rodičák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je potřeba OP otce při podání žádosti o rodičák?
Ahoj.
Konečně mám potvrzení o výši PPM a chystám se podat žádost o rodičovský příspěvek. Na žádosti mě zarazila informace, že je potřeba předložit OP všech zúčastněných (u dětí rodný list). Vzhledem k tomu, že se v žádosti uvádí i otec dítěte, tak bych se ráda zeptala, jakou máte zkušenost vy, kdo jste už o RP žádali. Je skutečně potřeba přinést jeho OP? Nestačila by třeba jenom kopie?
Díky za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
HKAC, žádala jsem včera a nic potřeba nebylo, dokonce ani rodný list Amálky, protože už ji měli zaregistrovanou od doby, kdy jsem žádala o porodné. Manželův stačil podpis na jednom z těch formulářů. Občanku nechtěli ani po mě.
- Citovat
- Upravit
Mufi, díky. Mně to dost zarazilo, ale je fakt, že když jsem žádala o porodné, tak jsem hned dostala formulář na rodičák a paní mě upozorňovala na ten podpis manžela a nic o OP neříkala, tak snad to bude stačit. Pojedu tam jen kvůli tomu, tak bych nerada zbytečně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že nejdůležitější pro ně byli ty podpisy, pořádně to prohlídni, ať je všude. Já se kvůli tomu musela 1× vracet, jinak také nechtěli nic navíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám se k holkám,
nejdůležitější je jeho podpis (ještě před dvěma lety tam být nemusel), jeho OP po mně nechtěli (myslím, že svým podpisem ztvrzuješ, že informace, cos tam napsala jsou pravdivé). A neměla bys ani potřebovat rodné listy dětí. Ten dítěte, na které žádáš jsi jim dávala už při žádání o porodné, tak by ho tam měli mít. A s ostatníma je to jako s údajem u manžela… …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit