Měsíční miminko na UM hodně blinká. Je to na pediatrii?

1.10.25 18:11

Mám jít s miminkem k MUDr ?

Dobrý den, možná tohle téma někde je ale nemůžu se dočíst. Máme doma měsíční miminko které je od narození na UM dáváme Bebu comfort pije 120 ml párkrát se nám stalo že po mlíčku hodí šavli vyloženě to vše vyblinká až tak že ji to teče z nosu z pusinky no hrůza po 5 až 10 minutách pláče a ma opět hlad a chce zase jíst nestává se to po každém jídle stalo se to celkem čtyřikrát co ji dávám těch 120 ml
Tak se chci zeptat je normální ze občas takhle blinka a mužů ji dat najíst po tom blinkani a ještě jedna otázka je normální ze po tom mlícku ma žlutozeleny průjem jsem maminka poprvé tak se prosím nedivte pokud se ptám blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76904
1.10.25 18:22
@Anonym20111883 píše: Více

na všechno odpovědět neumím, ale když blinká po 120, tak dávej 90

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.10.25 18:29

Nám tohle dělala po vigantolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
1.10.25 18:32

Naše sice byly obě kojené, ale dělaly to, když se přecpaly… jednu dobu jsem musela kojit s hodinkami v ruce a včas jim prso sebrat, ty to máš jednodušší, stačí do té lahve dát méně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3033
1.10.25 18:35

Nepije třeba příliš rychle?
Moje dítě taky hodně blinkalo, až jsem ji musela odříhnout několikrát u každého jídla. Když jsem koupila láhev podlě věku (s víc dírkama) musela jsem se zase vrátit k savičce s jednou dírkou.
Možná bych si zkusila jiné mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
1.10.25 18:38

Mně to dcera taky dělala po kojení. Když se přepila, tak to bylo jasné. Ale někdy se komplet celá vyzvracela i nepřecpaná. Měla hrozný reflux do 11 měsíců. Doktor to nejdřív neřešil, protože přibírala, i když tak nějak na hraně. Začal to řešit v 10 měsících (prý pokud to bude mít ještě na 12měsíční prohlídce, tak s tím něco začneme dělat), ale dceru to pak přešlo samo ze dne na den v 11 měsících.

Jinak krmit hned po kompletním vyzvracení podle mě můžeš. To totiž není zvracení z nemoci. A navíc v žaludku nezůstalo “staré” mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8556
1.10.25 18:53

Buď to Hlta moc rychle anebo je přecpaná a tak to jde ven. Zkus ji dávat o trochu méně a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35939
1.10.25 18:58

Mimina bijou. To je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
1.10.25 19:00
@JancaS84 píše: Více

Je normální vyblít najednou celý obsah žaludku? Třeba 100 ml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35939
1.10.25 19:03
@Janča6 píše: Více

Jasně. U tak malýho miminka úplně v pohodě. Samozřejmě občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.25 19:04

Moc vám všem děkuji zkusím teda dávat méně mléka a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
1.10.25 19:25
@Anonym20111883 píše: Více

Není nutné dávat méně mléka, ale chce to miminko nechat odříhnout třeba jednou dvakrát, než dokrmíte. Naši kluci to taky občas udělají, když hltají. Odříhnutí občas přijde i po pěti deseti minutách, dejte miminku čas 🙂 Pokud se poblinká, pak normálně krmit můžete dál.
A co se průjmu týče - stolice je takhle v pořádku - tekutost i barva. My máme v očkovacím průkazu dokonce přehled normálních barev. A osobně vím, že každé miminko to má jinak - u našich jednovaječných dvojčátek je to u jednoho tmavě zelené, u druhého zářivě oranžové 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Císařovnamama
1.10.25 19:45

Dávejte sunar Complex a stačí 90 nebo na 2× 60 a mezi tím půl hodiny pauza po bebu Blinka dost děti

• Citovat
  • Upravit
14727
1.10.25 19:54
@JancaS84 píše: Více

Nevím, jestli se to dá považovat za občas - moje dcera takto extrémně blinkala tak 2 - 3× týdně. Ale po kojení jsem s ní téměř nesměla manipulovat. Jinak by to bylo mnohem častěji. Neexistovalo ji dát odříhnout nebo po kojení přebalit. A že se téměř při každém kojení pokadila :(

I tak byla věčně mokrá. Ostatní 3 dcery takto moc neblinkaly a celý vyzvracený žaludek byl jen při nemoci. Mně celý objem žaludku vyzvracený najednou normální nepřipadá normální, pokud to není naprosto výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
1.10.25 20:55

Zkus změnit mléko a vigantol na Terezii. Dej do každého mlíka 10 kapek espumisamu. Po jídle ji polož do postýlky klidně i na bok a zkus s ní nehýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová