Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nic mu nedávej včetně toho nájmu, v podstatě jsi to platila tím jídlem. Mimochodem, dítěti je kolik?
Jo a dary se nevrací a věci pro dítě jsou dítěte a ne tvoje, takže může zkusit žalovat to dítě.
To dítě je jeho? To bude chtít peníze za věci, které potrebuje/potřebovalo i jeho dítě? ![]()
@Anonymní píše: Více
Prosimtě klid. Nic takového po tobě chtít nemůže. Naopak, pokud máte společné dítě, ty můžeš protiargumentovat, že k tobě a dítěti má vyživovací povinnost a dluží ti naopak on. Nenech se takovým manipulativním mago.rem zastrašit, nic z tebe nedostane, už vůbec ne za dárky, dovolené nebo oběd v restauraci, jak by to asi dokazoval??
A především, dárky jsou dárky, nevymahatelná položka ![]()
Příspěvek upraven 07.08.24 v 08:25
Proč bys mu měla něco dávat? On má účty za zmrzlinu a večeře x let zpět? A je to dar a hotové!!!
To dítě je jeho?
de-bil..
prosím tě, buď úplně v klidu…
vracení darů není právně nárokové (kromě vracení „pro nevděk“ většinou nemovitosti, soudně, to nesouvisí)
vracení běžných nákladů - to by taky neuspěl, ty bys vyčíslila ty potraviny a drogerii…
fakt se uklidni, on jen vyhrožuje, hned jsi se mu měla vysmát, evidentně tě vystrašil, nemělas na sobě nechat nic znát, obratem jsi mu měla napálit, kolik mu vychází výživné na dítě a případně i na tebe, pokud je dítě do dvou let věku
buď tvrdší a nedělej ze sebe rohožku… asi nemáš peníze, kdybys potřebovala konkrétní radu nebo vzor na soud, napiš mi sz, pošlu ti to
hodně štěstí, L.
Nic mu nedávej, platit bude on tobě, jestli je dítě jeho. Je to nějaký zakomplexovaný chudáček, co se tě snaží vydírat, zřejmě abys neodešla. Nenech se rozhodit, nic mu neplať.
Chce vrátit peníze za výbavu na (předpokládám) vaše společné dítě? Ke kterému má nadále vyživovací povinnost??? To je fakt s. áč.
Ne, neboj se, na nic takového samozřejmě nárok nemá. Nic mu neplať, mysli na sebe, vlastní živobytí a kde budeš bydlet s prckem a za co.
@Anonymní píše: Více
Vezmi si dobrého právníka, bude se ti hodit. A dám ruku do ohně za to, že nakonec on bude doplácet tobě ![]()
Nemůže. Klid. Odstehuj se, pokud ti nevydá věci pro dítě, jdi na ospod. Jo a pro pobavení mu řekni, že jídlo a úklid a praní tedy budete také účtovat. A sex?
Příspěvek upraven 07.08.24 v 08:27
Nesmysl. Pokud nemá od Tebe nějaký podepsaný doklad o půjčce, tak nic chtít nemůže.
Naopak, má k Tobě vyzivovaci povinnost do dvou let věku dítěte. A vyživovací povinnost k dítěti. Pokud teda je jeho otec.
Jsi blbá?
Nic mu nedávej, ať se soudí. Se mu u soudu vysmějou, jestli bude tak blbej, aby to tam dotahnul. ![]()
Mimochodem, ani ten nájem po tobě nemůže chtít, měli jste v podstatě ústní smlouvu, kdy ty jsi svůj podíl splácela jídlem a servisem. Takže fakt klid. To je opravdu ubožák a ani nejlepší právník na světě nedonutí soud, aby matka vracela otci dítěte podíl na kočárku atd.
![]()
Ahoj, jsem v problému. S přítelem se rozcházíme a včera přišel s tím, že po mě bude chtít vrátit „každou korunu, co do mě investoval“. Jsme spolu už hodně dlouho, dřív, než se to pokazilo, jsme i hodně v létě jezdili na kulturní akce, kdy třeba koupil drahý lístky jako dárek i mě; zezačátku dokonce po mě nechtěl za bydlení vůbec nic; když jsme byli na výletě, tak mě pozval na jídlo…prostě postupně to za ty léta může po „menších“ částkách dělat fakt pálku.
Momentálně to máme několik let tak, že já platím jídlo, drogerii, léky a on věci spojený s bytem a to taky teď začal brát, že mě živí, i když mě to jídlo stojí fakt
moc a ty náklady nemáme tolik rozdílný…takže asi do tý částky, co mám vrátit, bude počítat i tohle. Pravděpodobně bude chtít zpětně vrátit peníze i za kočárek, autosedačku, postýlku…
Přitom já se mu taky snažím s lecčíms udělat radost, v životě by mě nenapadlo chtít po něm proplatit dárek…nebo rande. Snažila jsem se mu být dobrou přítelkyní skoro dekádu a on se teď se mnou bude soudit o každou zmrzlinu…
Můžu být ráda, že mě nezval na zahraniční dovolený nebo nekupoval šperky, to vážně nevím, co bych teď najednou dělala…
Může se mu s právníkem nějak povést, abych to musela nějak zaplatit? Pro mě je to likvidační, já z rodičáku opravdu nevyčaruju to, co se po částkách střádalo skoro dekádu…a nepřijde mi to správný.
Jediný, co bych tedy doplatila, tak tedy ten nájem, ale taky nějakou adekvátní částku, bylo to před x lety, kdy ty náklady měl minimální a on tu na mě tahá miliony jak králíky z klobouku…