Mám klíště :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sterezie
25.4.12 10:04
@atominnka píše:
U nás klíšťata pálíme :palec:

já táky :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25324
25.4.12 13:19
@sterezie píše:
já táky :pankac: :mrgreen:

jj,já jednou s klíštětem podpálila málem byt :lol: :lol:
to jsem ještě kouřila,dala jsem ho na papíru do popelníku,a i když tam nic nebylo,tak to nějak blaflo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.4.12 13:21
@atominnka píše:
nooo jasný a příští rok to bude zas něco jiného :roll: :roll: :roll: nevěřím tomu, že nejde zase jen o to, jak si namastit kapsy :nevim:
Na klíště je nejlepší pinzeta :palec:

no nevím,mě tohle zní docela logicky…navíc v článku nejmenují žádný konkrétní přípravek :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.4.12 13:24
@momi33 píše:
no nevím,mě tohle zní docela logicky…navíc v článku nejmenují žádný konkrétní přípravek :nevim: :nevim:

já to myslím tak obecně, každou chvíli vytasí s něčím zaručeným a lepším(ne jen u klíštat) a nakonec se ukáže, že to vlastně lidi věděli už dávno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
25.4.12 13:28
@sterezie píše:
nás teda profesor na biologii učil, že co nejrychleji ven, co nejméně kroutit a nepodlívat ničím, klíště pak akorát vypouští sajrajty, prostě co nejrychleji vytrhnout, říkal, že je menší zlo utrhnout nožičku, ta už se pak vyplaví, průšvih je právě to vypouštění jeho tekutin.. ;)(Jo a nechci strašit :lol: ale splachování do záchoda není ideální likvidace, ono se klidně může někde přichytit a vylézt zpět- vlastní zkušenost :lol: )

Já ho zabalila do kousku toaleťáku, zmačkala a pak spláchla a spláchlo se to, tak myslím, že je zaručeně po něm :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kafkárna
25.4.12 14:30

Klíště nezakapávat olejem

V poslední době jsem narazila na dost článků o klíšťatech. Našla jsem i názorný návod, jak je odstranit po přisátí. Překvapilo mě, že se klíště nemá zakapávat olejem, ani čímkoliv mastným. Klíště se pak dusí a vyvrátí do rány obsah žaludku i s případnou nákazou :(
Jelikož chodím s rodinou hodně do přírody, raději jsem nechala očkovat sebe i rodinu proti klíšťové encefalitidě, jsem teď klidnější. Navíc pojišťovny letos dost přispívají na to očkování. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex