Mám klíště :-(

3419
25.4.12 08:20

Mám klíště :-(

Jsem sama doma a našla si klíště :think: Mám ho v podkolení jamce. Chci ho vyndat, jen nevím jestli na sucho, či s olejem. Ten se teda už nedeporučuje, ale podle mě to s ním jde líp :nevim:
Písněte prosím, jak vám ho jde nejlíp vyndavat, díky :kytka:
To vyndavátko na klíšťata nemám a pinzetou ho vyndávat nechci, mám strach, že by tam zůstala hlavička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
25.4.12 08:22

Zastříkej ho desinfekcí a vyviklej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
25.4.12 08:22

My kápneme olej a kroutím a kejklám až se pustí. Jednou doporučují jedno pak druhý, kdoví kde je pravda, takže za mě, vyndat jakkoli, hlavně ne násilím aby se neutrhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.4.12 08:24

Olej v žádném případě, klíště se totiž dusí a pouští sjrajty do rány. Má se chytit, nejlépe do kleštiček a vykroutit, je venku na jedno otočení. My už letos měli dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
25.4.12 08:29

Holky vyndáno :dance: :dance: :pankac:
Zkusila jsem kroutit na sucho, bylo maličký, stačilo pár koleček a pustilo se :dance:
Vydesinfikovala jsem Betadinem a klíště zabalila do toaleťáku a spláchla do WC :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
25.4.12 08:31

To by mě zajímalo kde jsem k němu přišla :nevim:
Bylo fakt malý a já včera nikde po trávě nechodila, jen ve městě jsem byla a párkrát se psem. No, prostě klasika, ale na zahradě jsme nebyli, tak nevím.
ale bohužel to člověk asi může chytit kde koliv :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.4.12 08:36

Kroutím nejdřív na sucho a když to nejde tak namydleným ručníkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
25.4.12 08:39
@Kallkapa píše:
Kroutím nejdřív na sucho a když to nejde tak namydleným ručníkem..

Jo, jo, na sucho šlo dobře :palec: Bylo prťátý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
25.4.12 08:46

zarucene ho odstranis tak, ze na vatovy odlicovaci tampon das trosku akehokolvek tekuteho samponu ci mysla, prilozis na kliesta a budes mazat v jednom smere. kliest sa zachyti vo vate a vdaka samponu to pojde lahucko. overene, vyskusane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
25.4.12 08:59

Zrovna nedávno jsem četla opět a zase článek jestli viklat nebo točit nebo co… :think: A byl tam zmíněný i přípravek Ixoderm, který se namatlá na klíště a úplně ho znehybní, takže nemůže do rány vypouštět sajrajt a pak se vytáhne. Tak uvažuju, že si ho koupím, protože na mě vleze každé klíště které potkám :zed: Nemáte s tím některá zkušenost?

http://www.lekynadosah.cz/…xoderm-10-ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.4.12 09:36

tady je nedávný článek o vyndání klíštěte-žádné viklání,žádný olej ;)

http://www.novinky.cz/…netocit.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.4.12 09:50
@momi33 píše:
tady je nedávný článek o vyndání klíštěte-žádné viklání,žádný olej ;)http://www.novinky.cz/…netocit.html?…

nooo jasný a příští rok to bude zas něco jiného :roll: :roll: :roll: nevěřím tomu, že nejde zase jen o to, jak si namastit kapsy :nevim:
Na klíště je nejlepší pinzeta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
25.4.12 09:56

Ixoderm máme doma, naštěstí nebyl ještě důvod ho použit. Myslím ze to je ale nejlepší řešení, takže hurá do lékárny a pořídit, velmi pry snižuje riziko přenosu nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
25.4.12 09:57

nás teda profesor na biologii učil, že co nejrychleji ven, co nejméně kroutit a nepodlívat ničím, klíště pak akorát vypouští sajrajty, prostě co nejrychleji vytrhnout, říkal, že je menší zlo utrhnout nožičku, ta už se pak vyplaví, průšvih je právě to vypouštění jeho tekutin.. ;)

(Jo a nechci strašit :lol: ale splachování do záchoda není ideální likvidace, ono se klidně může někde přichytit a vylézt zpět- vlastní zkušenost :lol: )

• Citovat
  • Upravit
22614
25.4.12 10:02
@sterezie píše:
nás teda profesor na biologii učil, že co nejrychleji ven, co nejméně kroutit a nepodlívat ničím, klíště pak akorát vypouští sajrajty, prostě co nejrychleji vytrhnout, říkal, že je menší zlo utrhnout nožičku, ta už se pak vyplaví, průšvih je právě to vypouštění jeho tekutin.. ;)(Jo a nechci strašit :lol: ale splachování do záchoda není ideální likvidace, ono se klidně může někde přichytit a vylézt zpět- vlastní zkušenost :lol: )

U nás klíšťata pálíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast